MozaikLótusz- ünnep a Füvészkertben

2017. július 17., hétfő
 
Lótusz- ünnep a Füvészkertben

A távol-keleti hangulatú hétvégét a szegedi füvészkert ékessége, az indiai lótusz virágzásának tiszteletére rendezik idén is.

 

 

 

 


Az idén X. alkalommal rendezik meg augusztus 5-6-án a Lótusz napokat, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünneplik. Ezen a két napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik a kelet varázsát.

 

Az évek során folyamatosan tágítják a rendezvény kereteit és Ázsia rejtelmes, sokszínű világából újabb és újabb érdekességeket vonnak be a kínálatba. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a koreai és kínai teázási szokásokba, távoli kultúrákat és tájakat ismerhetnek meg az úti beszámolókon keresztül és, az idei év újdonságaként, tradicionális kínai dallamokat is hallhatnak.

 

A látogatók bejárhatják a lótuszos tó szigetét, megpihenhetnek a sziget teaházában, ahol az élet folytonosságát jelképező vízesés ad kellemes, nyugtató háttérzenét. Séta közben a japánkert jellegzetes növényeit is megismerhetik.

A hely hangulatához évről-évre a japán kultúra egy-egy újabb szeletét is megidézik ebben az időszakban.

A látogatók az origamival, a japánok által művészetté fejlesztett papírhajtogatással ismerkedhetnek meg elméletben és a gyakorlatban is.

A Füvészkertben szívesen látják azokat, akik távol-keleti viseletben érkeznek, és arra biztatnak, hogy pléddel, takaróval felszerelkezve érkezzenek és az árnyas fák alá letelepedve élvezzék a programsorozatot.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Virágzik az indiai lótusz a szegedi Füvészkertben

 

Olvassa el ezt is!

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

A rétegtani nyomok alapján megállapítható, az emberi maradványok az oszlás különböző...
A kézzel alkotás legnagyobb elismerése

A kézzel alkotás legnagyobb elismerése

Az elmúlt évek során a vásárhelyi alkotók közül többen is nyertek. A Kamara idén is...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!
 
Új turisztika stratégia jövőre
Új turisztika stratégia jövőre Vásárhely is benne lesz a tavaszig a kormány elé kerülő egészségturisztikai stratégiában. Perspektivikus jövőképet akarnak teremteni az ágazat számára.