Kultúra, oktatásNyitott Templomok Napja Vásárhelyen

2017. szeptember 15., péntek
 
Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Három egyházi intézmény nyitja nyitja meg kapuit az érdeklődőknek. Hívők és nem hívők egyaránt találnak érdekes és színes kulturális programokat.

 

 

 

 

 

 

A XI. Ars Sacra Fesztivál keretén belül, minden év szeptemberének harmadik szombatján (16-ánaz Európai Örökségnapokkal együttműködve meghívják a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szervezzenek a Nyitott Templomok Napján. 

 

Szeptember 16-án országszerte megnyitják kapuikat az egyházi intézmények, hogy hívők és az estelegesen bátorításra szoruló nem hívők is betérjenek a templomokba.

 

Szombaton délután fél négytől az érdeklődők felkapaszkodhatnak a hódmezővásárhelyi Ótemplom tornyába, míg a templomban moldvai és székelyföldi dallamok hangzanak fel Erdélyi Luca és Cickom Együttes, a Fölszálott a páva népzenei tehetségkutató győzteseinek előadásában. Kezdés 16 órakor.

 

A Református Ótemplom mellett megnyitja kapuit a Szentháromság templom is. Hódmezővásárhely legrégebbi katolikus templomában este 6 órától éjfélig tartanak a programok.

19 óra 15-től Búza András, a templom orgonista-kántorának művei hangzanak el a templom Szentháromság Kórusának előadásában, Béres Dezső és Varsányi Gyöngyi furulyajátékával, a szerző orgonajátékával és vezényletével.

 

Szintén lesznek programok az adventista közösségi házban  is.

 

Olvassa el ezt is!

A táska is legyen egyéni

A táska is legyen egyéni

A foltvarrás a textíliával hobbiszinten foglalkozók egyik legkreatívabb, leglátványosabb ága. A...
Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Ez a vásárhelyi történet nem most kezdődött

Már néhány évvel ezelőtt is zűrök voltak a Táltos iskolák körül. Jogosulatlanul igényeltek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.