BulvárNapfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!

2018. június 17., vasárnap
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!

Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.

 

 

 

 


 

A június 16-tól – a szabadidejét szívesen feláldozó önkéntesek keze munkája révén, - friss homokkal feltöltött, elgereblyézett homokos part, gondosan lenyírt fű, rendezett strandröplabda-pálya, zuhanyozó, öltözőbódé, faasztal, padok várják a Mártélyi Holtágra érkezőket. (Képünkön.)

 

Na és persze az idősebbeket még valami várja: igazi 90-es évek előtt fíling. Mert most éppen olyan rendezett és vendégváró a Mártélyi Holtág, mint volt a elmúlt két évben és mint volt annak idején sok évtizeden át: a vásárhelyiek és környékbeliek kedvelt fürdőhelyeként.

Ehhez hozzájárul, hogy idén is kitelepült – hideg üdítőket, finomságokat, sőt egyéni ételkívánságokat is teljesítő - Üvegtigris Maxi nevű büfé.

 

A Mártélyi Holtág „örök rémét”, a rucaöröm egyelőre egyetlen darabját sem lehet látni, de sajnos lehet, hogy ez az állapot nem tart sokáig, a következő hetekben érkező tartós kánikula miatt.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szúnyogmentesítési nagyüzem

Szúnyogmentesítési nagyüzem

Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és...
Tubát fotóztak Vásárhelynél

Tubát fotóztak Vásárhelynél

Eddig idén az országban fotóval dokumentált 21  tubát figyeltek meg. Aki nem tudná, a...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.