SportMárkus Molli Amina ismét magyar bajnok

2017. július 1., szombat
 

Június 23. és 30-a között - az elmúlt évekhez hasonlóan - ismét Balatonlelle adott otthont hazánk legjelentősebb ifjúsági és gyermek sakkversenyének, a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságnak.

 

 

 

 

 


Az első és második hely megszerzésének nagy tétje volt, hiszen az élen végzettek jogot szerezhettek arra, hogy részt vehessenek a Brazíliában megrendezendő világbajnokságon, a második helyezettek pedig, hogy kijuthassanak a romániai Európa-bajnokságra.

 

 

Tőkés János edző beszámolója szerint, a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE 5 fiatal versenyzővel vett részt a rangos megmérettetésen. A 180 fős fiú és a 74 fős leány mezőnyt 6-6, két éves születési-időközönként emelkedő korcsoportokba sorolták be, ahol a létszámtól függően körmérkőzéses, vagy svájci rendszerű versenyt játszottak egymással. A versenyen 2x90 perc játékidő után még 30-30 percet kaptak a játékosok, valamint minden lépés után további 30 másodpercet.

 

Tőkés János a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a 12 év alatti fiúknál Molnár Mihály ült asztalhoz - mérsékelt sikerrel - 9 játszmából 2 pontot szerezve. Neki csupán a tapasztalatszerzés volt a célja. Ikertestvére a 12 év alatti lányoknál induló Molnár Orsolya ezúttal sajnos adós maradt a kiugró teljesítménnyel, 9 partiból 4 pontot szerzett. Mentségükre felhozandó, hogy korcsoportjukban a fiatalabb évjáratot képviselték, és ebben a korban ez még sokat számít. A legkisebbeknél, vagyis a 8 év alatti lányoknál indult az óvodás korú - 7 éves - Herczeg Zsófia, aki 3 vereséggel és 4 győzelemmel a jónak mondható 4. helyet szerezte meg. Jövőre még mindig ebben a korcsoportban indul, és nagy esélyese lehet ennek a korosztálynak. Zsófi nővére Herczeg Viktória a 10 év alatti lányoknál próbált szerencsét, és a verseny végén hármas nyerősorozatának köszönhetően a dicséretes 5. helyig tornázta fel magát.

Ugyanebben a korcsoportban indult Márkus Molli Amina, aki az Élő-pontszáma alapján a verseny esélyese volt. Nem volt azonban könnyű dolga, mert a verseny másik esélyese, a fővárosban játszó Karácsonyi Luca remek formát mutatva az élre tört és Molli csupán csak az utolsó előtti fordulóban érte utol, így a döntés a 7. és egyben utolsó fordulóra maradt, ahol csupán a Buchholz-számítás döntött kettejük között ezúttal Molli javára.

Ezzel a tavaszi országos rapid bajnoki címe mellé, most megszerezte az országos egyéni bajnoki címet is.

 

Tőkés János azt is elmondta, az örömbe üröm is vegyül, mert kérdésessé válik a brazíliai világbajnokságra vagy a romániai EB-re való kijutás lehetősége, hiszen a kéthetes út és a nagy földrajzi távolság miatt az egyesület és a szülők képtelenek lennének a többszázezer forintos utazási és szállásköltséget előteremteni, így ha egy erős és jótékony szponzor(ok) nem tűnik fel a láthatáron, elmaradhat a 10 és fél éves tehetséges kislánynak és egy fő kísérőjének a versenyen való részvétele.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
Süli Flóra világbajnok lett

Süli Flóra világbajnok lett

Spanyolországban a Tanszplantáltak 21. Világjátékán két amerikai lány előtt 50 m...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.