GazdaságLehűtött kedélyek

2017. augusztus 9., szerda
 
Lehűtött kedélyek

Hoppon maradtak azok a Dél-alföldön élők, akik abban bíztak, hogy lesz idejük  a hűtő vagy fagyasztógépek cseréjének támogatására pályázni.

 

 

 

 

 

 

Augusztus 9-től a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében élők pályázhattak háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező vissza nem térítendő támogatásra.

Azonban a  8 órai kezdés után 5 órával már fel is függesztették a dél-alföldi pályázatot a háztartási gépek cseréjére. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t már 12 óra 30 perc körül értesítette.

A pályázati portálon beérkezett igénylések száma már meghaladta a 9900-at - közölte az NFM.

A háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező pályázat a Dél-Alföldön (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében) élő pályázók 77 millió forinton osztozhatnak.

 

A mostani program első pályázata az észak-alföldi régióban zajlott le, ahol ugyancsak az indulás napján függesztették fel a pályázást. Ott közel 6000 kérelem érkezett.

 

A pályázatbenyújtás legközelebb az észak-magyarországi régióban nyílik meg, augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órakor. Nyilván itt is hasonló helyzet állhat elő.

 

Hasonló volt az eljárás idén júniusban is. Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, júniusban a közel hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg azonban csupán ötezer ház fűtéskorszerűsítését tette lehetővé, a keretet perceken belül túligényelték. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódtóban a tó - jövőre

Hódtóban a tó - jövőre

Bár már 2015-ben eldőlt, az előzetes elképzelésekhez képest egy évet csúszik a Kossuth iskola helyére...
Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

A bűnözés legaljának számít, gyerekeket erőszakkal kirabolni, ezt a BTK is keményen bünteti. Előzetes...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.