Kultúra, oktatásMár a tanév végi Gálára készülnek

2017. március 12., vasárnap
 

A vásárhelyi Stars of Hope Táncstúdióban klasszikus balettet és modern/ kortárstáncot tanulhatnak a gyerekek, felnőttek. Nemrégiben tért haza Londonból a stúdió vezetője és alapítója, Mérnyei Ilona.

 

 

 

 

 

 

Külföldre költözése után ideiglenesen átadta a tanítást Bujtor Krisztián táncművésznek.

„Nagyon hálás vagyok Krisztiánnak a segítségért, remek embernek és művésznek tartom, remélem még lesz vele lehetőségem együtt dolgozni. Közel másfél évig éltem Londonban, ahol nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és sokat tanultam.” - mondta Mérnyei Ilona a Vásárhelyi Híreknek.

Arra a kérdésre, hogy miért jött haza, azt mondta: A szíve visszahúzta. Hiányzott a családja, a barátai és nem utolsó sorban a tanítványai.

Hozzátette: „Így hát, ahogy visszajöttem az első dolgom az volt, hogy újra elkezdjek tanítani. Elmondhatatlanul jó érzés újra ebben a közegben lenni.”

 

Vásárhelyeen már hat éve működő Stars of Hope Táncstúdió kis és nagy balerinái a tanév végi Gálára készülnek, ami június 25-én lesz a BFMK színpadán, majd júliusban egy nyári kurzust szervez a stúdió, ahova minden táncolni vágyót sok szeretettel várnak.

 

A Hódtói Szabadidőközpontban folynak a próbák bemutatóra, de a nyári kurzus szervezése is már most elkezdődött.

„A kurzus július 24-28-ig lesz itt Vásárhelyen. Már 8 éves kortól lehet jelentkezni és nincs felső korhatár. Előképzettség nem szükséges, egyetlen feltétel van, hogy szeressen táncolni és az sem árt, ha nem fél izzadni!” - hallottuk Mérnyei Ilonától.

 

A kurzust vele együtt hárman tartják. A két vendégtanár egyike Prókai Ági, az ExperiDance Produkció táncművésze klasszikus balettet, Kardos Eszter Éva, okleveles pilates edző pedig levezető pilates órát fog tartani a résztvevőknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla...

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek...
A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A szülinap kettős de a lelkük egy maradt

A kispere­gi Szabó ikreket, Melindát és Izabellát 1998-ban bravúros műtét­tel választották...

 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."