Kultúra, oktatásMár az óvodások is szívükön viselik az éghajlatváltozás negatív hatásait

2017. október 5., csütörtök
 

A Hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócskái október 4-én tartották az Állatok Világnapját. Ebből az alkalomból örökbe fogadták a Szegedi Vadaspark két dél-afrikai oroszlánját, Nadjat és Timbát.

 

 

 

 

 

„Az állatok világnapját Szent Ferenc emléknapján ünnepeljük. Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje. Az Állatok Világnapja kezdeményezés először a vadon élő állatok pusztulásának megfékezésére irányult, később fontos szerepet kapott a felelősségteljes állattartás és a háziállatok is. A dél-afrikai oroszlánok száma az utóbbi években jelentősen csökkent, ezért választottuk ezt a fajt” - indokolta Bozókiné Szabó Ildikó, miért is esett a választás az állatok királyára.

 

A Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, regionális klímareferens arról is beszélt, hogy a gyerekek az érzékenyítés hatására szívükön viselik az éghajlatváltozás hatására történt negatív változásokat. Így történt ez akkor is, mikor közösen megbeszélték, hogy melyik állatfajt fogadják örökbe. Elsajátították élőhelyének, Afrikának jellemzőit, táplálkozását, életmódját.

 

Láttuk, amint a gyerekek az óvodába érkezéskor tappancsnyomokat követve hangolódtak a nap fő témájára. A napi teendők után közösen építettek „szavannát” a csoportszobában. Egy közös beszélgetés után pedig feladatlapokon, játékos feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat.

 

„A világnap programját egy előzetes gyűjtőmunka előzte meg. A gyerekek feladata az volt, hogy keressenek otthon oroszlános képeket, ismerkedjenek a védett állatokkal, rajzoljanak, barkácsoljanak a témában. A hét első napján többen érkeztek plüssökkel, képekkel, saját készítésű oroszlánokkal. A nap zárása egy természetfilm volt, mely megtekintése közben még több ismeretet szerezhettek, a meglévőeket mélyítették.”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Mint megtudtuk, ezzel nincs még vége az oroszlános hétnek, ugyanis zárásként október 8-án a Vadasparkban az óvodások részt vesznek az örökbefogadók napjának programjain.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Már csak félévet kell várni

Már csak félévet kell várni

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának...
Fókuszban a képzőművészet

Fókuszban a képzőművészet

Vasárnap nyílik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat, a legnagyobb múltú évente megrendezett országos...
 

És ezt már olvasta?

Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.