GazdaságNem mindegy hogy mit iszunk

2018. augusztus 30., csütörtök
 
Nem mindegy hogy mit iszunk

Várandós anyukáknak, babáknak, sportolóknak, na és persze bárkinek ajánlják a palackozott vizet. Az igen jó minőségűnek tartott palackozott víz karrierje új lendületet vett, miután mostantól a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos itala lett.

 

 

 

 

 

Az EzVíz társtulajdonos a vásárhelyi Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője. A delmagyar.hunak nyilatkozva elmondta, amikor Kovács Imre barátja először, 2015-ben felvetette a vízpalackozás ötletét, nem pártolta, mondván: van éppen elég feladata a lovakkal. Édesapja, Kucsora István közelmúltban bekövetkezett halála után átvette a Kéktói Ménes vezetését, testvérével, Bencével együtt. Azzal folytatta: 2016 második felére ráállt, és belevágtak. Kiskunfélegyháza közelében van az a 220 méter mély kút, amelyből a vizet nyerik, majd palackozzák 0,5 és 1,5 literes kiszerelésben. Ajánlásuk szerint " víz játssza az egyik legfontosabb szerepet az anyagcsere folyamatok során, ezért kulcsfontosságú, hogy olyan vizet igyunk és fogyasszunk, amely harmonizál az élő szervezet organizmusaival."

 

Tavaly már területi képviselőjük is volt. Megjegyezte: termékük nem ásványvíz, hanem szűrt és tisztított, ásványi anyagokat is tartalmazó, vegyi anyagoktól és tartósítószerektől mentes víz. Viszont Pi-víz minőségű, mert azt a technológiát alkalmazzák gyártásakor. Pillanatnyilag Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében 130 boltban vannak jelen. Hódmezővásárhelyen 15 üzletben kapható.

 

Mint emlékezetes, 2008-ban Vásárhelyen is elindult egy kezdeményezés, miután nagy tisztaságú forrásvizet talált udvari kútjában a vásárhelyi malom. Vásárhelyi Forrásvíz elnevezésű víz palackozására az üzemben kialakítottak egy üzemet. A vállalkozás nem hozta a várt eredményt és 2011 őszén a forrásvíz forgalmazása megszűnt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

SZIN-es rekord az ötvenediken

SZIN-es rekord az ötvenediken

Vasárnap hajnalban véget ért a Szeged Ifjúsági Napok az Újszegedi Partfürdő területén. A...
Határtalan kosárlabdázás

Határtalan kosárlabdázás

165 ezer euros pályázatot nyert a vásárhelyi Kosársuli, a szabadkai a Spartak Ifjúsági Kosárlabda...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.