GazdaságLehűtött kedélyek

2017. augusztus 9., szerda
 
Lehűtött kedélyek

Hoppon maradtak azok a Dél-alföldön élők, akik abban bíztak, hogy lesz idejük  a hűtő vagy fagyasztógépek cseréjének támogatására pályázni.

 

 

 

 

 

 

Augusztus 9-től a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében élők pályázhattak háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező vissza nem térítendő támogatásra.

Azonban a  8 órai kezdés után 5 órával már fel is függesztették a dél-alföldi pályázatot a háztartási gépek cseréjére. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t már 12 óra 30 perc körül értesítette.

A pályázati portálon beérkezett igénylések száma már meghaladta a 9900-at - közölte az NFM.

A háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező pályázat a Dél-Alföldön (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megyében) élő pályázók 77 millió forinton osztozhatnak.

 

A mostani program első pályázata az észak-alföldi régióban zajlott le, ahol ugyancsak az indulás napján függesztették fel a pályázást. Ott közel 6000 kérelem érkezett.

 

A pályázatbenyújtás legközelebb az észak-magyarországi régióban nyílik meg, augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órakor. Nyilván itt is hasonló helyzet állhat elő.

 

Hasonló volt az eljárás idén júniusban is. Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, júniusban a közel hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg azonban csupán ötezer ház fűtéskorszerűsítését tette lehetővé, a keretet perceken belül túligényelték. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódtóban a tó - jövőre

Hódtóban a tó - jövőre

Bár már 2015-ben eldőlt, az előzetes elképzelésekhez képest egy évet csúszik a Kossuth iskola helyére...
Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

Kiskorúakat rabolt ki egy vásárhelyi férfi

A bűnözés legaljának számít, gyerekeket erőszakkal kirabolni, ezt a BTK is keményen bünteti. Előzetes...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.