SportNagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

2019. május 28., kedd
 
Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

A 91. Ifjúsági Országos Bajnokság házigazdája idén Kaposvár lesz. Május 29 és június 1. között rendezett úszóversenynek nagyok a tétjei.

 

 

 

 

 

A bajnokság helyszínéül szolgáló Csik Ferenc Versenyuszoda avatására a versenyt megelőző napon kerül sor, amely az eseményt még különlegesebbé, emlékezetesebbé teszi. A rendkívül impozáns létesítmény nemzetközi szintű körülményeket biztosít az országos bajnokságnak. 

 

Mint arról írtunk a Vásárhelyi Hírekben tavalyelőtt a 89. és 2018-ban a 90. bajnokságnak is a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont, Hódmezővásárhelyen.

 

Május 29. és június 1. között Kaposvár városa rendezi az Ifjúsági ob-t, amely a nyári Európa-bajnokságon, illetve a Világbajnokságon részt vevő válogatott keretek sorsáról is dönteni hivatott.

 

A Bán Sándor és Sibalin Dávid vezette NICS-HSÚVC-s csapatot tizenhárom versenyző - Batta Orsolya, Bányik Barnabás, Dohányos Annamária, Farkas Balázs, Forján Anna, Hajagos Adriel, Horváth Henrik, Komjáti Nelli, Márki Zalán, Pertich Zsombor, Szőke Zita, Tót Csaba, Zaka Maja - alkotja, továbbá nyolc váltó is rajthoz áll.

A négynapos viadal során több érem, döntős helyezés és a pontversenyben az első tízbe jutás várható a csapattól.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSÚVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák...

Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben...
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára

A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli...

Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.