FélpercesÓriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban

2018. április 21., szombat
 
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban

Állatbarátok a könyvtárban címmel tartott rendhagyó természetismereti foglalkozást első osztályos kisiskolásoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete április 20-án Szegeden, a Somogyi-könyvtár Petőfi-telepi fiókkönyvtárában.

 

 

 

 

A gyerekek a felelős állattartásról hallhattak interaktív beszámolót, és már az első percben kiderült, hogy a kicsik igen élénken érdeklődnek a téma iránt. Ez nem is csoda, hiszen szinte mindegyiküknek van otthon házi kedvence, legyen az kutyus, cica, óriáscsiga vagy éppen futókacsa. Az előadássorozat legfőbb célja azonban a fiatalok érzékenyítése volt, hogy minél jobban szeressék és tiszteljék az állatokat és a természetet. Mindemellett természetesen a háziállatok helyes ápolásáról és tartásáról is szó volt. Így a többi között kiderült, hogy mire kell a legjobban odafigyelnünk egy kertben vagy udvarban tartott kutya és cica esetében, de a lakásban tartás legfontosabb szabályairól is hallhattak az elsősök.

 

Az Állatbarátok a könyvtárban előadássorozat április 25-én folytatódik, akkor a harmadikos és negyedikes diákok ismerkedhetnek meg a felelős állattartás alapjaival. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének célja – az állatmentésen túl – a fiatalok nevelése és oktatása, épp úgy, mint a szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítványé.

 

Az alapítvány éppen ezért egy állatvédelmi iskola megalapítását is tervezi, ahol a fiatalok nevelésében kiemelt szerepet kapna az állatok és a természet iránti tisztelet erősítése.

 

Olvassa el ezt is!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!

A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti...
Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói között

Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói...

Az anyaország és Erdély számos tájegységéből csaknem 500 népi kézműves mester és...
 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.