Kék hírekNem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

2017. május 1., hétfő
 
Nem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

Szerencsére! Tehetnénk hozzá a címhez, mert a 700-ból 3 ittasan vezető talán a közlekedésben résztvevők növekvő felelősségérzetét is mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

Nemrég Baranyában  egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték és mindössze egy ember bukott le. Két hónappal ezelőtt Fejér és Hajdú-Bihar-megyében közel négyszáz szondáztatásból egyetlen egy sem jelzett pozitív értéket. 

 

Az április 28-án Hódmezővásárhelyen este 8-tól két helyszínen - a Kaszap és a Jókai utcában - tartott fokozott közúti ellenőrzés (Nem razzia! Sokan tévesen összekeverik a fogalmat!) hasonló - nevezhetjük kedvező tendenciára utaló - eredményt mutatott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az úgynevezett „finn módszert” alkalmazva egy este alatt, csaknem 700 járművezetőt ellenőriztek.

 

Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek. Lényege, hogy a kijelölt és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése.

Ezt az ellenőrzést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője április 28-án 20 órától rendelte el. Az éjfélig tartó akció célja az ittas járművezetők közúti forgalomból való kiszűrése volt.

 

Szabó Szilvia Katalin r. százados, sajtóreferens elmondása szerint részletes elemzés előzte  meg, a kiválasztott helyszíneket, elsősorban Vásárhely két kiválasztott útszakaszán erős az átmenő forgalom. A tömeges, gyors, célirányos ellenőrzés során valamennyi járművezetőt megállították, igazoltatták és mindenkit megszondáztattak. Egyébként z személyenként kevesebb mint egy percet vett igénybe.

A négy óra leforgása alatt csaknem 700 sofőr fújta meg az alkoholszondát, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Három büntetőfeljelentés és egy szabálysértési feljelentés született. A rendőrök egy helyszíni bírságot és két közigazgatási bírságot szabtak ki, három főt pedig előállítottak. A járműveknél egy speciális eszköz alkalmazásával a központi nyilvántartó és körözési rendszerben csaknem 500, helyszínen elhaladó autót vizsgáltak meg. 

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Idén közel 600-an vettek részt a Hód-mentor SE Futófesztiválján, amelyet vasárnap...
Legalább egy év csúszás?

Legalább egy év csúszás?

Leállították Vásárhelyen a közműkiváltás munkálatait, a május 8-tól tervezett nagy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elakadt az önkormányzati távhőtársaságok államo­sítása?
Elakadt az önkormányzati távhőtársaságok államo­sítása? Nem csak a kánikulától, hanem az ezek­ben a hetekben érkező éves elszámolószámláktól is megizzadhatnak a távfűtéses lakásban élők.
 
Ismét angyalokat keres a Vodafone
Ismét angyalokat keres a Vodafone Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait.
 
Melegben a kutyák is kutyául vannak
Melegben a kutyák is kutyául vannak Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a helyet kicsit belocsolni. Még több jótanács!
 
Viharkárok adnak munkát
Viharkárok adnak munkát

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület is megrongálódott. A 47-es számú főúton több helyen is faágak zuhantak az útra. Két nap összefoglalása.

 
Fesztivál katonazenekarra hangolva
Fesztivál katonazenekarra hangolva Idén is gyepshow-val tarkítva három helyőrségi zenekar vesz részt Vásárhelyen, a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválon. Fellép Kónya Krisztina is.
 
Koszovói előkészületek
Koszovói előkészületek

A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Képekkel!

 
Lezárult egy felesleges háborúskodás
Lezárult egy felesleges háborúskodás A régóta húzodó ügy a sportágnak és a sportolóknak is ártott. A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Máté Taekwondoval szemben hozott  fegyelmi határozatot.