BulvárMegismétlődött a tavalyi történet

2019. június 4., kedd
 
Megismétlődött a tavalyi történet

Hasonlóan a tavalyi évhez, még június első hetében sem szerepel a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési listáján Csongrád Megye, illetve Hódmezővásárhely.

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy a rendkívüli szúnyoginvázióra való tekintettel, április 23-án soron kívüli szúnyoggyérítést rendeltek meg, vagyis a melegködös szúnyoggyérítést Hódmezővásárhely és Mártély üdülő területén, összesen 380 ha területen április 25-én el is végezték. Alig két héttel később a vásárhelyi Önkormányzat saját költségén, ismét soron kívüli földi kémiai szúnyoggyérítést rendelt meg.

 

A Katasztrófavédelem tavaly is előbb a folyók és tavak környéki településeken végeztek szúnyoggyérítést, majd több héttel később vették sorba Csongrád Megye településeit. Idén hasonló helyzet állt elő, mert a Katasztrófavédelem nyilvánosan is elérhető listáján, (bár a Duna menti és balatoni településekkel végezve) még tervbe sincs véve, például Hódmezővásárhely.

 

A vásárhelyi Önkormányzat közlése szerint, jogosak a lakossági panaszok, hogy egyre több szúnyog rontja a közérzetet. Ezért most igyekeznek megkeresni a Katasztrófavédelemtől független szúnyoggyérítés anyagi forrását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Az Alföldi Galériában most megnyílt kiállítás a fényképészmesterek...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.