GazdaságNem téma már a strand bezárása

2018. október 28., vasárnap
 
Nem téma már a strand bezárása

Az önkormányzat által október hónapban átutalt 157 milliós összeggel a vásárhelyi strand működése egy ideig biztosított. Egyeztettek a kemping újranyitásáról is.

 

 

 

 

 


Október 26-án a városvezetés és a strand műszaki és gazdasági vezetői egyeztettek a következő időszak teendőiről. Úgy tűnik, az önkormányzat által október hónapban átutalt 157 milliós összeggel a vásárhelyi strand működése egy ideig biztosított. Újabb tőkepótlásra a 2019-es pénzügyi évben lesz csak szükség.

Abban is megegyeztek, hogy a szükséges fejlesztések közül a strand területén lévő kút használatba vételéhez elindítják a tervezést és a pályáztatást.

Gazdaságilag jóval kedvezőbb megoldás lenne, ha a medencék vizét a csapadékvíz-elvezető rendszerbe ereszthetnék le. Ennek lehetőségéről is történt egyeztetés.

 

Az elmúlt évtizedekben sok hazai és külföldi – elsősorban holland – turista megszokott és visszatérő célpontja volt a strand termál kempingje. Jövő évi újranyitásáról is egyeztetett a városvezetés és a strand vezetése.

 

A közleményből az is kiderül, hogy megoldandó feladat lesz, hogy a jelenlegi tervek szerint még jövőre is 520 milliós veszteséggel számol a strand (összehasonlításképpen: ez a magánszemélyek korábbi építményadójának a kétszerese). Emiatt, és a további fejlesztések – pl. csúszdapark – érdekében takarékosságra van szükség.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos bajnok az ifjú vásárhelyi ökölvívó

Országos bajnok az ifjú vásárhelyi ökölvívó

A mosolygós lány kemény ökle és ügyessége a szorítóban bajnoki címet ért. A Junior...
Elkészült Almási István síremléke

Elkészült Almási István síremléke

A síremlék megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.