MozaikLótusz- ünnep a Füvészkertben

2017. július 17., hétfő
 
Lótusz- ünnep a Füvészkertben

A távol-keleti hangulatú hétvégét a szegedi füvészkert ékessége, az indiai lótusz virágzásának tiszteletére rendezik idén is.

 

 

 

 


Az idén X. alkalommal rendezik meg augusztus 5-6-án a Lótusz napokat, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünneplik. Ezen a két napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik a kelet varázsát.

 

Az évek során folyamatosan tágítják a rendezvény kereteit és Ázsia rejtelmes, sokszínű világából újabb és újabb érdekességeket vonnak be a kínálatba. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a koreai és kínai teázási szokásokba, távoli kultúrákat és tájakat ismerhetnek meg az úti beszámolókon keresztül és, az idei év újdonságaként, tradicionális kínai dallamokat is hallhatnak.

 

A látogatók bejárhatják a lótuszos tó szigetét, megpihenhetnek a sziget teaházában, ahol az élet folytonosságát jelképező vízesés ad kellemes, nyugtató háttérzenét. Séta közben a japánkert jellegzetes növényeit is megismerhetik.

A hely hangulatához évről-évre a japán kultúra egy-egy újabb szeletét is megidézik ebben az időszakban.

A látogatók az origamival, a japánok által művészetté fejlesztett papírhajtogatással ismerkedhetnek meg elméletben és a gyakorlatban is.

A Füvészkertben szívesen látják azokat, akik távol-keleti viseletben érkeznek, és arra biztatnak, hogy pléddel, takaróval felszerelkezve érkezzenek és az árnyas fák alá letelepedve élvezzék a programsorozatot.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Virágzik az indiai lótusz a szegedi Füvészkertben

 

Olvassa el ezt is!

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

A rétegtani nyomok alapján megállapítható, az emberi maradványok az oszlás különböző...
A kézzel alkotás legnagyobb elismerése

A kézzel alkotás legnagyobb elismerése

Az elmúlt évek során a vásárhelyi alkotók közül többen is nyertek. A Kamara idén is...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban
Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban A magyarországi németek kitelepítésének 72. évfordulóján a Gregus Máté Szakközépiskola végzős diákjainak tartottak rendhagyó történelemórát. Képekkel.
 
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.