GazdaságNincs már lezárva a parkoló

2018. július 2., hétfő
 
Nincs már lezárva a parkoló

Gyorsan megoldódott a vásárhelyi kórház melletti ingyenes parkoló lezárásának ügye. Ha rövid időre is, se a vásárhelyi Önkormányzat és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ - Hódmezővásárhely-Makó intézmény közötti – a laikusok számára kevésbé ismert - szerződési rendszernek esett áldozatul a parkoló.

 

 

 

 

 

Ezek szerint június végén két szerződést mondott fel a vásárhelyi Kórház. Az elmúlt években egy megállapodás értelmében az önkormányzat végezte az intézmény belső ellenőrzését, ezért a város havonta 500 ezer forintot kapott.

Egy másik szerződés szerint a kórház havi egymillió forintot fizetett az önkormányzatnak azért a 30 parkolóhelyért, amelyen a Zrínyi utca felől behajtva, ingyen várakozhattak a kezelésre érkezők, illetve a kórházi dolgozók autói.

Június végétől a kórház ettől a szerződéstől is visszalépett, ezért a július első munkanapon reggel már senki nem hajthatott be a területre.

 

Az Önkormányzat tájékoztatása szerint még ugyanaznap aznap eltávolították a parkolót lezáró szalagokat, vagyis továbbra is használható a parkoló az eddigi rendszer szerint.

 

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által ennek a két szerződésnek a felmondása 18 millió forint kiesését jelent, ami érzékenyen érinti a város gazdálkodását, ugyanakkor, – a városvezetés közleménye szerint remélik - hogy ez az összeg lehetővé teszi a kórház számára a sok esetben nagyon elhanyagolt osztályok és mellékhelyiségek felújítását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két év után ismét Vásárhelyen

Két év után ismét Vásárhelyen

A vásárhelyi rendőrkapitány, Dr. Harkai István rendőr alezredes Szegedre kerül, helyét Szabó Zsolt rendőr...
Teltházas koncert a Tornyaiban

Teltházas koncert a Tornyaiban

A Tornyai János Múzeum vásárhelyi művészéletet bemutató kiállításában adott...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.