GazdaságNincs már lezárva a parkoló

2018. július 2., hétfő
 
Nincs már lezárva a parkoló

Gyorsan megoldódott a vásárhelyi kórház melletti ingyenes parkoló lezárásának ügye. Ha rövid időre is, se a vásárhelyi Önkormányzat és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely-Makó intézmény közötti – a laikusok számára kevésbé ismert - szerződési rendszernek esett áldozatul a parkoló.

 

 

 

 

 

Ezek szerint június végén két szerződést mondott fel a vásárhelyi Kórház. Az elmúlt években egy megállapodás értelmében az önkormányzat végezte az intézmény belső ellenőrzését, ezért a város havonta 500 ezer forintot kapott.

Egy másik szerződés szerint a kórház havi egymillió forintot fizetett az önkormányzatnak azért a 30 parkolóhelyért, amelyen a Zrínyi utca felől behajtva, ingyen várakozhattak a kezelésre érkezők, illetve a kórházi dolgozók autói.

Június végétől a kórház ettől a szerződéstől is visszalépett, ezért a július első munkanapon reggel már senki nem hajthatott be a területre.

 

Az Önkormányzat tájékoztatása szerint még ugyanaznap aznap eltávolították a parkolót lezáró szalagokat, vagyis továbbra is használható a parkoló az eddigi rendszer szerint.

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által ennek a két szerződésnek a felmondása 18 millió forint kiesését jelent, ami érzékenyen érinti a város gazdálkodását, ugyanakkor, – a városvezetés közleménye szerint remélik - hogy ez az összeg lehetővé teszi a kórház számára a sok esetben nagyon elhanyagolt osztályok és mellékhelyiségek felújítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két év után ismét Vásárhelyen

Két év után ismét Vásárhelyen

A vásárhelyi rendőrkapitány, Dr. Harkai István rendőr alezredes Szegedre kerül, helyét Szabó Zsolt rendőr...
Teltházas koncert a Tornyaiban

Teltházas koncert a Tornyaiban

A Tornyai János Múzeum vásárhelyi művészéletet bemutató kiállításában adott...
 

És ezt már olvasta?

90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.