GazdaságMegduplázták az ajándékutalványokat

2017. november 24., péntek
 
Megduplázták az ajándékutalványokat

Tízezer forint értékben Erzsébet-utalványokat ajándékoz a város a hetven év feletti hódmezővásárhelyieknek. A javaslatot Kószó Péter képviselő nyújtotta be a november 24-én tartott közgyűlés elé, amit a képviselő testület ellenszavazat nélkül elfogadott.

 

 

 

Vágó János képviselő az utalványok átadása közben (Fotó VH) 

 

 

 

Az alpolgármester azt mondta, a téli terhek mérséklésére irányuló év végi plusz juttatás ötletét még Almási István vetette fel.

Vagyis a korábbi 5 ezer forintos Erzsébet-utalvány helyett, az idén 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt ajándékoz a város a 70 év felettieknek.

A tavalyi adatok alapján a körülbelül 6000 idős embernek a hagyományok szerint a területi képviselők adják át személyesen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy vásárhelyi asszonyt fosztottak ki

Egy vásárhelyi asszonyt fosztottak ki

Egy nap alatt elfogták a magukat önkormányzati dolgozónak kiadó háromtagú társaságot, akik egy...
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek

Kutyás nyugdíjasok tovább élnek

A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.