FélpercesÓriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban

2018. április 21., szombat
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban

Állatbarátok a könyvtárban címmel tartott rendhagyó természetismereti foglalkozást első osztályos kisiskolásoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete április 20-án Szegeden, a Somogyi-könyvtár Petőfi-telepi fiókkönyvtárában.

 

 

 

 

A gyerekek a felelős állattartásról hallhattak interaktív beszámolót, és már az első percben kiderült, hogy a kicsik igen élénken érdeklődnek a téma iránt. Ez nem is csoda, hiszen szinte mindegyiküknek van otthon házi kedvence, legyen az kutyus, cica, óriáscsiga vagy éppen futókacsa. Az előadássorozat legfőbb célja azonban a fiatalok érzékenyítése volt, hogy minél jobban szeressék és tiszteljék az állatokat és a természetet. Mindemellett természetesen a háziállatok helyes ápolásáról és tartásáról is szó volt. Így a többi között kiderült, hogy mire kell a legjobban odafigyelnünk egy kertben vagy udvarban tartott kutya és cica esetében, de a lakásban tartás legfontosabb szabályairól is hallhattak az elsősök.

 

Az Állatbarátok a könyvtárban előadássorozat április 25-én folytatódik, akkor a harmadikos és negyedikes diákok ismerkedhetnek meg a felelős állattartás alapjaival. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének célja – az állatmentésen túl – a fiatalok nevelése és oktatása, épp úgy, mint a szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítványé.

 

Az alapítvány éppen ezért egy állatvédelmi iskola megalapítását is tervezi, ahol a fiatalok nevelésében kiemelt szerepet kapna az állatok és a természet iránti tisztelet erősítése.

 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói között

Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói...

Az anyaország és Erdély számos tájegységéből csaknem 500 népi kézműves mester és...
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."