SportLesz ez még jobb is!

2019. október 1., kedd
 
Lesz ez még jobb is!

A Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában. A Békés elleni szoros vereséget követően a sérültek hiányában is joggal bízhattunk abban, hogy sikerül javítani, ám a "szegény embert az ág is húzza" alapon újabb játékosunk dőlt ki, és végül nagy kiütésbe futottunk bele.

 

 

 

 

 

 

A Kovács, Varga Á., Pavlovic, Hargitai, Perák ötössel kezdte a találkozót az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban Tóth Tamás gárdája, ahol az ellenfél az előző szezonhoz képest kissé átalakuló, új edzővel (az A-csoportosokhoz kerülő Kovács Adrián helyét Kádár Tamás vette át) felálló vendéglátó kezdett jobban. Tóth triplája után 8-2 állt az eredményjelzőn a negyedik perc elején, a támadásban elkövetett hibákat azonban Molnár Bence és az ezúttal is kiváló teljesítménnyel előrukkoló Varga Ákos vezényletével hamar sikerült abszolválnia a Kosársulinak. Más kérdés, hogy milyen áron, hisz Vuk Pavlovic sajnos már az ötödik percben csatlakozott a Kelemen, Rostás, Varga Zalán trióhoz a sérültek listáján. 

 

 

A 14-14-es első negyedet nem követte újabb jó játékrész, és a debreceniek szépen-lassan elléptek a mieinktől. A második negyed 17-7-es eredménye 31-21-es állást eredményezett a szünetre, és sajnos a második félidő is egyértelműen a pontosabb és lendületesebb hazaiaké volt. Tegyük hozzá, hogy a tízfős, erősen megtizedelt és szárnyaszegett vásárhelyi kontingens igyekezett szívvel-lélekkel küzdeni, de sem védekezésben, sem támadásban nem jött össze semmi, a távolik sikeres aránya (40-ből 11 sikeres tripla a DEAC-nál, 21-ből 2 a Kosársulinál) pedig döntő pontot jelentett. 

 

A végjátékot megnyomta Kádár Tamás alakulata, fiataljaik közül a 16 esztendős Kiss Kolos 16 pontig jutott, és végül 81-52-es vereséget mértek Tóth Tamás legénységére. Varga Ákos 17 ponttal és 17 lepattanóval ismét dupla-duplával zárt, míg a három fiatal, Balogh, Bodócsi és Ságodi összesen 23 percet kapott. Temetni nem kell a csapatot, hisz lesz ez még jobb is...

 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 81-52 (14-14, 17-7, 18-14, 32-17)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gál, Domán, Marton

 

DEAC: Tóth B. 16/3, Kiss 16/12, Asszú 16/9, Opre 2, Fábián 4.

csere: Csikai 2, Gáspár 10/3, Sólyom 6, Balázsi –, Berzi 3/3, Orosz –, Nemes 6/3.

Vezetőedző: Kádár Tamás

 

Kosársuli: Kovács -, VARGA Á. 17/6, Pavlovic -, Hargitai 8, Perák 6.

csere: Bálint 4, Molnár 11, Acimovic 2, Balogh -, Ságodi 4, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás 

Tóth Tamás: "Már az ötödik percben sajnos lesérült az irányítónk, így már négy a felnőttkorú maródi játékosaink száma. A páros negyedekben fizikailag elfogytunk, ráadásul a kétszáz percből összesen százhúszat U20-as játékosok töltöttek a pályán, de így is próbáltam kihozni a legtöbbet ebből a nehéz helyzetből. Gratulálok a jól játszó Debrecennek, minden fronton jobban teljesítettek."

 

Ami a folytatást illeti, szombaton jön az első hazai mérkőzés a szezonban, az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből...
A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a...

246 kilométeres futás. Kimondva is sok, teljesítve pedig hatalmas sportteljesítmény. A vásárhelyi...
 

És ezt már olvasta?

Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.