Kultúra, oktatásMár az óvodások is szívükön viselik az éghajlatváltozás negatív hatásait

2017. október 5., csütörtök
 

A Hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócskái október 4-én tartották az Állatok Világnapját. Ebből az alkalomból örökbe fogadták a Szegedi Vadaspark két dél-afrikai oroszlánját, Nadjat és Timbát.

 

 

 

 

 

„Az állatok világnapját Szent Ferenc emléknapján ünnepeljük. Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje. Az Állatok Világnapja kezdeményezés először a vadon élő állatok pusztulásának megfékezésére irányult, később fontos szerepet kapott a felelősségteljes állattartás és a háziállatok is. A dél-afrikai oroszlánok száma az utóbbi években jelentősen csökkent, ezért választottuk ezt a fajt” - indokolta Bozókiné Szabó Ildikó, miért is esett a választás az állatok királyára.

 

A Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, regionális klímareferens arról is beszélt, hogy a gyerekek az érzékenyítés hatására szívükön viselik az éghajlatváltozás hatására történt negatív változásokat. Így történt ez akkor is, mikor közösen megbeszélték, hogy melyik állatfajt fogadják örökbe. Elsajátították élőhelyének, Afrikának jellemzőit, táplálkozását, életmódját.

 

Láttuk, amint a gyerekek az óvodába érkezéskor tappancsnyomokat követve hangolódtak a nap fő témájára. A napi teendők után közösen építettek „szavannát” a csoportszobában. Egy közös beszélgetés után pedig feladatlapokon, játékos feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat.

 

„A világnap programját egy előzetes gyűjtőmunka előzte meg. A gyerekek feladata az volt, hogy keressenek otthon oroszlános képeket, ismerkedjenek a védett állatokkal, rajzoljanak, barkácsoljanak a témában. A hét első napján többen érkeztek plüssökkel, képekkel, saját készítésű oroszlánokkal. A nap zárása egy természetfilm volt, mely megtekintése közben még több ismeretet szerezhettek, a meglévőeket mélyítették.”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Mint megtudtuk, ezzel nincs még vége az oroszlános hétnek, ugyanis zárásként október 8-án a Vadasparkban az óvodások részt vesznek az örökbefogadók napjának programjain.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Már csak félévet kell várni

Már csak félévet kell várni

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának...
Fókuszban a képzőművészet

Fókuszban a képzőművészet

Vasárnap nyílik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat, a legnagyobb múltú évente megrendezett országos...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.