GazdaságLehűtött kedélyek

2017. augusztus 9., szerda
 
Lehűtött kedélyek

Hoppon maradtak azok a Dél-alföldön élők, akik abban bíztak, hogy lesz idejük  a hűtő vagy fagyasztógépek cseréjének támogatására pályázni.

 

 

 

 

 

 

Augusztus 9-től a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében élők pályázhattak háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező vissza nem térítendő támogatásra.

Azonban a  8 órai kezdés után 5 órával már fel is függesztették a dél-alföldi pályázatot a háztartási gépek cseréjére. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t már 12 óra 30 perc körül értesítette.

A pályázati portálon beérkezett igénylések száma már meghaladta a 9900-at - közölte az NFM.

A háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező pályázat a Dél-Alföldön (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében) élő pályázók 77 millió forinton osztozhatnak.

 

A mostani program első pályázata az észak-alföldi régióban zajlott le, ahol ugyancsak az indulás napján függesztették fel a pályázást. Ott közel 6000 kérelem érkezett.

 

A pályázatbenyújtás legközelebb az észak-magyarországi régióban nyílik meg, augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órakor. Nyilván itt is hasonló helyzet állhat elő.

 

Hasonló volt az eljárás idén júniusban is. Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, júniusban a közel hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg azonban csupán ötezer ház fűtéskorszerűsítését tette lehetővé, a keretet perceken belül túligényelték. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódtóban a tó - jövőre

Hódtóban a tó - jövőre

Bár már 2015-ben eldőlt, az előzetes elképzelésekhez képest egy évet csúszik a Kossuth iskola helyére...
Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

A bűnözés legaljának számít, gyerekeket erőszakkal kirabolni, ezt a BTK is keményen bünteti. Előzetes...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."