Kultúra, oktatásMég lehetsz egyetemista szeptembertől!

2017. július 28., péntek
 
Még lehetsz egyetemista szeptembertől!

Négy év alatt 47 százalékkal nőtt a Mezőgazdasági Karra jelentkezők száma. A dinamikus növekedés azt is jelzi, hogy  a régiós agrárszakemberképzésben továbbra is jelentős szerepe van a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi karának.

 

 

 


 

Július 26-án este nyilvánosságra kerültek országosan a felsőoktatási ponthatárok. SMS-ben már minden felvételiző megkapta az értesítést. Így az a 131 továbbtanulni vágyó is, akik a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karárra jelentkezett.

 

A két mérnöki szakra a tavalyival hajszál pontosan megegyezően 95 főt vettünk fel, egyes felsőoktatási szakképzési szakok kivezetése azonban érezhető csökkenést hozott. A tendencia az agrár-felsőoktatásban azonban országos, mindenütt csökkenés tapasztalható - mondta dr. Horváth József a Vásárhelyi Híreknek.

A Mezőgazdasági Kar dékánja elmondta, a Karon, a hallgatók alapképzésben mezőgazdasági mérnöki és a külföldi hallgató angol nyelven, valamint vadgazda mérnöki, a felsőoktatási szakképzésben pedig mezőgazdasági, illetve ménesgazda szakon kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat.

 

A felvett hallgatók 72,5%-a alapképzésre, 27,5%-a felsőoktatási szakképzésre felvételizett sikeresen. Az egyetemi felvételhez alapképzésben 280, míg felsőoktatási szakképzésben 240 pontra volt szükség. A sikeresen felvételizők 87,8%-a államilag támogatott képzésben részesül.

 

A 2017. évi felvételi eljárás azonban még nem zárult le, hiszen a pótfelvételi lehetőséget biztosít mindazok számára, akiket az általános felvételi eljárás során nem vettek fel egyetlen felsőoktatási intézményben sem, vagy pedig a nyár folyamán döntötték el, hogy szeretnének egyetemen továbbtanulni.

 

Fontos megjegyezni, hogy a pótfelvételre jelentkezők a képzést önköltséges formában kezdhetik meg, de megfelelő tanulmányi eredmény esetén átsorolásra kerülhetnek az állami ösztöndíjas képzésre.

 

További részletes információk, a jelentkezés valamennyi tudnivalójával: ITT található!

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megérkezett a várva várt SMS?

Megérkezett a várva várt SMS?

Több ezer felvételizőt érhetett kellemetlen meglepetés este nyolckor: több alap- és osztatlan szak előzetes...
Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

Vásárhelyi lovasok a magyar válogatottban

A vásárhelyi lovassport nagy fegyverténye, hogy eredményeik alapján az Európa-bajnokságra...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."