Kultúra, oktatásOrszágos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

2017. szeptember 29., péntek
 
Országos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

Kihirdették az Utazás Wittenbergbe országos vetélkedő döntőjének időpontját. Egy vásárhelyi csapatért is szurkolhatunk.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Október 21-én szombaton Budapesten a Budai Várnegyedben a Bécsi kapu téren a Magyar Nemzeti Levéltár, Országos Levéltárában rendezik a közel egyéves vetélkedő záró megmérettetését, amelyen a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola csapata is az egyik döntős résztvevő.

 

Mint arról többször írtuk, a Magyar Nemzeti Levéltár a Reformáció Emlékév alkalmából a fiatalokat is megszólító 3 fordulós vetélkedő sorozatot indított, amelynek megyei első fordulójának eredményhirdetése a Hódmezővásárhelyi Levéltárban volt.

Az eredményhirdetés szerint, az általános iskolások közül a legjobb teszteredményt a Szent István Általános Iskola csapata érte el.  A Varga Tamás Általános Iskolából két csapat is indult, egyikük második helyezést ért el, másik csapat továbbjutott a következő fordulóra.

A legtöbb középiskolás csapatot, szám szerint hatot, a Bethlen Gábor Református Gimnázium indította, közülük került ki a 2. és a 3. helyezett.

A legjobb teljesítményt a Németh László Gimnázium csapata nyújtotta, teszteredményük és kisfilmjük is kimagasló színvonalú volt. A középiskolák közül ők jutottak tovább a 2. fordulóra.

 

A 2016 őszén induló levéltár-pedagógiai foglalkozásokra épülő országos - külön az általános és külön a középiskolások - diákvetélkedőjének megyei fordulójából továbbjutott csapatok  idén május 26-án mérhették össze tudásukat a verseny országos elődöntőjében. Míg az első körben egy online teszt és egy kisfilm elkészítése volt a feladatuk, a második fordulóban a korábbi kérdéseknél némileg nehezítettebb teszt kitöltése tette próbára a versenyzők tudását. A teszt kitöltésére 60 perc állt rendelkezésre. Az eredmények a pontszám és teszt kitöltésének ideje alapján születtek. A gondos felkészülés és sikeres teljesítéssel a Varga Tamás iskola csapata az ország 13 döntőbe jutott csapatának egyike. A csapat tagjai: Szabó Evelin, Maszlag Viktória, Korom Norina. Felkészítő tanáruk: Bányai Csabáné, az iskola magyar - történelem szakos tanár.

Az október 21-i döntő helyezettjei az értékes nyeremények mellett, programokkal teli utazáson vehetnek részt a reformáció bölcsőjében, Wittenberg városában. A döntőt valószínű az M5 TV csatorna is közvetíti.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átvették Budapesten a petíciót

Átvették Budapesten a petíciót

Úgy tűnik a kishomoki lakosok közössége tettre készebb, mint a vásárhelyi Önkormányzat....
Érmes vívóévad kezdés

Érmes vívóévad kezdés

Wolf Eszter korosztályának Magyar Bajnoka már az első versenyen ismét bebizonyította, hogy akarata és...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.