SportNagyon kell a szurkolás!

2019. április 9., kedd
 
Nagyon kell a szurkolás!

Az NB I/B Zöld csoportjában a felsőházi rájátszás negyeddöntős párharca következik a Vásárhelyi Kosársuli számára.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás alapszakaszgyőztes csapatának ellenfele a DEAC U23 lesz, a két nyert mérkőzésig tartó összecsapáson a pályaelőny a Kosársulié – azaz amennyiben esetlegesen harmadik találkozóra kerülne sor, azt a Hódtói Sportcsarnokban rendeznék.

Egy biztos: egy vásárhelyi szimpatizáns sem örülne nagyon, ha ez így történne, hisz hétfő este már a legjobb négy közé jutást szeretnénk ünnepelni. Történetesen ugyanis az első meccs április 12-én, pénteken 18 óra 30 perckor lesz a Hódtói Sportcsarnokban, majd Debrecenben április 15-én, hétfőn néznek farkasszemet a felek. Ha mindezek után mégsem dől el a továbbjutás sorsa, úgy április 19-én, pénteken 18 óra 30 perckor ismét itthon lépünk pályára.

 

A DEAC 24 mérkőzéséből 11-et nyert meg, és 13-szor szenvedett vereséget, hazai mérlegük 8-4, idegenbeli mutatójuk 3-9 volt az alapszakaszban. Jól emlékezhetünk arra, hogy a decemberi, 90-75-ös Kosársuli-diadalt követően néhány hete, március 24-én, az utolsó előtti fordulóban a vendéglátó hajdúságiak győzedelmeskedtek 97-85-ös arányban. A találkozó érdekessége volt, hogy Kovács Adrián a létező legerősebb összeállításban, a keretet A-csoportos fiatalokkal felturbózva küldte pályára fiait, fizikális és gyors kezdőjük Tóth Bence és Omenaka Godwin vezetésével felülmúlta a sérülések miatt megtizedelt Vásárhelyt. Játékosaik közül többen is a bajnokság legjobbjai között zártak az egyéni statisztikákat tekintve.

 

Jól emlékezhetünk ugyanakkor arra is, hogy egészen kiváló játékkal vertük a Baját március utolsó napján, így amellett, hogy elsőként zártuk az alapszakaszt, hibátlanok maradtunk hazai környezetben. A keret kiegészült, immár mindenki egészségesen tud teljeskörű munkát végezni, úgyhogy mindezek tükrében joggal bízhatunk abban, hogy meglesz a továbbjutás.

 

Az első, nagy lépcsőfokot április 12-én, pénteken 18 óra 30 perckor, a Hódtói Sportcsarnokban tehetjük meg.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

A MÁV START Zrt. tájékoztatása szerint a hybrid tram-train járművekre az előzetes típusengedély anyagait...
Cikkíró pályázat tabletért

Cikkíró pályázat tabletért

Cikkíró pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány az április 8-12. között...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.