SportLezárult egy felesleges háborúskodás

2017. június 21., szerda
 
Lezárult egy felesleges háborúskodás

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a szövetség által, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesülettel szemben hozott - a szövetségből 6 hónapra kizáró és 420 ezer forint pénzbírsággal sújtó - fegyelmi határozatát a június 7-én kihirdetett ítéletében.

 

 

 

 

 

Tavaly októberben a Vásárhelyi Hírek beszámolt arról, hogy a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE. és a Magyar WTF Taekwondo Szövetség között több évvel ezelőtt kezdődött egy  viszály. A Szövetség már három évvel ezelőtt hozott fegyelmi határozatot, mert a vásárhelyi egyesület nem a Szövetség szabályzata szerint járt el a tagsági díjak, az ővvizsgák kapcsán. Tavaly ősszel ismét fellángoltak a viták, miután a Szövetség keményebb fellépésről, 6 hónapos kizárásról hozott határozatot.

 

Az egyesület szerint a jogellenesen több mint fél évig elhúzódó szövetségi fegyelmi eljárás során az egyesületük többször hivatkozott arra, hogy az ellene indított fegyelmi eljárás alapjául szolgáló cselekmény egyrészt elévült, másrészt hogy a szövetség a fegyelmi eljárásban jelentős szabálysértéseket és bizonyítással kapcsolatos hibákat követtet el, melyek alapján elmarasztalható határozat egyáltalán nem lett volna hozható. Mindezek ellenére az eljárás mégis a 30 éves múltra visszatekintő vásárhelyi egyesület szövetségből való kizárásával és jelentős pénzbírsággal való sújtásával végződött.

 

A Máté Taekwondo Egyesület fellebbezése nyomán a Fővárosi Törvényszék rövid, mintegy 15 perces formai tárgyalást követően a tárgyalást berekesztette és ezt követően ítéletével a szövetség fegyelmi határozatát az elévülés egyértelmű fennállása miatt megsemmisítette.

A vásárhelyi egyesület, az ítéletet kommentálva úgy nyilatkozott, hogy mára világossá vált, hogy a szövetség egy jogtalan eljárás és egy jogtalan döntés következtében sajnos számos megalapozatlan szankcióval sújtotta a vásárhelyi egyesületet. Mindezek ellenére – ahogy tették eddig is – a jövőben is együttműködni kívánnak a szövetséggel – és természetesen tagtársaikkal is – a taekwondo sportág népszerűsítése és előmozdítása érdekében.

 

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Valójában kiről és miről szól ez a botrány?

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén nem a Kossuth téren lesznek az augusztus 20-i programok

Idén nem a Kossuth téren lesznek az...

Némi nosztalgiára is okot adhat a Szent István tér azzal, hogy idén több év után...
Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Mivel is várják az érdeklődőket Szegeden, Szentesen, Makón, és persze Hódmezővásárhelyen?
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."