GazdaságNemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

2019. szeptember 4., szerda
 
Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Egyelőre kérdőjeles a cím, de valószínű nem sokáig, mert minden remény megvan arra, hogy megépül. Az Önkormányzat szerint nincs akadálya a beruházásnak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, a Bluebonnet Kft. tulajdonában álló vásárhelyi Family Center még szabad területeinek hasznosításának lehetőségéről tárgyalt a városvezetéssel a céget képviselő Márton András ügyvezető és kollégája, Csillagh András.

A befektetési lehetőség a benzinkút és a körforgalom között lévő területet érinti, ahol egy nemzetközi gyorsétteremlánc nyitását tervezik. Az új ingatlan engedélyeztetési terve idén lezajlik, a beruházásnak a város részéről nincs akadálya, írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

Az egyelőre üzleti titok, hogy melyik nemzetközi étteremlánc jönne Vásárhelyre.

 

A Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk egy gyorsétterem nyitásáról. Először 2011 novemberében, amikor módosították a Népkert rendezési tervét. Ennek részeként leválasztották a Family Centerhez tartozó autóparkoló utáni részt: a Tóalj utcai benzinkút és a Penny Market között. (A terület tulajdonjogi átruházása is megtörtént akkor.) Erre a területre terveztek felépíteni egy McDonald’s-ot. Az építkezés megkezdésének időpontjával kapcsolatos 2011 novemberi megkeresésünkre, Dudás Csilla, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere azt válaszolta, a beruházás előkészítő fázisa  hosszadalmas, a projekt indulásának időpontját most még nem tudják meghatározni.

 

Aztán el is halt a kezdeményezés. Volt a helyi döntéshozók között is olyan hang, hogy „nem kell Vásárhelyre az adalékanyagokkal feldúsított gyorsétel.”

 

2011 májusában éppen ennek kapcsán egy egyszerű telefonos felmérése során a Vásárhelyi Hírek által megkérdezett fiatalok, inkább a 10-14 évesek egy része szerint menő dolog a „mekis kaja”, a 16 év felettiek számára nincs jelentősége, ők inkább hiányolnak olyan találkozóhelyeket a városban, ahová be lehet ülni, bekapni valami egyszerűt, aztán menni tovább. Elpanaszolták, arra nincs pénzük, hogy étterembe menjenek, nem is vágynak a körülményes vendéglátásra. Választékot egyelőre csak, a cukrászdák, néhány melegszendvicset is áruló hely jelentenek.   

 

Hamarosan kiderül, hogy melyik étteremlánc nevében tárgyalt 12 éves fennállása óta több tucatnyi referenciával (pl. a vásárhelyi Family Center) rendelkező Bluebonnet Kft., amely 
telek akvizícióval, tanácsadással, ingatlan bérbeadással, üzemeltetéssel foglalkozik
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éppen hét éve...

Éppen hét éve...

A Tornyai János Múzeum és a Művelődési ház hároméves technikai szünetet követően megújulva és kibővülve 2012 szeptember elsején nyílt meg újra.
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény. A vásárhelyi karon 209 elsőéves kezdi a szemesztert.
Fókuszban Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara

Fókuszban Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara

A korábban a budapesti Vigadóban bemutatott tárlat reprezentatív válogatást nyújt az idén húsz esztendős Kerámia Szimpózium anyagából. Képekkel.
A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

A vásárhelyi strand fejlesztése zökkenőkkel

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség és a közbeszerzési döntőbizottság, amely szerdán hozott döntésével elmarasztalta az önkormányzatot.

 

 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.