Kultúra, oktatásMár a tanév végi Gálára készülnek

2017. március 12., vasárnap
 

A vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdióban klasszikus balettet és modern/ kortárstáncot tanulhatnak a gyerekek, felnőttek. Nemrégiben tért haza Londonból a stúdió vezetője és alapítója, Mérnyei Ilona.

 

 

 

 

 

 

Külföldre költözése után ideiglenesen átadta a tanítást Bujtor Krisztián táncművésznek.

„Nagyon hálás vagyok Krisztiánnak a segítségért, remek embernek és művésznek tartom, remélem még lesz vele lehetőségem együtt dolgozni. Közel másfél évig éltem Londonban, ahol nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és sokat tanultam.” - mondta Mérnyei Ilona a Vásárhelyi Híreknek.

Arra a kérdésre, hogy miért jött haza, azt mondta: A szíve visszahúzta. Hiányzott a családja, a barátai és nem utolsó sorban a tanítványai.

Hozzátette: „Így hát, ahogy visszajöttem az első dolgom az volt, hogy újra elkezdjek tanítani. Elmondhatatlanul jó érzés újra ebben a közegben lenni.”

 

Vásárhelyeen már hat éve működő Stars of Hope Táncstúdió kis és nagy balerinái a tanév végi Gálára készülnek, ami június 25-én lesz a BFMK színpadán, majd júliusban egy nyári kurzust szervez a stúdió, ahova minden táncolni vágyót sok szeretettel várnak.

 

A Hódtói Szabadidőközpontban folynak a próbák bemutatóra, de a nyári kurzus szervezése is már most elkezdődött.

„A kurzus július 24-28-ig lesz itt Vásárhelyen. Már 8 éves kortól lehet jelentkezni és nincs felső korhatár. Előképzettség nem szükséges, egyetlen feltétel van, hogy szeressen táncolni és az sem árt, ha nem fél izzadni!” - hallottuk Mérnyei Ilonától.

 

A kurzust vele együtt hárman tartják. A két vendégtanár egyike Prókai Ági, az ExperiDance Produkció táncművésze klasszikus balettet, Kardos Eszter Éva, okleveles pilates edző pedig levezető pilates órát fog tartani a résztvevőknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla...

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek...
A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A kispere­gi Szabó ikreket, Melindát és Izabellát 1998-ban bravúros műtét­tel választották...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.