SportNyárvégi leltár

2017. szeptember 9., szombat
 
Nyárvégi leltár

Évek óta az atlétika utánpótlás élvonalában van a vásárhelyi Hódiák SE., de a hazai és külföldi szenior versenyeken is rendszeresen születnek érmes helyezések.

 

 

 

A képen Balogh Zsófia és Kiss Pál

 

 

 

Július 8-9-én rendezték Budapesten a Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságot. Igen szép eredményekkel tértek haza a Hódiák SE sportolói:

Merza Sándor edző tanítványai közül Balogh Zsófia 1000 méter akadályon 3. helyezést ért le.

Döntőbe jutott, és ott 8. lett a diszkoszvetésben Kozák Léna.

 

A versenyen részt vett még Czifra Lili, Balogh Nóra, Krumesz Csilla, Somogyi Viktória, Stráma Klaudia, Bakai Petra, Dancsó Lilla. Nagy részük egyéni csúcsot állított be.

 

A XII.LSW és WTC Speciális Dobószámok Világbajnoksága Tatán augusztus 18-20 án, amelyen Kiss Pál senior atléta - a Hódiák SE elnöke -  három golyóhajításban 83,15 méterrel, világcsúcs közeli eredménnyel lett első helyezett.

Egy héttel később Kiss Pál Szlovéniában hat nemzet válogatott viadalán, gerelyhajításban első lett. A Magyar csapat összesítésben a harmadik lett. Versenyszámonként két versenyző indulhatott, és az eredményeket korszorzóval tették összehasonlíthatóvá.

 

Augusztus 26-27-én az Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő mintájára, ebben az évben első alkalommal rendezték meg a Junior Liga és Ifjúsági Liga Döntőt.

Az év folyamán gyűjtött pontok alapján rangsorolt versenyzők közül a döntőbe az első nyolc juthatott be és további négy a tartalék listára került.

A Junior Liga és Ifjúsági Liga Döntőn indulhatott Nagy Ágnes, aki súlylökésben 5. lett, Szűcs Noémi pedig 100 méter gáton 5., 400 méter gáton 2. lett.

 

A Serdülő Ligán Kruzslicz Amira 100 méter 5. helyezést ér el.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az országban elsőként Vásárhelyen

Az országban elsőként Vásárhelyen

A városházán, a volt okmányiroda helyén nyílt ügyintéző központot évente 60 ezer...
Mártélyi kalandtúra hetedik alkalommal

Mártélyi kalandtúra hetedik alkalommal

Szeptember 10-én a Mártélyi Üdülőkörzetben tartják ismét a Dél-Alföld legnagyobb...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.