Kultúra, oktatásNektek írtam fiaim

2017. október 27., péntek
 
Nektek írtam fiaim

Első világháborús fogolynapló és második világháborús emlékiratok bemutatója lesz a Németh László Város Könyvtárban.

 

 

 

 

 

 


A fényképekkel gazdagon illusztrált „ NEKTEK ÍRTAM FIAIM …”  című, egy kötetbe foglalt naplónak és emlékiratoknak id. Szabó Lajos és fia, ifj. Szabó Lajos dr. a szerzője.

 

Október 31-én, kedden 17 órakor a Szeremlei Társaság, a CSML Hódmezővásárhelyi Levéltára estjének vendége az egyik szerző, Dr. Szabó Lajos ny. kollégiumi igazgatóhelyettes.

További vendégek Dr. Marjanucz László tanszékvezető egyetemi docens, a könyv lektora, Babucs Zoltán hadtörténész-muzeológus, a Magyar Hírlap szerkesztő- újságírója, Szabó Tamás restaurátorművész, tanár, a kötet szerkesztője, Presztóczki Zoltán a Szeremlei Társaság titkára és Szenti Csilla levéltár-igazgató.

Közreműködik Rácz Attila

A kötet a helyszínen megvásárolható.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A protestáns egyházakról az Emlékpontban

A protestáns egyházakról az Emlékpontban

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett konferenciát a...
Kolbászfesztivál térzenével

Kolbászfesztivál térzenével

A Csabai Kolbászfesztiválon Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar térzenével szórakoztatta...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!