Kultúra, oktatásNyitott Templomok Napja Vásárhelyen

2017. szeptember 15., péntek
 
Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Három egyházi intézmény nyitja nyitja meg kapuit az érdeklődőknek. Hívők és nem hívők egyaránt találnak érdekes és színes kulturális programokat.

 

 

 

 

 

 

A XI. Ars Sacra Fesztivál keretén belül, minden év szeptemberének harmadik szombatján (16-ánaz Európai Örökségnapokkal együttműködve meghívják a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szervezzenek a Nyitott Templomok Napján. 

 

Szeptember 16-án országszerte megnyitják kapuikat az egyházi intézmények, hogy hívők és az estelegesen bátorításra szoruló nem hívők is betérjenek a templomokba.

 

Szombaton délután fél négytől az érdeklődők felkapaszkodhatnak a hódmezővásárhelyi Ótemplom tornyába, míg a templomban moldvai és székelyföldi dallamok hangzanak fel Erdélyi Luca és Cickom Együttes, a Fölszálott a páva népzenei tehetségkutató győzteseinek előadásában. Kezdés 16 órakor.

 

A Református Ótemplom mellett megnyitja kapuit a Szentháromság templom is. Hódmezővásárhely legrégebbi katolikus templomában este 6 órától éjfélig tartanak a programok.

19 óra 15-től Búza András, a templom orgonista-kántorának művei hangzanak el a templom Szentháromság Kórusának előadásában, Béres Dezső és Varsányi Gyöngyi furulyajátékával, a szerző orgonajátékával és vezényletével.

 

Szintén lesznek programok az adventista közösségi házban  is.

 

Olvassa el ezt is!

A táska is legyen egyéni

A táska is legyen egyéni

A foltvarrás a textíliával hobbiszinten foglalkozók egyik legkreatívabb, leglátványosabb ága. A...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.