Kultúra, oktatásNői néptánc koreográfiák találkozója Székkutason

2019. március 11., hétfő
 

Március 9-én, Hopp Juliska, Hopp Mariska! címmel női és leány koreográfiák találkozója került megrendezésre a székkutasi Murgács Kálmán Művelődési Házban.

 

 

 

 

 


Székkutas központjában e szikrázó napsütéses délutánon közel 200, színpompás népviseletbe öltözött, szebbnél szebb kis- és nagylány, asszony készülődött az első alkalommal meghirdetett néptánc találkozóra.

A zsúfolásig megtelt kultúrházban Törökné Tárkány Katalin rövid megnyitóját követően a rendezvényt szervező Kankalin Néptáncegyüttes férfi tagjai és a Vásárhelyi Népzenetanoda tanulói köszöntötték - nőnapi virág helyett - kalotaszegi muzsikával és tánccal a résztvevő hölgyeket.

 

A fesztiválra csoportok és egyéni indulók érkeztek Makóról, Üllésről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről, de még a távoli Magyarhomorogról is. A találkozó különlegessége volt, hogy az óvodástól a nagymamáig több korosztály képviseltette magát, sőt, sokszor a színpadon is együtt táncoltak a generációk.

 

A koreográfiatalálkozó záró momentumaként az összes fellépő egy közös karikázót táncolt el.

„Szívet melengető és egyben hidegrázós élmény volt mind részt venni benne, mind csak kívülről hallgatni a lányok, asszonyok erőt sugárzó énekét” - írta Hajdú Ervin a Kankalin együttes médiafelelőse.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán...
Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Hegedűs Zoltán lett a HSZC kancellárja

Semmit nem tehet a főigazgató a kancellár nélkül, aki fölött csak a miniszter áll. A törvényjavaslat...
 

És ezt már olvasta?

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója
Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
 
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.