Kultúra, oktatásMár a tanév végi Gálára készülnek

2017. március 12., vasárnap
 

A vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdióban klasszikus balettet és modern/ kortárstáncot tanulhatnak a gyerekek, felnőttek. Nemrégiben tért haza Londonból a stúdió vezetője és alapítója, Mérnyei Ilona.

 

 

 

 

 

 

Külföldre költözése után ideiglenesen átadta a tanítást Bujtor Krisztián táncművésznek.

„Nagyon hálás vagyok Krisztiánnak a segítségért, remek embernek és művésznek tartom, remélem még lesz vele lehetőségem együtt dolgozni. Közel másfél évig éltem Londonban, ahol nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és sokat tanultam.” - mondta Mérnyei Ilona a Vásárhelyi Híreknek.

Arra a kérdésre, hogy miért jött haza, azt mondta: A szíve visszahúzta. Hiányzott a családja, a barátai és nem utolsó sorban a tanítványai.

Hozzátette: „Így hát, ahogy visszajöttem az első dolgom az volt, hogy újra elkezdjek tanítani. Elmondhatatlanul jó érzés újra ebben a közegben lenni.”

 

Vásárhelyeen már hat éve működő Stars of Hope Táncstúdió kis és nagy balerinái a tanév végi Gálára készülnek, ami június 25-én lesz a BFMK színpadán, majd júliusban egy nyári kurzust szervez a stúdió, ahova minden táncolni vágyót sok szeretettel várnak.

 

A Hódtói Szabadidőközpontban folynak a próbák bemutatóra, de a nyári kurzus szervezése is már most elkezdődött.

„A kurzus július 24-28-ig lesz itt Vásárhelyen. Már 8 éves kortól lehet jelentkezni és nincs felső korhatár. Előképzettség nem szükséges, egyetlen feltétel van, hogy szeressen táncolni és az sem árt, ha nem fél izzadni!” - hallottuk Mérnyei Ilonától.

 

A kurzust vele együtt hárman tartják. A két vendégtanár egyike Prókai Ági, az ExperiDance Produkció táncművésze klasszikus balettet, Kardos Eszter Éva, okleveles pilates edző pedig levezető pilates órát fog tartani a résztvevőknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla...

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek...
A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A kispere­gi Szabó ikreket, Melindát és Izabellát 1998-ban bravúros műtét­tel választották...

 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.