SportMárkus Molli Amina ismét magyar bajnok

2017. július 1., szombat
 

Június 23. és 30-a között - az elmúlt évekhez hasonlóan - ismét Balatonlelle adott otthont hazánk legjelentősebb ifjúsági és gyermek sakkversenyének, a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságnak.

 

 

 

 

 


Az első és második hely megszerzésének nagy tétje volt, hiszen az élen végzettek jogot szerezhettek arra, hogy részt vehessenek a Brazíliában megrendezendő világbajnokságon, a második helyezettek pedig, hogy kijuthassanak a romániai Európa-bajnokságra.

 

 

Tőkés János edző beszámolója szerint, a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE 5 fiatal versenyzővel vett részt a rangos megmérettetésen. A 180 fős fiú és a 74 fős leány mezőnyt 6-6, két éves születési-időközönként emelkedő korcsoportokba sorolták be, ahol a létszámtól függően körmérkőzéses, vagy svájci rendszerű versenyt játszottak egymással. A versenyen 2x90 perc játékidő után még 30-30 percet kaptak a játékosok, valamint minden lépés után további 30 másodpercet.

 

Tőkés János a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a 12 év alatti fiúknál Molnár Mihály ült asztalhoz - mérsékelt sikerrel - 9 játszmából 2 pontot szerezve. Neki csupán a tapasztalatszerzés volt a célja. Ikertestvére a 12 év alatti lányoknál induló Molnár Orsolya ezúttal sajnos adós maradt a kiugró teljesítménnyel, 9 partiból 4 pontot szerzett. Mentségükre felhozandó, hogy korcsoportjukban a fiatalabb évjáratot képviselték, és ebben a korban ez még sokat számít. A legkisebbeknél, vagyis a 8 év alatti lányoknál indult az óvodás korú - 7 éves - Herczeg Zsófia, aki 3 vereséggel és 4 győzelemmel a jónak mondható 4. helyet szerezte meg. Jövőre még mindig ebben a korcsoportban indul, és nagy esélyese lehet ennek a korosztálynak. Zsófi nővére Herczeg Viktória a 10 év alatti lányoknál próbált szerencsét, és a verseny végén hármas nyerősorozatának köszönhetően a dicséretes 5. helyig tornázta fel magát.

Ugyanebben a korcsoportban indult Márkus Molli Amina, aki az Élő-pontszáma alapján a verseny esélyese volt. Nem volt azonban könnyű dolga, mert a verseny másik esélyese, a fővárosban játszó Karácsonyi Luca remek formát mutatva az élre tört és Molli csupán csak az utolsó előtti fordulóban érte utol, így a döntés a 7. és egyben utolsó fordulóra maradt, ahol csupán a Buchholz-számítás döntött kettejük között ezúttal Molli javára.

Ezzel a tavaszi országos rapid bajnoki címe mellé, most megszerezte az országos egyéni bajnoki címet is.

 

Tőkés János azt is elmondta, az örömbe üröm is vegyül, mert kérdésessé válik a brazíliai világbajnokságra vagy a romániai EB-re való kijutás lehetősége, hiszen a kéthetes út és a nagy földrajzi távolság miatt az egyesület és a szülők képtelenek lennének a többszázezer forintos utazási és szállásköltséget előteremteni, így ha egy erős és jótékony szponzor(ok) nem tűnik fel a láthatáron, elmaradhat a 10 és fél éves tehetséges kislánynak és egy fő kísérőjének a versenyen való részvétele.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
Süli Flóra világbajnok lett

Süli Flóra világbajnok lett

Spanyolországban a Tanszplantáltak 21. Világjátékán két amerikai lány előtt 50 m...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."