Kék hírekNem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

2017. május 1., hétfő
 
Nem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

Szerencsére! Tehetnénk hozzá a címhez, mert a 700-ból 3 ittasan vezető talán a közlekedésben résztvevők növekvő felelősségérzetét is mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

Nemrég Baranyában  egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték és mindössze egy ember bukott le. Két hónappal ezelőtt Fejér és Hajdú-Bihar-megyében közel négyszáz szondáztatásból egyetlen egy sem jelzett pozitív értéket. 

 

Az április 28-án Hódmezővásárhelyen este 8-tól két helyszínen - a Kaszap és a Jókai utcában - tartott fokozott közúti ellenőrzés (Nem razzia! Sokan tévesen összekeverik a fogalmat!) hasonló - nevezhetjük kedvező tendenciára utaló - eredményt mutatott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az úgynevezett „finn módszert” alkalmazva egy este alatt, csaknem 700 járművezetőt ellenőriztek.

 

Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek. Lényege, hogy a kijelölt és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése.

Ezt az ellenőrzést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője április 28-án 20 órától rendelte el. Az éjfélig tartó akció célja az ittas járművezetők közúti forgalomból való kiszűrése volt.

 

Szabó Szilvia Katalin r. százados, sajtóreferens elmondása szerint részletes elemzés előzte  meg, a kiválasztott helyszíneket, elsősorban Vásárhely két kiválasztott útszakaszán erős az átmenő forgalom. A tömeges, gyors, célirányos ellenőrzés során valamennyi járművezetőt megállították, igazoltatták és mindenkit megszondáztattak. Egyébként z személyenként kevesebb mint egy percet vett igénybe.

A négy óra leforgása alatt csaknem 700 sofőr fújta meg az alkoholszondát, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Három büntetőfeljelentés és egy szabálysértési feljelentés született. A rendőrök egy helyszíni bírságot és két közigazgatási bírságot szabtak ki, három főt pedig előállítottak. A járműveknél egy speciális eszköz alkalmazásával a központi nyilvántartó és körözési rendszerben csaknem 500, helyszínen elhaladó autót vizsgáltak meg. 

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Idén közel 600-an vettek részt a Hód-mentor SE Futófesztiválján, amelyet vasárnap...
Legalább egy év csúszás?

Legalább egy év csúszás?

Leállították Vásárhelyen a közműkiváltás munkálatait, a május 8-tól tervezett nagy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen
Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely ad otthont a 89. Ifjúsági Országos Bajnokságnak május 24-től 27-ig a Gyarmati Dezső Sportuszodában.
 
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei feldolgozásban kelti életre a BFMK színpadán.
 
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben Három napon át előadások, tucatnyi fantasztikus magyar és külföldi filmalkotás, amelyek Földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.
 
A szeretet arcai az Emlékpontban
A szeretet arcai az Emlékpontban A Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek munkáját megörökítő film operatőre vásárhelyi származású. Képekkel!
 
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter május 23-án este lakossági fórumot tartott Székkutason.    
 
Veszély a magasból
Veszély a magasból Hódmezővásárhelyen a gyalogosokat veszélyeztette egy törött erkélykorlát üveg, amely egy negyedik emeleti erkélyről lógott le a Lehel utcában.
 
A Holló utcából a Nap felé
A Holló utcából a Nap felé A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak tartott vetítéses előadást. Képekkel!