Kék hírekMajdnem meghalt egy 11 éves kisfiú

2018. szeptember 13., csütörtök
 
Majdnem meghalt egy 11 éves kisfiú

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntettének kísérlete miatt Cs. A. ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év börtön és 6 év közügyektől eltiltás lett, legkorábban a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat.

 

 

 

Képen a helyszín 2016-ban (Fotó: ORFK archív)

 

 

 

A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát a sértett tekintetében megszüntette azzal, hogy a vádlott (a sértett anyja) havonta 2-2 alkalommal levélben és telefonon történő kapcsolattartást, havonta egyszer látogatást engedélyez.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokon eljáró törvényszék, tekintettel a nagy számú enyhítő körülményre – így, egyebek mellett, a vádlott büntetlen előéletére, arra, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, és a vádlott közepes fokban korlátozott volt cselekménye következményeinek felismerésébe – törvényes és arányos büntetést szabott ki. A táblabíróság sem a büntetés lényeges súlyosítására, sem lényeges enyhítésére nem látott semmilyen indokot.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

 

Tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék 2017. november 20-án Cs. A.  vádlottat. Ezért őt a bíróság 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette azzal, hogy a vádlottnak havonta 2-2 alkalommal levélben és telefonon történő kapcsolattartást, havonta egyszer látogatást engedélyez.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, valamint fegyházfokozat megállapítása érdekében, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítését kérve nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

A vádlott és élettársa Szabadszálláson élt, kapcsolatukból 2005 februárjában fiúgyermek született. A pár kapcsolata megromlott, a férfi többször is elköltözött, kb. két évig nem is volt kapcsolata családjával. Ekkor a vádlott egyedül nevelte, gondozta közös gyermeküket Szabadszálláson, ahol alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Később, 2010-ben újra összeköltöztek, a kapcsolat pár évig megfelelően működött. Majd ismét megszaporodtak a veszekedések, és 2015 novemberében a férfi végleg elköltözött, de lehetőségeihez képest rendszeresen támogatta anyagilag volt családját.

A vádlott nem tudott belenyugodni az élettársi viszony megszakadásába, s mivel a szétköltözés után az anya nem vállalt rendszeres munkát, anyagi gondok is terhelték. 2016 májusától a magánéleti problémák miatt az asszony teljesen elbizonytalanodott, lelkiállapota labilissá vált, a felmerült nehézségekkel egyre nehezebben küzdött meg. Ekkor már a gyermeknevelésben is gondok jelentkeztek, a kisfiú elhanyagolta az iskola látogatását, s emiatt a kormányhivatal eljárást is indított, majd felmerült annak lehetősége, hogy a gyermeket kiemelhetik a családból.

A vádlott mindezek miatt kilátástalannak látta a helyzetét, ezért 2016. november 30-án hajnalban úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el. Elhatározta azt is, hogy ezt megelőzően, azért, hogy ne maradjon magára, kiskorú gyermekét megöli. A vádlott a gyerekkel közösen használt franciaágyban alvó, így védekezésre képtelen 11 éves fiát közepes erővel mellkason szúrta, majd a hirtelen felülő gyerek nyakán, nem szándékosan, kis erővel egy felszínes vágást ejtett. A kisfiú, látva, hogy vérzik és mellkasi fájdalmat érezve telefonon értesítette a segélyhívót, majd elment a házból az aszfaltos út irányába azért, hogy az érkező mentő mielőbb ellátásban részesíthesse.

 

Az eset még november 30-án történt. A kisfiú maga hívta ki a mentőket, ám a hívás közben már kezdett összeomlani, mivel édesanyja szív tájékon és nyakon szúrta. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba és azonnal megműtötték. Ez meg is történt, a gyereket kórházba szállították.

 

(Meg kell jegyezni hogy a fiú megpróbálta védeni az anyját, de rájöttek hogy hazudik, mert túlságosan nyugodtan mondta el a történteket a mentőknek: " A kisfiú nyugodt hangon, logikusan felépített történetet adott elő, mégis éreztük, amikor később visszahallgattuk, hogy van benne valami meseszerű. Azt állította, hogy arra ébredt, hogy kint ugatnak a kutyák, felöltözött, hogy kimenjen szétnézni, amikor az udvaron egy csuklyás férfi rátámadt és mellkason szúrta" - mondta el a Zsaru Magazinnak Bogdány Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.)

 

Miután a fiú elment a lakásból, a vádlott a ház bejárati ajtaját bezárta, visszafeküdt az ágyba, egy késsel, majd egy borotvapengével – öngyilkossági szándékkal – több sebet ejtett magán. A helyszínre érkező rendőrök a házba behatoltak és a vérző vádlotthoz mentőt hívtak.

 

A gyermek a mellkasi szúrás következtében közvetlenül életveszélyes, végül 3 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, a halál bekövetkezése csak a véletlenen (a kés nem érte a szívet) és a szakszerű orvosi beavatkozáson múlott.

 

 
 
Forrás: Szegedi Ítélőtábla - dr. Bátyi Zoltán sajtótitkár
VH
 

Olvassa el ezt is!

Meghívó a Kohán György utcai művésztelepre

Meghívó a Kohán György utcai művésztelepre

Folytatódik a Nyitott Műtermi Sorozat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen. Szeptember 14-én ugyanis Kotormán...
Nyitott Templomok Napja az Ótemplomban

Nyitott Templomok Napja az Ótemplomban

Idén a Nyitott Ótemplom Napja, szeptember 15-én, szombaton délután 4 órától estig várja az...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.