GazdaságNincs már lezárva a parkoló

2018. július 2., hétfő
 
Nincs már lezárva a parkoló

Gyorsan megoldódott a vásárhelyi kórház melletti ingyenes parkoló lezárásának ügye. Ha rövid időre is, se a vásárhelyi Önkormányzat és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely-Makó intézmény közötti – a laikusok számára kevésbé ismert - szerződési rendszernek esett áldozatul a parkoló.

 

 

 

 

 

Ezek szerint június végén két szerződést mondott fel a vásárhelyi Kórház. Az elmúlt években egy megállapodás értelmében az önkormányzat végezte az intézmény belső ellenőrzését, ezért a város havonta 500 ezer forintot kapott.

Egy másik szerződés szerint a kórház havi egymillió forintot fizetett az önkormányzatnak azért a 30 parkolóhelyért, amelyen a Zrínyi utca felől behajtva, ingyen várakozhattak a kezelésre érkezők, illetve a kórházi dolgozók autói.

Június végétől a kórház ettől a szerződéstől is visszalépett, ezért a július első munkanapon reggel már senki nem hajthatott be a területre.

 

Az Önkormányzat tájékoztatása szerint még ugyanaznap aznap eltávolították a parkolót lezáró szalagokat, vagyis továbbra is használható a parkoló az eddigi rendszer szerint.

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által ennek a két szerződésnek a felmondása 18 millió forint kiesését jelent, ami érzékenyen érinti a város gazdálkodását, ugyanakkor, – a városvezetés közleménye szerint remélik - hogy ez az összeg lehetővé teszi a kórház számára a sok esetben nagyon elhanyagolt osztályok és mellékhelyiségek felújítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két év után ismét Vásárhelyen

Két év után ismét Vásárhelyen

A vásárhelyi rendőrkapitány, Dr. Harkai István rendőr alezredes Szegedre kerül, helyét Szabó Zsolt rendőr...
Teltházas koncert a Tornyaiban

Teltházas koncert a Tornyaiban

A Tornyai János Múzeum vásárhelyi művészéletet bemutató kiállításában adott...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.