MozaikNe lankadjon az éberség!

2018. március 28., szerda
 
Ne lankadjon az éberség!

A Csongrádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa néhány jó tanáccsal szolgál a szépkorúaknak.

 

 

 

 

 

 

 

Gyakran visszatérő esetek a trükkös csalások, a lopások, a házalók, és az első sorban idősebb korosztály számára veszélyt jelentő árubemutatók, az ezekkel összefüggésben elkövetett bűncselekmények, és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségei. Az sem mellékes, hogy az otthonaink hatékony védelme érdekében, milyen mechanikai és elektronikus eszközöket érdemes használni.

 

A bűncselekmények megelőzése érdekében érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:

 

  A besurranó tolvaj minden esetben a csukott, de nem zárt ajtón keresztül jut be az otthonokba, ezért azok ajtaját, a kaput minden esetben zárják be, függetlenül attól, hogy otthon tartózkodnak-e vagy sem!

  Az idegeneket lehetőség szerint a zárva tartott kerítésen, bejárati ajtón keresztül kérdezzék meg becsengetésük céljáról és csak állításuk valódiságának ellenőrzése után nyissanak ajtót, kaput!

  A trükkös tolvajok mindig többen vannak, mindenkinek megvan a saját szerepe, hiszen a figyelmet próbálják elterelni.

  Házaló árusoktól vásárolni nem biztonságos, hiszen a későbbiek során nincs lehetőség reklamációra!

  Jó, ha tudják, hogy a közüzemi szolgáltatók túlfizetés esetén soha sem viszik házhoz a túlfizetett összeget és sohasem jelzik ezt személyesen!

  Hivatalból, bankból, pénzügyei intézése érdekében sem keresik fel személyesen otthonában! Idegeneknek magukról, értékeikről, családjukról, szomszédjaikról ne adjanak ki bizalmas információkat!

  Készpénzt rövid időre se adjanak kölcsön idegennek, hivatkozzon bármilyen indokra (balesetre, sürgős életmentő műtétre, orvosi beavatkozásra vagy betegszállításra)!

  Idegen személyek megjelenése esetén érdemes őket jól megfigyelni (ruházat, személyleírás, különös ismertetőjegyek), és a jármű rendszámát, illetve annak színét, típusát feljegyezni!

  Bűncselekmény gyanúja esetén a megadott adatokkal tudják segíteni a rendőrségi nyomozást!

 

Kapcsolódó cikkünk: (Ezt is érdemes elolvasni!)

 

Most már hazudnak is

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Kinél van az erszény?

Kinél van az erszény?

Orbán Viktor azt javasolta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az ügyben keresse meg a térség...
Városi keresztút Hódmezővásárhelyen

Városi keresztút Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi katolikus közösség március 28-án nagyszerdán ismét megrendezni a...
 

És ezt már olvasta?

Bronzérem Ukrajnában
Bronzérem Ukrajnában A legjobb négy között öklözhetett a Boxing Gym Vásárhely kiválósága az Ukrajnában megrendezett négynemzetes torna döntőjén.
 
Betegellátás harcászati körülmények között
Betegellátás harcászati körülmények között A vásárhelyi laktanya Egészségügyi Központjának katonái gyakorlatoztak.
 
Táncgála két estén át
Táncgála két estén át Telt házas előadásokon a BFMK hat gyermektánccsoportja ‑ kiegészülve az Árendás együttessel – különböző tájegységek táncait, népi játékait mutatta be. Képekkel.
 
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen Június 23-án Hódmezővásárhely hat helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához.
 
Zentai diákok az Emlékpontban
Zentai diákok az Emlékpontban Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium ötvenfős diákcsoportja járt június 17-én az Emlékpontban.
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk! Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.
 
Szúnyogmentesítési nagyüzem
Szúnyogmentesítési nagyüzem Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és térségében. Mind a légi, mind a földi eljárás során deltametrint használnak.