Kultúra, oktatásMár a tanév végi Gálára készülnek

2017. március 12., vasárnap
 

A vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdióban klasszikus balettet és modern/ kortárstáncot tanulhatnak a gyerekek, felnőttek. Nemrégiben tért haza Londonból a stúdió vezetője és alapítója, Mérnyei Ilona.

 

 

 

 

 

 

Külföldre költözése után ideiglenesen átadta a tanítást Bujtor Krisztián táncművésznek.

„Nagyon hálás vagyok Krisztiánnak a segítségért, remek embernek és művésznek tartom, remélem még lesz vele lehetőségem együtt dolgozni. Közel másfél évig éltem Londonban, ahol nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és sokat tanultam.” - mondta Mérnyei Ilona a Vásárhelyi Híreknek.

Arra a kérdésre, hogy miért jött haza, azt mondta: A szíve visszahúzta. Hiányzott a családja, a barátai és nem utolsó sorban a tanítványai.

Hozzátette: „Így hát, ahogy visszajöttem az első dolgom az volt, hogy újra elkezdjek tanítani. Elmondhatatlanul jó érzés újra ebben a közegben lenni.”

 

Vásárhelyeen már hat éve működő Stars of Hope Táncstúdió kis és nagy balerinái a tanév végi Gálára készülnek, ami június 25-én lesz a BFMK színpadán, majd júliusban egy nyári kurzust szervez a stúdió, ahova minden táncolni vágyót sok szeretettel várnak.

 

A Hódtói Szabadidőközpontban folynak a próbák bemutatóra, de a nyári kurzus szervezése is már most elkezdődött.

„A kurzus július 24-28-ig lesz itt Vásárhelyen. Már 8 éves kortól lehet jelentkezni és nincs felső korhatár. Előképzettség nem szükséges, egyetlen feltétel van, hogy szeressen táncolni és az sem árt, ha nem fél izzadni!” - hallottuk Mérnyei Ilonától.

 

A kurzust vele együtt hárman tartják. A két vendégtanár egyike Prókai Ági, az ExperiDance Produkció táncművésze klasszikus balettet, Kardos Eszter Éva, okleveles pilates edző pedig levezető pilates órát fog tartani a résztvevőknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla...

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek...
A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A kispere­gi Szabó ikreket, Melindát és Izabellát 1998-ban bravúros műtét­tel választották...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.