GazdaságNincs már lezárva a parkoló

2018. július 2., hétfő
 
Nincs már lezárva a parkoló

Gyorsan megoldódott a vásárhelyi kórház melletti ingyenes parkoló lezárásának ügye. Ha rövid időre is, se a vásárhelyi Önkormányzat és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely-Makó intézmény közötti – a laikusok számára kevésbé ismert - szerződési rendszernek esett áldozatul a parkoló.

 

 

 

 

 

Ezek szerint június végén két szerződést mondott fel a vásárhelyi Kórház. Az elmúlt években egy megállapodás értelmében az önkormányzat végezte az intézmény belső ellenőrzését, ezért a város havonta 500 ezer forintot kapott.

Egy másik szerződés szerint a kórház havi egymillió forintot fizetett az önkormányzatnak azért a 30 parkolóhelyért, amelyen a Zrínyi utca felől behajtva, ingyen várakozhattak a kezelésre érkezők, illetve a kórházi dolgozók autói.

Június végétől a kórház ettől a szerződéstől is visszalépett, ezért a július első munkanapon reggel már senki nem hajthatott be a területre.

 

Az Önkormányzat tájékoztatása szerint még ugyanaznap aznap eltávolították a parkolót lezáró szalagokat, vagyis továbbra is használható a parkoló az eddigi rendszer szerint.

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által ennek a két szerződésnek a felmondása 18 millió forint kiesését jelent, ami érzékenyen érinti a város gazdálkodását, ugyanakkor, – a városvezetés közleménye szerint remélik - hogy ez az összeg lehetővé teszi a kórház számára a sok esetben nagyon elhanyagolt osztályok és mellékhelyiségek felújítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két év után ismét Vásárhelyen

Két év után ismét Vásárhelyen

A vásárhelyi rendőrkapitány, Dr. Harkai István rendőr alezredes Szegedre kerül, helyét Szabó Zsolt rendőr...
Teltházas koncert a Tornyaiban

Teltházas koncert a Tornyaiban

A Tornyai János Múzeum vásárhelyi művészéletet bemutató kiállításában adott...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.