Kultúra, oktatásMár az óvodások is szívükön viselik az éghajlatváltozás negatív hatásait

2017. október 5., csütörtök
 

A Hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócskái október 4-én tartották az Állatok Világnapját. Ebből az alkalomból örökbe fogadták a Szegedi Vadaspark két dél-afrikai oroszlánját, Nadjat és Timbát.

 

 

 

 

 

„Az állatok világnapját Szent Ferenc emléknapján ünnepeljük. Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje. Az Állatok Világnapja kezdeményezés először a vadon élő állatok pusztulásának megfékezésére irányult, később fontos szerepet kapott a felelősségteljes állattartás és a háziállatok is. A dél-afrikai oroszlánok száma az utóbbi években jelentősen csökkent, ezért választottuk ezt a fajt” - indokolta Bozókiné Szabó Ildikó, miért is esett a választás az állatok királyára.

 

A Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, regionális klímareferens arról is beszélt, hogy a gyerekek az érzékenyítés hatására szívükön viselik az éghajlatváltozás hatására történt negatív változásokat. Így történt ez akkor is, mikor közösen megbeszélték, hogy melyik állatfajt fogadják örökbe. Elsajátították élőhelyének, Afrikának jellemzőit, táplálkozását, életmódját.

 

Láttuk, amint a gyerekek az óvodába érkezéskor tappancsnyomokat követve hangolódtak a nap fő témájára. A napi teendők után közösen építettek „szavannát” a csoportszobában. Egy közös beszélgetés után pedig feladatlapokon, játékos feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat.

 

„A világnap programját egy előzetes gyűjtőmunka előzte meg. A gyerekek feladata az volt, hogy keressenek otthon oroszlános képeket, ismerkedjenek a védett állatokkal, rajzoljanak, barkácsoljanak a témában. A hét első napján többen érkeztek plüssökkel, képekkel, saját készítésű oroszlánokkal. A nap zárása egy természetfilm volt, mely megtekintése közben még több ismeretet szerezhettek, a meglévőeket mélyítették.”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Mint megtudtuk, ezzel nincs még vége az oroszlános hétnek, ugyanis zárásként október 8-án a Vadasparkban az óvodások részt vesznek az örökbefogadók napjának programjain.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Már csak félévet kell várni

Már csak félévet kell várni

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának...
Fókuszban a képzőművészet

Fókuszban a képzőművészet

Vasárnap nyílik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat, a legnagyobb múltú évente megrendezett országos...
 

És ezt már olvasta?

Szünidőben is megfontoltan
Szünidőben is megfontoltan

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrssel tartott sajtótájékoztatón a szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 

 
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján A Múzeumok Éjszakájának hódmezővásárhelyi helyszínei 18 és 23 óra között várják a látogatókat, a rendezvény a tájházban éjfélkor ér véget.
 
Egymilliárdos különbséggel pályáztak
Egymilliárdos különbséggel pályáztak Nem akadályozza a tram train folyamatban lévő építését, hogy a Szeged Rendező pályaudvaron a járműjavító csarnok építési tendere eredménytelen volt.
 
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei Igazi zenei csemegéket ígér az idei ősz a vásárhelyi zenekedvelők számára. Az Operaház korszerűsítése miatt a vidéki nagyvárosokban is bemutatkoznak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán Vásárhelyi középiskolás diákcsoportok ismerkedtek a helyi zsidóság első világháború előtti életével és a helyi zsidó férfiak frontszolgálatával. Képekkel.
 
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete újabb ivartalanítási akciót szervez a városban. Csakúgy mint korábban, most is egy svájci alapítvány jóvoltából végezheti az akciót.