SportOlimpiai felkészülés Vásárhelyen

2019. október 11., péntek
 
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen

Hódmezővásárhely lesz az olimpiára készülő úszóválogatott egyik felkészülési helyszíne. Wladár Sándor szövetségi elnök levélben köszönte meg a lehetőséget.

 

 

 

A képen Kapás Boglárka és Sztankovics Anna Hódmezővásárhelyen (Fotó: Czeglédy Zsolt)

 

 

 


 

A levelében kiemelte azt is, hogy „Hódmezővásárhely továbbra is a hagyományoknak megfelelően, kiemelt helyszíne a magyar úszóválogatottnak, amely adottságaival optimálisan szolgálja elvárásainkat.”

 

 

A jövő nyári olimpia kapcsán Wladár Sándor rendkívül bizakodó. Elárulta, a magyar versenyzők programjába nagyon sok távol-keleti edzőtábor és verseny van beiktatva. Ha minden feltételt biztosítani tud a szövetség, akkor a küldöttség három olimpiai aranyat és további érmeket szerezhet a japán fővárosban.

„Jó csapatunk van. Megvan az akarat a versenyzőkben és az edzőkben, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt a felkészülést támogassuk. Ha ez így lesz, nagyon büszkén térhetünk haza Tokióból” – közölte a sportvezető.

 

A felkészülés egyik állomása Hódmezővásárhely. Mint az a napokban létrejött megállapodásból kiderül, 2020. június 21-től július 11-ig lesznek a Gyarmati Dezső Sportuszodában az úszóválogatott tagjai.

 

Mint emlékezetes, nem ez az első olyan szerződés, amely külföldi úszóknak, szinkronúszó csapatoknak világversenyekre való felkészülésének adott otthont, hanem a hazai úszóklasszisok közül is többek visszatérően edzőtáboroztak Vásárhelyen. Elég, ha csak Gyurta Dánielre, öccsére, Kapás Boglárkára, Sztankovics Annára gondolunk. Utóbbi két sportoló (képünkön) egyébként szinte biztosan rajthoz áll 2020. július 30-án, a tokiói olimpián.

 

Nemcsak a valóságban ideális felkészülési helyszín a vásárhelyi uszoda, hanem a magyarországi úszósport történetének egy fontos fejezete is itt íródott, amikor Bán Sándor edző elindította Risztov Évát a világhírnév felé.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Generációkat tanítottak meg írni-olvasni, segítettek, hogy kiváló ember legyen a tanítványaikból. Tisztelet és hála ezért. A sok évtizedes munka egyik elismerése a díszdiploma.
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

A 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével oktatási szakemberek elkészítették a Magyarország Legjobb általános és középiskolák listáját.
Klasszikustól a modernig – Válogatás ötven év fotóiból

Klasszikustól a modernig – Válogatás ötven év fotóiból

Megnyílt a hódmezővásárhelyi származású Eifert János fotóművész kiállítása. Képekkel!
Dobogós helyezések Szerbiában

Dobogós helyezések Szerbiában

Öt ország részvételével nemzetközi versenyt rendeztek a Fit-Kid B kategóriás versenyzők részére november 12-én Szerbiában, Sremska Mitrovica-n.
 

És ezt már olvasta?

Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői
Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői "...A vers az élet egyik nagy csodája." írta Charpentreau. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában idén is megrendezték a felsősök városi szavalóversenyét. Eredmények.
 
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban

Az Emlékpont galériájában megnyílt a Tiltott kastélyok. Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című, nemzetközi multimédiás kiállítás.

 
90 éves Fodor Sándorné
90 éves Fodor Sándorné Dr. Huszár Lajos orvosi rendelőjében dolgozott, kisegítő és takarítónő volt.
 
Mi lesz veled szakképzés?
Mi lesz veled szakképzés? Az Országgyűlés elfogadta a szakképzésről szóló törvényjavaslatot. Szakmai szervezetek egész sora tiltakozott ellene, a kormánypárti többséget ez hidegen hagyta.
 
Még mindig nem került pont az ügy végére
Még mindig nem került pont az ügy végére Ismét meghosszabbították annak a mindszenti férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen kiskorú szexuális kényszerítése bűntette ügyében nyomoznak.
 
Egyetlen ponton múlott
Egyetlen ponton múlott Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott a Kosársuli felnőtt csapata. Megnyerhették volna a derbit, de hiányzott pár extra teljesítmény.
 
Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.