Kultúra, oktatásMár az óvodások is szívükön viselik az éghajlatváltozás negatív hatásait

2017. október 5., csütörtök
 

A Hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócskái október 4-én tartották az Állatok Világnapját. Ebből az alkalomból örökbe fogadták a Szegedi Vadaspark két dél-afrikai oroszlánját, Nadjat és Timbát.

 

 

 

 

 

„Az állatok világnapját Szent Ferenc emléknapján ünnepeljük. Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje. Az Állatok Világnapja kezdeményezés először a vadon élő állatok pusztulásának megfékezésére irányult, később fontos szerepet kapott a felelősségteljes állattartás és a háziállatok is. A dél-afrikai oroszlánok száma az utóbbi években jelentősen csökkent, ezért választottuk ezt a fajt” - indokolta Bozókiné Szabó Ildikó, miért is esett a választás az állatok királyára.

 

A Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, regionális klímareferens arról is beszélt, hogy a gyerekek az érzékenyítés hatására szívükön viselik az éghajlatváltozás hatására történt negatív változásokat. Így történt ez akkor is, mikor közösen megbeszélték, hogy melyik állatfajt fogadják örökbe. Elsajátították élőhelyének, Afrikának jellemzőit, táplálkozását, életmódját.

 

Láttuk, amint a gyerekek az óvodába érkezéskor tappancsnyomokat követve hangolódtak a nap fő témájára. A napi teendők után közösen építettek „szavannát” a csoportszobában. Egy közös beszélgetés után pedig feladatlapokon, játékos feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat.

 

„A világnap programját egy előzetes gyűjtőmunka előzte meg. A gyerekek feladata az volt, hogy keressenek otthon oroszlános képeket, ismerkedjenek a védett állatokkal, rajzoljanak, barkácsoljanak a témában. A hét első napján többen érkeztek plüssökkel, képekkel, saját készítésű oroszlánokkal. A nap zárása egy természetfilm volt, mely megtekintése közben még több ismeretet szerezhettek, a meglévőeket mélyítették.”- mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

 

Mint megtudtuk, ezzel nincs még vége az oroszlános hétnek, ugyanis zárásként október 8-án a Vadasparkban az óvodások részt vesznek az örökbefogadók napjának programjain.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Már csak félévet kell várni

Már csak félévet kell várni

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának...
Fókuszban a képzőművészet

Fókuszban a képzőművészet

Vasárnap nyílik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat, a legnagyobb múltú évente megrendezett országos...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.
 
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről A vásárhelyi kulákvilág bemutatásakor helytörténeti jelentőségű a Tárkány Szűcs és a székkutasi Füvesi család tagjainak tragikus története.  Képekkel.
 
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása A Hódmezővásárhelyen működő vállalkozások fejlődéséhez jól képzett és megfelelő számú munkavállalóra van szükség. Közben lanyhul a szakmaszerzési készség.
 
Erős csapat érkezik Vásárhelyre
Erős csapat érkezik Vásárhelyre Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a hazai Kosársuli mérkőzés. Például a vendég Veszprém kötelékében egy vásárhelyi kosaras is pattogtat. Interjú.
 
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését Az ütközés akár halálos következménnyel járhatott volna, ami a vétlen autós lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.