SportLezárult egy felesleges háborúskodás

2017. június 21., szerda
 
Lezárult egy felesleges háborúskodás

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a szövetség által, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesülettel szemben hozott - a szövetségből 6 hónapra kizáró és 420 ezer forint pénzbírsággal sújtó - fegyelmi határozatát a június 7-én kihirdetett ítéletében.

 

 

 

 

 

Tavaly októberben a Vásárhelyi Hírek beszámolt arról, hogy a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE. és a Magyar WTF Taekwondo Szövetség között több évvel ezelőtt kezdődött egy  viszály. A Szövetség már három évvel ezelőtt hozott fegyelmi határozatot, mert a vásárhelyi egyesület nem a Szövetség szabályzata szerint járt el a tagsági díjak, az ővvizsgák kapcsán. Tavaly ősszel ismét fellángoltak a viták, miután a Szövetség keményebb fellépésről, 6 hónapos kizárásról hozott határozatot.

 

Az egyesület szerint a jogellenesen több mint fél évig elhúzódó szövetségi fegyelmi eljárás során az egyesületük többször hivatkozott arra, hogy az ellene indított fegyelmi eljárás alapjául szolgáló cselekmény egyrészt elévült, másrészt hogy a szövetség a fegyelmi eljárásban jelentős szabálysértéseket és bizonyítással kapcsolatos hibákat követtet el, melyek alapján elmarasztalható határozat egyáltalán nem lett volna hozható. Mindezek ellenére az eljárás mégis a 30 éves múltra visszatekintő vásárhelyi egyesület szövetségből való kizárásával és jelentős pénzbírsággal való sújtásával végződött.

 

A Máté Taekwondo Egyesület fellebbezése nyomán a Fővárosi Törvényszék rövid, mintegy 15 perces formai tárgyalást követően a tárgyalást berekesztette és ezt követően ítéletével a szövetség fegyelmi határozatát az elévülés egyértelmű fennállása miatt megsemmisítette.

A vásárhelyi egyesület, az ítéletet kommentálva úgy nyilatkozott, hogy mára világossá vált, hogy a szövetség egy jogtalan eljárás és egy jogtalan döntés következtében sajnos számos megalapozatlan szankcióval sújtotta a vásárhelyi egyesületet. Mindezek ellenére – ahogy tették eddig is – a jövőben is együttműködni kívánnak a szövetséggel – és természetesen tagtársaikkal is – a taekwondo sportág népszerűsítése és előmozdítása érdekében.

 

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Valójában kiről és miről szól ez a botrány?

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén nem a Kossuth téren lesznek az augusztus 20-i programok

Idén nem a Kossuth téren lesznek az...

Némi nosztalgiára is okot adhat a Szent István tér azzal, hogy idén több év után...
Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Mivel is várják az érdeklődőket Szegeden, Szentesen, Makón, és persze Hódmezővásárhelyen?
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.