SportMegbosszulta magát a sok eladott labda

2017. szeptember 30., szombat
 
Megbosszulta magát a sok eladott labda

Óriási küzdelmet hozott a Vásárhelyi Kosársuli idegenbeli mérkőzése a Vasas Akadémia ellen. A találkozót végül az utolsó percben nyerték meg a tavaly még A csoportos budapestiek.

 

 

 

 

 

 

Vas Péterék legközelebb október 14-én szombaton lépnek pályára a bajnokságban. Akkor a Bonyhádot fogadják majd a Hódtói Sportcsarnokban.

 

Az U16-os fiatalokat is dirigáló, és velük Debrecenben a kiemelt bajnokságért küzdő Utasi Gábor edző nélkül utazott a fővárosba a Kosársuli. Emiatt az edzésmunkában résztvevő Czuprák László irányította a csapatot. Az első percek kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, ám a tavaly még első osztályú Vasas hamar magához ragadta a kezdeményezést, és 16-8-ra megléptek. A kisszünetig lepergő 5 minutum viszont vendég fölényt hozott: Gajic és Szabó hozta a pontokat, sőt a fiatal Kun triplájával már hozzájuk került az előny, amit viszont nem tudtak megtartani a periódus végéig.

 

Két pontos különbségnél indult a második 10 perc. A vendégeknél Gajic és Szabó folytatta ott, ahol a Miskolc ellen abbahagyta. Főként a magas, és rendkívül jól célzó szerb centerrel nem bírtak a budapestiek (félidőre már 18 pontot gyűjtött a Kosársuli 38 egységéből). Hazai oldalon jobban megoszlottak a kosarak: Katona, Peringrer és Moravcsik tűnt ki leginkább. Emiatt nem nagyon tudtak elszakadni egymástól az együttesek.

 

A forduláskor 39-38 állt az eredményjelzőn, sokkal nagyobb különbség ezután sem alakult ki. A már említett fővárosi trió pontjait a másik oldalon Szabó, Kun és Vas ellensúlyozta. (54-51) Ezután megrázta magát a Hódmezővásárhely: ismét vas volt eredményes, majd Kelemen talált be, sőt a riválisok utolsó percben vezetett támadásait is tudták hatástalanítani, ami soványka 1 pontos előnyt tartogatott a záró játékrészre a kék-sárgáknak.

 

A harmadik negyedben sokat pihenő Gajic-csal továbbra sem tudtak mit kezdeni a piros-kékek, amit jól szemléltet, hogy már az utolsó periódus elején dupla-duplát jegyzett a center (25 pontot és 11 lepattanó), 8 ponttal el is ment a Vásárhely. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, 68-68-nál utolérték a vendégeket, sőt jól játszó Katona trojkája már nekik hozott előnyt. 3 perccel a vége előtt felváltva estek a kosarak, és cserélt gazdát az előny. Már majdnem a 40. percre fordult az óra, amikor Vas Péter vágott egy egyenlítő hármast, amire Andrássy válaszolt, demoralizálva az ellenfelet és beállítva a 82-79-es végeredményt. Az idényben így a harmadik fővárosi csapat ellen vívott ütközetét is elveszítette a Kosársuli.

 

Vasas Akadémia - Vásárhelyi Kosársuli 82-79 (20-18, 19-20, 17-19,26-22)

 


NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, piros csoport.
Vezette: Vida B., Lövei L., Major Á.
Budapest, Sport 11 Sportcsarnok, 50 néző.

Vasas: MORAVCSIK 15/3, KATONA 17/9, Boros 9/3, ANDRÁSSY 15/3, PERINGER 14.
Csere: Kiss 2, Kozma -, Völgyi 8, Kovács 2.
Edző: Saeed Armaghani

Kosársuli: SZABÓ 21/3, Kun 6/6, Vas 11/3, Varga 4, GAJIC 27/6.
Csere: Molnár 3, Kelemen 4, Bálint 1, Pavlovic -, Béres -, Rostás 2.
Edző: Czuprák László

 

Czuprák László: “A vereségtől függetlenül nagyon jó mérkőzést vívtunk. Bár az utolsó negyedben már 9 ponttal is vezettünk, sajnos megbosszulta magát a sok eladott labda. Döntő helyzetekben rossz döntéseket hoztunk, amit a végén a Vasas ki tudott használni.”

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Már csak félévet kell várni

Már csak félévet kell várni

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának...
Országos döntőben a Varga Tamás iskola háromtagú csapata

Országos döntőben a Varga Tamás iskola...

Kihirdették az Utazás Wittenbergbe országos vetélkedő döntőjének időpontját. Egy vásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.