Kék hírekMegölte szüleit egy helybeli nő és élettársa Hódmezővásárhelyen

2018. május 26., szombat
 

Kegyetlenül végeztek az idős házaspárral, majd gázrobbanás előkészítésével és tűz okozásával akarták félrevezetni a hatóságokat. Tervük nem sikerült. Mindkét elkövető előzetes letartóztatásba került.

 

 

Fotók: CSMRFK

 

 

 

 

Harkai István, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője a szombaton délelőtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: pénteken hajnalban, öt óra előtt pár perccel érkezett a bejelentés arról, hogy Hódmezővásárhelyen a Gregus Máté utca egyik családi házában tűz ütött ki. A bejelentő hölgy meglehetősen higgadtan és nyugodtan közölte a hírt, ahogy azt is, hogy a házban bent vannak a szülei - közölte.

 

Az értesített hivatásos tűzoltók 3 kocsival érkeztek a helyszínre, továbbá a Katasztrófavédelem Műveleti Szolgálata is kivonult. A Gregus Máté utcai házba behatolva, nagyjából 3 négyzetméteres területen volt a tűz, amelyet a tűzoltók hamar eloltottak.

 

A kiérkező körzeti megbízott két holttestet talált a lakásban, melyek átvizsgálását követően felfedezte, hogy a sérülések nem hozhatók összefüggésbe a tűzesettel. A 87 éves férfi és a 78 éves nő ugyanis koponyasérülést szenvedett. A gyilkosság után a tettesek tüzet okoztak, hogy majd egy PB gázpalack berobbanása eltünteti a bántalmazás nyomait. Ezt követően a városban több helyen italoztak, majd hazaérve a nő látva a tüzet, értesítette a tűzoltókat. A kiérkező tűzoltók a lángokat hamar eloltották, a gázpalack sem robbant fel.

Harkai István elmondta, a hölgy és az élettársa meghallgatásakor ellentmondásokba keveredtek, ezért gyanúsak lettek.

 

Rádi Norbert, megyei bűnügyi rendőrkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: a házaspár lányának élettársa beismerő vallomást tett. A házhoz tartozó melléképületben lakott a lányuk és erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett élettársa, a szülők nemtetszése ellenére. Erősen italozó életmódjuk miatt rendszeres volt a vita a két pár között, pénteken éjszaka a gyanúsítottak elhatározták, hogy bántalmazni fogják az idős embereket.    

Ismertetése szerint a 47 éves nő kihívta édesapját a konyhába, akit 53 éves élettársa hátulról megtámadott. Az idős férfi ennek következtében életét vesztette. Ezután az ágyban fekvő, súlyosan mozgáskorlátozott feleséget is megölték a hálószobában. A nőt és a férfit őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztetést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

A Szegedi Törvényszék szombaton elrendelte az előzetes letartóztatását a két gyanúsítottnak, akik az eddig beszerzett bizonyítékok alapján megalapozottan gyanúsíthatóak a Btk. 160. § (1) bekezdésébe ütköző, a (2) bekezdés d), f), j) és k) pontjai szerint minősülő és büntetendő, több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen, bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés bűntettével.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Seregnyi élmény

Seregnyi élmény

Idén nyáron is lesz Hódmezővásárhelyen és az országban még 11 helyszínen 12-18 éves...
Koncert Almási István emlékére

Koncert Almási István emlékére

A koncertjegyek bevételét a néhai polgármester síremlékének elkészítésére...
 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.