GazdaságNemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

2019. szeptember 4., szerda
 
Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Egyelőre kérdőjeles a cím, de valószínű nem sokáig, mert minden remény megvan arra, hogy megépül. Az Önkormányzat szerint nincs akadálya a beruházásnak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, a Bluebonnet Kft. tulajdonában álló vásárhelyi Family Center még szabad területeinek hasznosításának lehetőségéről tárgyalt a városvezetéssel a céget képviselő Márton András ügyvezető és kollégája, Csillagh András.

A befektetési lehetőség a benzinkút és a körforgalom között lévő területet érinti, ahol egy nemzetközi gyorsétteremlánc nyitását tervezik. Az új ingatlan engedélyeztetési terve idén lezajlik, a beruházásnak a város részéről nincs akadálya, írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

Az egyelőre üzleti titok, hogy melyik nemzetközi étteremlánc jönne Vásárhelyre.

 

A Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk egy gyorsétterem nyitásáról. Először 2011 novemberében, amikor módosították a Népkert rendezési tervét. Ennek részeként leválasztották a Family Centerhez tartozó autóparkoló utáni részt: a Tóalj utcai benzinkút és a Penny Market között. (A terület tulajdonjogi átruházása is megtörtént akkor.) Erre a területre terveztek felépíteni egy McDonald’s-ot. Az építkezés megkezdésének időpontjával kapcsolatos 2011 novemberi megkeresésünkre, Dudás Csilla, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere azt válaszolta, a beruházás előkészítő fázisa  hosszadalmas, a projekt indulásának időpontját most még nem tudják meghatározni.

 

Aztán el is halt a kezdeményezés. Volt a helyi döntéshozók között is olyan hang, hogy „nem kell Vásárhelyre az adalékanyagokkal feldúsított gyorsétel.”

 

2011 májusában éppen ennek kapcsán egy egyszerű telefonos felmérése során a Vásárhelyi Hírek által megkérdezett fiatalok, inkább a 10-14 évesek egy része szerint menő dolog a „mekis kaja”, a 16 év felettiek számára nincs jelentősége, ők inkább hiányolnak olyan találkozóhelyeket a városban, ahová be lehet ülni, bekapni valami egyszerűt, aztán menni tovább. Elpanaszolták, arra nincs pénzük, hogy étterembe menjenek, nem is vágynak a körülményes vendéglátásra. Választékot egyelőre csak, a cukrászdák, néhány melegszendvicset is áruló hely jelentenek.   

 

Hamarosan kiderül, hogy melyik étteremlánc nevében tárgyalt 12 éves fennállása óta több tucatnyi referenciával (pl. a vásárhelyi Family Center) rendelkező Bluebonnet Kft., amely 
telek akvizícióval, tanácsadással, ingatlan bérbeadással, üzemeltetéssel foglalkozik
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éppen hét éve...

Éppen hét éve...

A Tornyai János Múzeum és a Művelődési ház hároméves technikai szünetet követően megújulva...
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az...
 

És ezt már olvasta?

Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre. Frissítve a HVSZ Zrt. közleményével!