SportMegvan a szezon első győzelme

2017. október 22., vasárnap
 
Megvan a szezon első győzelme

Sokat kellett rá várni, de meglett a Hódmezővásárhelyi FC első szezonbeli győzelme. A Szekszárd vendéglátójaként, Faggyas Milán góljaival bezsebelték a három pontot a kék-sárgák.

 

 

Fotó: VH archív 

 

 


Nem rontottak ész nélkül egymásnak a csapatok a vasárnap délután találkozón, az első 10 percben többnyire a mezőnyben zajlott a játék. Az első kapura lövést a Vásárhely követte el, egy szabadrúgást Bartyik Norbert csavart kapura, ám a lövés csemege volt Szűcs Krisztián számára.

Percekkel később viszont bajban voltak a hazaiak, egymás után több hiba is történt a védelemben, aminek eredményeként két támadó maradt egyetlen védőre, Fejes Péter pedig csak hamar már csak Bordás Dániellel kellett, hogy farkasszemet nézzen. A vendégek kilencese nem hibázott, bevágta a kapuba. (0-1)

Pár minutummal később Fejes már beadással kereste a társakat, ívelése azonban kicsit hosszú volt Kozics Barnabás számára.

Éledezett azonban a Vásárhely is. Prasler Thomas jó szokásához híven most is többször vette ki a részét a támadásból. A 16. percben kapura is suhintott, lövése azonban bőven fölé szállt. Alig 5 perc múlva Faggyas Milán kapott jó indítást, kissé kisodródott, a középre passz pedig nem volt tökéletes Szilágyi Norbertnek.

A HFC percei következtek. Bartyik Norbert végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, két alkalommal is, helyzetecske kialakult, egyenlítő gól azonban nem született.

10 perccel az első félidő vége előtt beszorult a kapuja elé a Szekszárd. Prasler Thomas újabb lövése okán kellett felszisszennie a hazai drukkereknek, majd a 39. percben szabadrúgáshoz jutott a Vásárhely. Kiváló helyről, a tizenhatos előteréből, a labda mögé Faggyas állt. A hazaiak 10-ese hibátlanul lőtt a hálóba. (1-1)

A lefújásig hátralévő néhány perc pedig újabb vásárhelyi helyzeteket hozott. Faggyas iramodott meg, a visszapassz pedig jól érkezett a társhoz, Szabó Dávid azonban kihagyta a ziccert. A Szekszárdnak pedig felocsúdnia sem volt ideje, Szilágyi egy kavarodást követően a felső lécre fejelte a labdát, majd a kipattanót Szabó lőtte a kapusba.

A fordulás utáni első komolyabb helyzet Ablonczy Gerjén előtt adódott, a játékos a szélen lépett meg, befelé tartott, passz helyet azonban maga akarta megoldani a kialakult helyzetet, a lövése kicsit gyengére sikerült, nem fogott ki Szűcsön.

A félidő derekán pedig újabb ordító ziccert hozott a hazaiak hajtása. Faggyas lövése Szűcsben végződött. Percekkel később jó helyzet alakult ki a Szekszárd előtt is, a hazai publikum vérnyomása viszont nem kellett, hogy felszökjön, a vendégek támadója lesen volt.

A 84. percben Faggyas szögletét követően alakult ki kavarodás a vendég tizenhatoson belül. Úgy tűnt, hogy ennek során a fehérmezesek kézzel értek a labdába. Ezt azonban csak a hazai játékosok és drukkereik látták, nem jött a sípszó.

A 89. percben viszont jöhetett a középkezdés. Ismét a vendégek tizenhatosán belül pattogott a labda, Faggyas pedig a kapuba tudta azt gyötörni. Fordított a Hódmezővásárhely. (2-1)

3 perc ráadás következett, ami legalább 30-nak tűnt, a védelem azonban kitartott, a Szekszárd nem tudta megrúgni a másodikat.

Ezzel szezonbeli első győzelmét szerezte a Hódmezővásárhelyi FC. A csapat legközelebb Iváncsán vendégeskedik.

Hódmezővásárhelyi FC – Szekszárdi UFC  2-1 (1-1)

 

HFC: Bordás, Tóth, Szabó D., Szilágyi, Faggyas, Ablonczy, Mezei, Pataki, Kökény, Bartyik N., Prasler
Cserék: Szatmári, Marton, Laczkó, Végh, Szabó M., Darida
Vezetőedző: Szűcs Róbert

SZUFC: Szűcs, Károly, Turi, Fejes, Lékó, Márton, Arena, Kozics, Dallos, Kvanduk, Rácz
Cserék: Horváth, Nagyváradi, Csigi, Preininger, Bata, Budai, Hegedűs
Vezetőedző: Kvanduk János

 

Szűcs Róbert: „Egy mély gödör aljáról kezdtünk el kimászni az elmúlt fordulókban, ami pontokban még nem mutatkozott meg, de a játékon láttam, hogy benne van. Nagyon nagy küzdéssel, nem szép játékkal, de azért helyenként voltak jó periódusaink, sikerült megszerezni az első közös győzelmünket, ami a csapatnak is az első győzelme volt a szezonban.”

 
 
Forrás: hfc1912.hu
 

Olvassa el ezt is!

Tarolt a Veszprém

Tarolt a Veszprém

Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék...
Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt

Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló...

A magyar történelmet évszázadokon át végigkísérte a szabadságvágy, a hazaszeretet, ami...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott
Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott Juhász Tünde a sikeres alkalmassági vizsgálat után idén augusztus 20-án, Ópusztaszeren írta alá erről szóló szerződését. 
 
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák  A némethlászlós diákok, négy külföldi iskolával közösen egy nemzeteközi projekt részeként a migránsokkal történő bánásmódot is tanulmányozzák.
 
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint vezetékes és mobiltelefon szolgáltatásai.
 
Vásárlás interneten biztonsággal
Vásárlás interneten biztonsággal A fekete péntek – és a közelgő karácsonyi ünnepek – alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. Néhány jótanács mire ügyeljünk rendeléskor.
 
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás?
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás? Vádemelés. Mindszenti, mártélyi szülők figyelmeztették egymást, hogy fiatal fiúknak munkalehetőséget kínáló férfi nem igazán azt szeretné, amit hirdet.
 
Eszméletlen volt a megtalált néni
Eszméletlen volt a megtalált néni Hódmezővásárhelyen a Zrínyi utcában egy idős nénihez érkezett a gondozója, aki azonban nem tudott bejutni a házba. A tűzoltók riasztották a menősöket.
 
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez A barátságtalan téli korai éjszakában sokan igyekeznek hazamenni. Ezekhez a bensőséges estékhez érdemes csemegézni a szebbnél szebb neglizsék között.