BulvárNapfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!

2018. június 17., vasárnap
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!

Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.

 

 

 

 


 

A június 16-tól – a szabadidejét szívesen feláldozó önkéntesek keze munkája révén, - friss homokkal feltöltött, elgereblyézett homokos part, gondosan lenyírt fű, rendezett strandröplabda-pálya, zuhanyozó, öltözőbódé, faasztal, padok várják a Mártélyi Holtágra érkezőket. (Képünkön.)

 

Na és persze az idősebbeket még valami várja: igazi 90-es évek előtt fíling. Mert most éppen olyan rendezett és vendégváró a Mártélyi Holtág, mint volt a elmúlt két évben és mint volt annak idején sok évtizeden át: a vásárhelyiek és környékbeliek kedvelt fürdőhelyeként.

Ehhez hozzájárul, hogy idén is kitelepült – hideg üdítőket, finomságokat, sőt egyéni ételkívánságokat is teljesítő - Üvegtigris Maxi nevű büfé.

 

A Mártélyi Holtág „örök rémét”, a rucaöröm egyelőre egyetlen darabját sem lehet látni, de sajnos lehet, hogy ez az állapot nem tart sokáig, a következő hetekben érkező tartós kánikula miatt.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szúnyogmentesítési nagyüzem

Szúnyogmentesítési nagyüzem

Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és...
Tubát fotóztak Vásárhelynél

Tubát fotóztak Vásárhelynél

Eddig idén az országban fotóval dokumentált 21  tubát figyeltek meg. Aki nem tudná, a...
 

És ezt már olvasta?

Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban
Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban A magyar katonák két hónapig voltak csehszlovák területen. A sajtó a bevonulásról annak első napján csak egy szűkszavú, „mínuszos” hírben emlékezett meg. Képekkel.
 
90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.