GazdaságLehűtött kedélyek

2017. augusztus 9., szerda
 
Lehűtött kedélyek

Hoppon maradtak azok a Dél-alföldön élők, akik abban bíztak, hogy lesz idejük  a hűtő vagy fagyasztógépek cseréjének támogatására pályázni.

 

 

 

 

 

 

Augusztus 9-től a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében élők pályázhattak háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező vissza nem térítendő támogatásra.

Azonban a  8 órai kezdés után 5 órával már fel is függesztették a dél-alföldi pályázatot a háztartási gépek cseréjére. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t már 12 óra 30 perc körül értesítette.

A pályázati portálon beérkezett igénylések száma már meghaladta a 9900-at - közölte az NFM.

A háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező pályázat a Dél-Alföldön (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében) élő pályázók 77 millió forinton osztozhatnak.

 

A mostani program első pályázata az észak-alföldi régióban zajlott le, ahol ugyancsak az indulás napján függesztették fel a pályázást. Ott közel 6000 kérelem érkezett.

 

A pályázatbenyújtás legközelebb az észak-magyarországi régióban nyílik meg, augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órakor. Nyilván itt is hasonló helyzet állhat elő.

 

Hasonló volt az eljárás idén júniusban is. Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, júniusban a közel hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg azonban csupán ötezer ház fűtéskorszerűsítését tette lehetővé, a keretet perceken belül túligényelték. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódtóban a tó - jövőre

Hódtóban a tó - jövőre

Bár már 2015-ben eldőlt, az előzetes elképzelésekhez képest egy évet csúszik a Kossuth iskola helyére...
Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

A bűnözés legaljának számít, gyerekeket erőszakkal kirabolni, ezt a BTK is keményen bünteti. Előzetes...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.