BulvárKurkuma az univerzális csodaszer

2018. július 5., csütörtök
 
Kurkuma az  univerzális csodaszer

"Beszéljünk egy keveset a kurkumáról, melyről ódákat lehet zengeni. Mindamellett, hogy csodálatos fűszer, jótékony hatással van egészségünkre. A legjobb gyulladáscsökkentőnek tartom." - vallja állandó rovatunkban Székbíró Zsuzsanna.

 

 

 

 

 Sajnos az ízületi fájdalmak sokaknak megkeserítik a mindennapjaikat. Ízületeink hatalmas terhelésnek vannak kitéve nap mint nap, ezért különösen oda kell figyelnünk rájuk.

A mozgásszegény életmódot élők gyakran érzik úgy, hogy “berozsdásodtak” az ízületeik, a túlsúlyos emberek folyamatosan felesleges terhet cipelnek, ezzel terhelve az ízületeiket, azok, akik rendszeresen sportolnak, szintén gyakran jelentkeznek ízületi panaszok.

A kurkuma az indiai konyha egyik legkedveltebb fűszere a gyógyító hatása miatt. A benne található festékanyag, a kurkumin immunerősítő, vírusölő, (parazita ölő tulajdonsággal is bír) vegyület, mely segíti a máj működését, és jótékonyan hat az epére is.


A kurkumában található kurkumin gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, ezért ízületi gyulladás, gyomorbántalmak, fejfájás, gyulladásos bőrbetegségek, megfázás ellen kiváló. Epeproblémák esetén is hatásos, segít az epekő megelőzésében és a már meglévő kövektől való megszabadulásban. Antioxidáns, vírus-, baktérium- és gombaölő, egyes kutatások szerint az Alzheimer-kór és a rák kezelésében is segíthet.”

Tapasztalataim szerint egy univerzális csodaszer, mindennapos használata számos problémától óvhat meg minket. Viszont vérhígító hatással is bír. Az ízületi gyulladás megszűntetésében a gyömbérrel együtt alkalmazva csodálatos hatást érhetünk el.

A gyömbér áldásos hatásairól is litániát lehetne írni, serkenti az emésztést, segít idegkimerültség esetén, serkenti a szexuális vágyat, de most bennünket leginkább a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt érdekel.

A leggyorsabb módja a gyulladások tompításának a Kurkuma és gyömbér párosítás.

Az ízület regeneráláshoz pedig lefekvés előtt kollagént tartalmú étrendkiegészítőt egyen, és ez mellé C vitamint is.

Hogyha nem eszik tényleg szénhidrátot, akkor 4-7 nap után újjászületik.

Engem mindennap lenyűgöz, hogy mindent megkapunk a természettől, amire szükségünk van, bármilyen nyavalya is kínoz bennünket.

Számos gyógynövényünket már több ezer évvel ezelőtt használtak gyógyító hatásuk miatt, ennek ellenére mi, a “civilizált” népek nem tudjuk igazán értékelni őket.

Miért? Mert túl olcsók? Mert nem elég bonyolultak? Mert bőségesen a rendelkezésünkre állnak? A válaszok benne vannak a kérdésben.

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

A víz fontosságáról


A szervezetünk egyik bástyája - Székbíró Zsuzsanna a probiotikumokról

 

Szódabikarbóna - a régi-új csodaszer

 

A gránátalma jótékony hatása


Tavaszra nyitó házi praktika - a chili avagy a Cayenne bors titkai

 

Testünk üzemanyaga a víz
 

 
 
VH-Székbíró Zsuzsanna
 

Olvassa el ezt is!

Amerikai mentorok Vásárhelyen

Amerikai mentorok Vásárhelyen

Az Ohióban működő egyetem csoportja az elmúlt héten szegedi fiatalokkal, ezekben a napokban pedig...
A 20 év alattiaknak támogatás a jogosítvány megszerzéséhez

A 20 év alattiaknak támogatás a...

Július elsejétől támogatás igénylehető a „B” kategóriás közúti járművezetői...
 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.