Kék hírekNem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

2017. május 1., hétfő
 
Nem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

Szerencsére! Tehetnénk hozzá a címhez, mert a 700-ból 3 ittasan vezető talán a közlekedésben résztvevők növekvő felelősségérzetét is mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

Nemrég Baranyában  egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték és mindössze egy ember bukott le. Két hónappal ezelőtt Fejér és Hajdú-Bihar-megyében közel négyszáz szondáztatásból egyetlen egy sem jelzett pozitív értéket. 

 

Az április 28-án Hódmezővásárhelyen este 8-tól két helyszínen - a Kaszap és a Jókai utcában - tartott fokozott közúti ellenőrzés (Nem razzia! Sokan tévesen összekeverik a fogalmat!) hasonló - nevezhetjük kedvező tendenciára utaló - eredményt mutatott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az úgynevezett „finn módszert” alkalmazva egy este alatt, csaknem 700 járművezetőt ellenőriztek.

 

Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek. Lényege, hogy a kijelölt és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése.

Ezt az ellenőrzést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője április 28-án 20 órától rendelte el. Az éjfélig tartó akció célja az ittas járművezetők közúti forgalomból való kiszűrése volt.

 

Szabó Szilvia Katalin r. százados, sajtóreferens elmondása szerint részletes elemzés előzte  meg, a kiválasztott helyszíneket, elsősorban Vásárhely két kiválasztott útszakaszán erős az átmenő forgalom. A tömeges, gyors, célirányos ellenőrzés során valamennyi járművezetőt megállították, igazoltatták és mindenkit megszondáztattak. Egyébként z személyenként kevesebb mint egy percet vett igénybe.

A négy óra leforgása alatt csaknem 700 sofőr fújta meg az alkoholszondát, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Három büntetőfeljelentés és egy szabálysértési feljelentés született. A rendőrök egy helyszíni bírságot és két közigazgatási bírságot szabtak ki, három főt pedig előállítottak. A járműveknél egy speciális eszköz alkalmazásával a központi nyilvántartó és körözési rendszerben csaknem 500, helyszínen elhaladó autót vizsgáltak meg. 

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Idén közel 600-an vettek részt a Hód-mentor SE Futófesztiválján, amelyet vasárnap...
Legalább egy év csúszás?

Legalább egy év csúszás?

Leállították Vásárhelyen a közműkiváltás munkálatait, a május 8-tól tervezett nagy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.