SportLezárult egy felesleges háborúskodás

2017. június 21., szerda
 
Lezárult egy felesleges háborúskodás

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a szövetség által, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesülettel szemben hozott - a szövetségből 6 hónapra kizáró és 420 ezer forint pénzbírsággal sújtó - fegyelmi határozatát a június 7-én kihirdetett ítéletében.

 

 

 

 

 

Tavaly októberben a Vásárhelyi Hírek beszámolt arról, hogy a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE. és a Magyar WTF Taekwondo Szövetség között több évvel ezelőtt kezdődött egy  viszály. A Szövetség már három évvel ezelőtt hozott fegyelmi határozatot, mert a vásárhelyi egyesület nem a Szövetség szabályzata szerint járt el a tagsági díjak, az ővvizsgák kapcsán. Tavaly ősszel ismét fellángoltak a viták, miután a Szövetség keményebb fellépésről, 6 hónapos kizárásról hozott határozatot.

 

Az egyesület szerint a jogellenesen több mint fél évig elhúzódó szövetségi fegyelmi eljárás során az egyesületük többször hivatkozott arra, hogy az ellene indított fegyelmi eljárás alapjául szolgáló cselekmény egyrészt elévült, másrészt hogy a szövetség a fegyelmi eljárásban jelentős szabálysértéseket és bizonyítással kapcsolatos hibákat követtet el, melyek alapján elmarasztalható határozat egyáltalán nem lett volna hozható. Mindezek ellenére az eljárás mégis a 30 éves múltra visszatekintő vásárhelyi egyesület szövetségből való kizárásával és jelentős pénzbírsággal való sújtásával végződött.

 

A Máté Taekwondo Egyesület fellebbezése nyomán a Fővárosi Törvényszék rövid, mintegy 15 perces formai tárgyalást követően a tárgyalást berekesztette és ezt követően ítéletével a szövetség fegyelmi határozatát az elévülés egyértelmű fennállása miatt megsemmisítette.

A vásárhelyi egyesület, az ítéletet kommentálva úgy nyilatkozott, hogy mára világossá vált, hogy a szövetség egy jogtalan eljárás és egy jogtalan döntés következtében sajnos számos megalapozatlan szankcióval sújtotta a vásárhelyi egyesületet. Mindezek ellenére – ahogy tették eddig is – a jövőben is együttműködni kívánnak a szövetséggel – és természetesen tagtársaikkal is – a taekwondo sportág népszerűsítése és előmozdítása érdekében.

 

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Valójában kiről és miről szól ez a botrány?

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idén nem a Kossuth téren lesznek az augusztus 20-i programok

Idén nem a Kossuth téren lesznek az...

Némi nosztalgiára is okot adhat a Szent István tér azzal, hogy idén több év után...
Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Múzeumok éjszakája - a bőség zavara

Mivel is várják az érdeklődőket Szegeden, Szentesen, Makón, és persze Hódmezővásárhelyen?
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.