Kultúra, oktatásMár a tanév végi Gálára készülnek

2017. március 12., vasárnap
 

A vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdióban klasszikus balettet és modern/ kortárstáncot tanulhatnak a gyerekek, felnőttek. Nemrégiben tért haza Londonból a stúdió vezetője és alapítója, Mérnyei Ilona.

 

 

 

 

 

 

Külföldre költözése után ideiglenesen átadta a tanítást Bujtor Krisztián táncművésznek.

„Nagyon hálás vagyok Krisztiánnak a segítségért, remek embernek és művésznek tartom, remélem még lesz vele lehetőségem együtt dolgozni. Közel másfél évig éltem Londonban, ahol nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és sokat tanultam.” - mondta Mérnyei Ilona a Vásárhelyi Híreknek.

Arra a kérdésre, hogy miért jött haza, azt mondta: A szíve visszahúzta. Hiányzott a családja, a barátai és nem utolsó sorban a tanítványai.

Hozzátette: „Így hát, ahogy visszajöttem az első dolgom az volt, hogy újra elkezdjek tanítani. Elmondhatatlanul jó érzés újra ebben a közegben lenni.”

 

Vásárhelyeen már hat éve működő Stars of Hope Táncstúdió kis és nagy balerinái a tanév végi Gálára készülnek, ami június 25-én lesz a BFMK színpadán, majd júliusban egy nyári kurzust szervez a stúdió, ahova minden táncolni vágyót sok szeretettel várnak.

 

A Hódtói Szabadidőközpontban folynak a próbák bemutatóra, de a nyári kurzus szervezése is már most elkezdődött.

„A kurzus július 24-28-ig lesz itt Vásárhelyen. Már 8 éves kortól lehet jelentkezni és nincs felső korhatár. Előképzettség nem szükséges, egyetlen feltétel van, hogy szeressen táncolni és az sem árt, ha nem fél izzadni!” - hallottuk Mérnyei Ilonától.

 

A kurzust vele együtt hárman tartják. A két vendégtanár egyike Prókai Ági, az ExperiDance Produkció táncművésze klasszikus balettet, Kardos Eszter Éva, okleveles pilates edző pedig levezető pilates órát fog tartani a résztvevőknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla...

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek...
A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A kispere­gi Szabó ikreket, Melindát és Izabellát 1998-ban bravúros műtét­tel választották...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.