SportNégy aranyérem júniusban

2018. június 27., szerda
 
Négy aranyérem júniusban

Jól indult az idei atlétikai szabadtéri szezon a Hódiák SE. számára. Kiss Pál szenior atléta, gerelyhajításban három ország 4 első helyét hozta el.

 

 

 

 

 

XXI. Nemzetközi Veterán Atlétikai Bajnokság, Dobribán Géza Emlékverseny - Zamárdi,  június 2.
Kiss Pál        gerelyhajítás     HÓDIÁK SE        I. helyezés

Tavaly is sikeres volt számára a Dobrikán Géza Emlékverseny: a versenyszámok közül a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Cseresnyés Kollégiumának testnevelő tanára - a Hódiák SE sportolója két számban is indult és mindkét számban aranyérmes helyezést ért el. Megnyerte a gerelyhajítást és a hárompróbát is, sőt a nemzetközi ponttáblázat alapján az összkategória között elnyerte a kupát is.


Török Sándorné Emlékverseny 2018 -  Szekszárd,  június 9.
Kiss Pál        gerelyhajítás     HÓDIÁK SE        I. helyezés

Ausztria 2018 Szenior Országos Bajnoksága 
-  St. Pölten,  június 16-17.
Kiss Pál        gerelyhajítás     HÓDIÁK SE        I. helyezés

Az osztrák bajnokságon sem először állhatott fel a dobogóra. 2016 augusztus végén, Amstettenben a 35 év felettiek versenyében a már több hazai és külföldi nemzeti bajnokság győztese, Kiss Pál indult és 50,53 méteres dobásával aranyérmes lett. A győztes dobás érdekessége az volt, hogy valamennyi gerelyhajításban indult korosztályban, egyedül Kiss Pál dobott 50 méteren felül.

 

Szlovénia 2018 Szenior Országos Bajnoksága 
-  Celje,  június 23-24.
Kiss Pál        gerelyhajítás     HÓDIÁK SE        I. helyezés

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

Górcső alatt a vásárhelyi földárverések

A már a bérleti pályázatokon lefogyasztott Hód-Mezőgazda Zrt. területeit szinte az utolsó szálig...
Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.