SportLezárult egy felesleges háborúskodás

2017. június 21., szerda
 
Lezárult egy felesleges háborúskodás

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a szövetség által, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesülettel szemben hozott - a szövetségből 6 hónapra kizáró és 420 ezer forint pénzbírsággal sújtó - fegyelmi határozatát a június 7-én kihirdetett ítéletében.

 

 

 

 

 

Tavaly októberben a Vásárhelyi Hírek beszámolt arról, hogy a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE. és a Magyar WTF Taekwondo Szövetség között több évvel ezelőtt kezdődött egy  viszály. A Szövetség már három évvel ezelőtt hozott fegyelmi határozatot, mert a vásárhelyi egyesület nem a Szövetség szabályzata szerint járt el a tagsági díjak, az ővvizsgák kapcsán. Tavaly ősszel ismét fellángoltak a viták, miután a Szövetség keményebb fellépésről, 6 hónapos kizárásról hozott határozatot.

 

Az egyesület szerint a jogellenesen több mint fél évig elhúzódó szövetségi fegyelmi eljárás során az egyesületük többször hivatkozott arra, hogy az ellene indított fegyelmi eljárás alapjául szolgáló cselekmény egyrészt elévült, másrészt hogy a szövetség a fegyelmi eljárásban jelentős szabálysértéseket és bizonyítással kapcsolatos hibákat követtet el, melyek alapján elmarasztalható határozat egyáltalán nem lett volna hozható. Mindezek ellenére az eljárás mégis a 30 éves múltra visszatekintő vásárhelyi egyesület szövetségből való kizárásával és jelentős pénzbírsággal való sújtásával végződött.

 

A Máté Taekwondo Egyesület fellebbezése nyomán a Fővárosi Törvényszék rövid, mintegy 15 perces formai tárgyalást követően a tárgyalást berekesztette és ezt követően ítéletével a szövetség fegyelmi határozatát az elévülés egyértelmű fennállása miatt megsemmisítette.

A vásárhelyi egyesület, az ítéletet kommentálva úgy nyilatkozott, hogy mára világossá vált, hogy a szövetség egy jogtalan eljárás és egy jogtalan döntés következtében sajnos számos megalapozatlan szankcióval sújtotta a vásárhelyi egyesületet. Mindezek ellenére – ahogy tették eddig is – a jövőben is együttműködni kívánnak a szövetséggel – és természetesen tagtársaikkal is – a taekwondo sportág népszerűsítése és előmozdítása érdekében.

 

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Valójában kiről és miről szól ez a botrány?

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén nem a Kossuth téren lesznek az augusztus 20-i programok

Idén nem a Kossuth téren lesznek az...

Némi nosztalgiára is okot adhat a Szent István tér azzal, hogy idén több év után...
Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Mivel is várják az érdeklődőket Szegeden, Szentesen, Makón, és persze Hódmezővásárhelyen?
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.