Kék hírekNem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

2017. május 1., hétfő
 
Nem jött be a finn módszer Vásárhelyen sem

Szerencsére! Tehetnénk hozzá a címhez, mert a 700-ból 3 ittasan vezető talán a közlekedésben résztvevők növekvő felelősségérzetét is mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

Nemrég Baranyában  egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték és mindössze egy ember bukott le. Két hónappal ezelőtt Fejér és Hajdú-Bihar-megyében közel négyszáz szondáztatásból egyetlen egy sem jelzett pozitív értéket. 

 

Az április 28-án Hódmezővásárhelyen este 8-tól két helyszínen - a Kaszap és a Jókai utcában - tartott fokozott közúti ellenőrzés (Nem razzia! Sokan tévesen összekeverik a fogalmat!) hasonló - nevezhetjük kedvező tendenciára utaló - eredményt mutatott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az úgynevezett „finn módszert” alkalmazva egy este alatt, csaknem 700 járművezetőt ellenőriztek.

 

Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek. Lényege, hogy a kijelölt és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése.

Ezt az ellenőrzést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője április 28-án 20 órától rendelte el. Az éjfélig tartó akció célja az ittas járművezetők közúti forgalomból való kiszűrése volt.

 

Szabó Szilvia Katalin r. százados, sajtóreferens elmondása szerint részletes elemzés előzte  meg, a kiválasztott helyszíneket, elsősorban Vásárhely két kiválasztott útszakaszán erős az átmenő forgalom. A tömeges, gyors, célirányos ellenőrzés során valamennyi járművezetőt megállították, igazoltatták és mindenkit megszondáztattak. Egyébként z személyenként kevesebb mint egy percet vett igénybe.

A négy óra leforgása alatt csaknem 700 sofőr fújta meg az alkoholszondát, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Három büntetőfeljelentés és egy szabálysértési feljelentés született. A rendőrök egy helyszíni bírságot és két közigazgatási bírságot szabtak ki, három főt pedig előállítottak. A járműveknél egy speciális eszköz alkalmazásával a központi nyilvántartó és körözési rendszerben csaknem 500, helyszínen elhaladó autót vizsgáltak meg. 

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Hód Futófesztivál eredmények 2017.

Idén közel 600-an vettek részt a Hód-mentor SE Futófesztiválján, amelyet vasárnap...
Legalább egy év csúszás?

Legalább egy év csúszás?

Leállították Vásárhelyen a közműkiváltás munkálatait, a május 8-tól tervezett nagy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik
A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szülői értekezletre hívta a Táltosba járó gyerekek szüleit. A tanévkezdés minden gyerek számára megoldódott.
 
Megvannak tram train nyertes kivitelezői
Megvannak tram train nyertes kivitelezői 2019 első felére készülhet el a még most is sok vásárhelyi által vitatott projekt. Ha megépül gyorsan elérhető lesz Szeged. Nézze meg a megállókat!
 
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát Pásztor János alkotása csütörtökön került vissza a Kossuth térre. Az elesett hódmezővásárhelyi katonák nevét megörökítik a szobor előtt
 
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt Erőszakkal követelték a kölcsönadott pénzt egy 35 éves férfi ismerősüktől. A vásárhelyi rendőrök őrizetbe vették őket.
 
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC Az MLSZ legfrissebb elnökségi határozata szerint mégis Hódmezővásárhelyen játszhatja NB III-as mérkőzéseit a vásárhelyi klub csapata.
 
Nyári szünidőben is sportolás
Nyári szünidőben is sportolás Idén is sikeres volt  Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület egyhetes tábora. Két koreai mester segített elmélyíteni a tudást.   
 
Talaj-előkészítés művészi szinten
Talaj-előkészítés művészi szinten A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karának mérnök hallgatója idén is szép eredményt ért el a Regionális Szántóversenyen. Látványos videóval!