GazdaságPanelből kertes házba

2018. február 22., csütörtök
 
Panelből kertes házba

A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a Minőségi Otthoncsere révén kedvezményes házvásárláshoz anyagi segítséget adó szerződést.

 

 

 

 


Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. Eddig 91 millió forintot át is utaltak 8 családnak, akik kiválasztották és konkrét vásárlói az új ingatlannak.

Hegedűs Zoltán alpolgármester tájékoztatása szerint, a 70-es évek közepén épült 210 lakásos szalagházban lakók közül 90-en jelezték érdeklődésüket. 37 tulajdonos már a pályázatát is beadta.

Mint arról többször írtunk, ez egy mintaprogram, amely eredetileg a magasházak visszabontásos módszerével tették volna lakhatóbbá, azonban a külföldi példák alapján is igen költséges megoldás helyett, az Önkormányzat más módszert választott, anyagilag besegít az elköltözni szándékozó családoknak.

A lakás vételára és a támogatás együttes összege 12 millió forint lehet, amennyiben Hódmezővásárhelyen választ családi házat a pályázó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

Az ágyból ugrasztották ki a betörőt

48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három...
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar...

Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Vásárhely városképváltozásai a szocializmus korában
Vásárhely városképváltozásai a szocializmus korában Pénteken nyílt meg és május 6-ig látogatható az Emlékpont galériájában a Vásárhely Anno. A változó város, 1945-1990 című kiállítás. Képekkel.
 
Interkulturális fesztivál a testvérvárosi kapcsolat jegyében
Interkulturális fesztivál a testvérvárosi kapcsolat jegyében Hatodik alkalommal rendezte meg a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola és Gimnázium a fesztivált.
 
Jobb volt a Nyíregyháza
Jobb volt a Nyíregyháza Másfél negyeden keresztül tartotta magát a Nyíregyháza Blue Sharks csarnokában a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák nem tudtak mit kezdeni a dobogóért küzdő hazaiakkal.
 
Elkelne a segítség
Elkelne a segítség A leendő állatvédelmi- és szabadidős központ felépítéséhez és megnyitásához szervez kitelepülést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
 
Vásárhelyi népi iparművész Shanghaiban
Vásárhelyi népi iparművész Shanghaiban A kínai sajtó is élénken érdeklődött a különlegességnek számító magyarországi hímestojás festés iránt. Helyszíni képekkel!
 
Újabb szomszédvári rangadó következik
Újabb szomszédvári rangadó következik

Az NB III-as bajnoki fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC felnőtt csapata a hétvégén a megyei riválist, a SZEOL SC-t fogadja a városi stadionban.

 
Változó épületek, átalakuló társadalom
Változó épületek, átalakuló társadalom Az Emlékpontban most nyíló kiállításból megismerhető, hogyan lesz egy polgári városból szocialista város, hogyan törölték el a paraszti gazdasági egységeket. Képekkel.