Kultúra, oktatásOrszágos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

2017. szeptember 29., péntek
 
Országos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

Kihirdették az Utazás Wittenbergbe országos vetélkedő döntőjének időpontját. Egy vásárhelyi csapatért is szurkolhatunk.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

Október 21-én szombaton Budapesten a Budai Várnegyedben a Bécsi kapu téren a Magyar Nemzeti Levéltár, Országos Levéltárában rendezik a közel egyéves vetélkedő záró megmérettetését, amelyen a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola csapata is az egyik döntős résztvevő.

 

Mint arról többször írtuk, a Magyar Nemzeti Levéltár a Reformáció Emlékév alkalmából a fiatalokat is megszólító 3 fordulós vetélkedő sorozatot indított, amelynek megyei első fordulójának eredményhirdetése a Hódmezővásárhelyi Levéltárban volt.

Az eredményhirdetés szerint, az általános iskolások közül a legjobb teszteredményt a Szent István Általános Iskola csapata érte el.  A Varga Tamás Általános Iskolából két csapat is indult, egyikük második helyezést ért el, másik csapat továbbjutott a következő fordulóra.

A legtöbb középiskolás csapatot, szám szerint hatot, a Bethlen Gábor Református Gimnázium indította, közülük került ki a 2. és a 3. helyezett.

A legjobb teljesítményt a Németh László Gimnázium csapata nyújtotta, teszteredményük és kisfilmjük is kimagasló színvonalú volt. A középiskolák közül ők jutottak tovább a 2. fordulóra.

 

A 2016 őszén induló levéltár-pedagógiai foglalkozásokra épülő országos - külön az általános és külön a középiskolások - diákvetélkedőjének megyei fordulójából továbbjutott csapatok  idén május 26-án mérhették össze tudásukat a verseny országos elődöntőjében. Míg az első körben egy online teszt és egy kisfilm elkészítése volt a feladatuk, a második fordulóban a korábbi kérdéseknél némileg nehezítettebb teszt kitöltése tette próbára a versenyzők tudását. A teszt kitöltésére 60 perc állt rendelkezésre. Az eredmények a pontszám és teszt kitöltésének ideje alapján születtek. A gondos felkészülés és sikeres teljesítéssel a Varga Tamás iskola csapata az ország 13 döntőbe jutott csapatának egyike. A csapat tagjai: Szabó Evelin, Maszlag Viktória, Korom Norina. Felkészítő tanáruk: Bányai Csabáné, az iskola magyar - történelem szakos tanár.

Az október 21-i döntő helyezettjei az értékes nyeremények mellett, programokkal teli utazáson vehetnek részt a reformáció bölcsőjében, Wittenberg városában. A döntőt valószínű az M5 TV csatorna is közvetíti.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átvették Budapesten a petíciót

Átvették Budapesten a petíciót

Úgy tűnik a kishomoki lakosok közössége tettre készebb, mint a vásárhelyi Önkormányzat....
Érmes vívóévad kezdés

Érmes vívóévad kezdés

Wolf Eszter korosztályának Magyar Bajnoka már az első versenyen ismét bebizonyította, hogy akarata és...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Profitmilliárdok jó hátszél segítségével
Profitmilliárdok jó hátszél segítségével Egy hódmezővásárhelyi cég érte el a megyében a legnagyobb árbevételt. Ez talán csak a gazdasági életben járatosaknak nem meglepő.
 
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél
Erdősítés a mártélyi üdülőterületnél

Nagyszabású erdősítés kezdődött a Mártélyi Holtág területén és környékén. Több tízezer facsemete ültetését kezdték meg a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozói.

 
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat
Támadásban és védekezésben keményen oda kell tenni magukat Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak.
 
A szent pirítós készítő
A szent pirítós készítő Ütős ajándék az idei karácsonyfa alá. Kétszeresen is hasznos ajándék, mert amikor a Jézus képpel kiugrik a pirítós, rögtön meg lehet neki köszönni a napi betevőt, a forgalmazó cég reklámja szerint.
 
Ismét akcióban a Klímanócskák
Ismét akcióban a Klímanócskák Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke. Képekkel!
 
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Hódmezővásárhelyen járt a honvédelmi miniszter

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyáját kereste fel. Képekkel! 

 

 
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban
Újabb ügyintézési lehetőség a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti Kormányhivatal épületébe költözik a Földhivatali és a Foglalkoztatási Osztály.