Kultúra, oktatásOrszágos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

2017. szeptember 29., péntek
 
Országos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

Kihirdették az Utazás Wittenbergbe országos vetélkedő döntőjének időpontját. Egy vásárhelyi csapatért is szurkolhatunk.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Október 21-én szombaton Budapesten a Budai Várnegyedben a Bécsi kapu téren a Magyar Nemzeti Levéltár, Országos Levéltárában rendezik a közel egyéves vetélkedő záró megmérettetését, amelyen a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola csapata is az egyik döntős résztvevő.

 

Mint arról többször írtuk, a Magyar Nemzeti Levéltár a Reformáció Emlékév alkalmából a fiatalokat is megszólító 3 fordulós vetélkedő sorozatot indított, amelynek megyei első fordulójának eredményhirdetése a Hódmezővásárhelyi Levéltárban volt.

Az eredményhirdetés szerint, az általános iskolások közül a legjobb teszteredményt a Szent István Általános Iskola csapata érte el.  A Varga Tamás Általános Iskolából két csapat is indult, egyikük második helyezést ért el, másik csapat továbbjutott a következő fordulóra.

A legtöbb középiskolás csapatot, szám szerint hatot, a Bethlen Gábor Református Gimnázium indította, közülük került ki a 2. és a 3. helyezett.

A legjobb teljesítményt a Németh László Gimnázium csapata nyújtotta, teszteredményük és kisfilmjük is kimagasló színvonalú volt. A középiskolák közül ők jutottak tovább a 2. fordulóra.

 

A 2016 őszén induló levéltár-pedagógiai foglalkozásokra épülő országos - külön az általános és külön a középiskolások - diákvetélkedőjének megyei fordulójából továbbjutott csapatok  idén május 26-án mérhették össze tudásukat a verseny országos elődöntőjében. Míg az első körben egy online teszt és egy kisfilm elkészítése volt a feladatuk, a második fordulóban a korábbi kérdéseknél némileg nehezítettebb teszt kitöltése tette próbára a versenyzők tudását. A teszt kitöltésére 60 perc állt rendelkezésre. Az eredmények a pontszám és teszt kitöltésének ideje alapján születtek. A gondos felkészülés és sikeres teljesítéssel a Varga Tamás iskola csapata az ország 13 döntőbe jutott csapatának egyike. A csapat tagjai: Szabó Evelin, Maszlag Viktória, Korom Norina. Felkészítő tanáruk: Bányai Csabáné, az iskola magyar - történelem szakos tanár.

Az október 21-i döntő helyezettjei az értékes nyeremények mellett, programokkal teli utazáson vehetnek részt a reformáció bölcsőjében, Wittenberg városában. A döntőt valószínű az M5 TV csatorna is közvetíti.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átvették Budapesten a petíciót

Átvették Budapesten a petíciót

Úgy tűnik a kishomoki lakosok közössége tettre készebb, mint a vásárhelyi Önkormányzat....
Érmes vívóévad kezdés

Érmes vívóévad kezdés

Wolf Eszter korosztályának Magyar Bajnoka már az első versenyen ismét bebizonyította, hogy akarata és...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.