Kultúra, oktatásNektek írtam fiaim

2017. október 27., péntek
 
Nektek írtam fiaim

Első világháborús fogolynapló és második világháborús emlékiratok bemutatója lesz a Németh László Város Könyvtárban.

 

 

 

 

 

 


A fényképekkel gazdagon illusztrált „ NEKTEK ÍRTAM FIAIM …”  című, egy kötetbe foglalt naplónak és emlékiratoknak id. Szabó Lajos és fia, ifj. Szabó Lajos dr. a szerzője.

 

Október 31-én, kedden 17 órakor a Szeremlei Társaság, a CSML Hódmezővásárhelyi Levéltára estjének vendége az egyik szerző, Dr. Szabó Lajos ny. kollégiumi igazgatóhelyettes.

További vendégek Dr. Marjanucz László tanszékvezető egyetemi docens, a könyv lektora, Babucs Zoltán hadtörténész-muzeológus, a Magyar Hírlap szerkesztő- újságírója, Szabó Tamás restaurátorművész, tanár, a kötet szerkesztője, Presztóczki Zoltán a Szeremlei Társaság titkára és Szenti Csilla levéltár-igazgató.

Közreműködik Rácz Attila

A kötet a helyszínen megvásárolható.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A protestáns egyházakról az Emlékpontban

A protestáns egyházakról az Emlékpontban

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett konferenciát a...
Kolbászfesztivál térzenével

Kolbászfesztivál térzenével

A Csabai Kolbászfesztiválon Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar térzenével szórakoztatta...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban
Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban A magyarországi németek kitelepítésének 72. évfordulóján a Gregus Máté Szakközépiskola végzős diákjainak tartottak rendhagyó történelemórát. Képekkel.
 
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.