BulvárKülönleges vendég Hódmezővásárhelyen

2018. október 31., szerda
 
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület vendégeként Hódmezővásárhelyre látogat Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

'Erzsébet királynő fogadta nagykövetként' címmel 2018. november 6-án, kedden 17 órakor a Fekete Sas Kávézó különtermében Czakó Borbálával az egyesület alapító tagja, Nagy Gyöngyi beszélget.  A Hagyomány és modernitás—Női szerepek a 21. században című sorozat első nyilvános előadására a belépés díjtalan.

 

 

Hogy izgalmas és érdekes lesz a beszélgetés, talán elég arra utalni, hogy Czakó Borbála, volt londoni magyar nagykövet, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője, és jelenleg a világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatának, az EY (korábbi nevén Ernst & Young) globális partnere.

Jelenlegi pozíciója is bőven adhatna okot szakmai büszkeségre, ő mégis mindenképpen a londoni nagyköveti munkáját tekinti karrierje csúcsának. II. Erzsébet királynőnek adta át a megbízólevelét 2007 tavaszán, dolgozott Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron miniszterelnökkel, és kiváló kapcsolatokat épített ki a Cityvel. A City of London díszpolgári címet is megkapta.

 

 

A Széchenyi István Műszaki Főiskola üzemmérnöki diplomájával a zsebében 1975-től 1983-ig a Volán Elektronika vállalatnál dolgozott, majd a Compack főosztályvezetője lett. 1991-ben az Egyesült Államokban pénzügyi szakirányú MBA-diplomát szerzett. Nem sokkal hazatérte után felkérték, hogy legyen az IFC, a Világbank leányvállalatának igazgatója. 1999-ben Az év üzletasszonyának választották. 2002-től 2006-ig az Ernst & Young regionális vezérigazgató-helyettese és magyarországi vezérigazgatója. 2007 januárjától a Magyar Köztársaság Londonba akkreditált nagykövete volt, jelenleg az Ernst & Young szabályozási, kormányzati kapcsolati és esélyegyenlőségi területekért felelős globális partnere Londonban. Két lánya van, Veronika és Karolina.

 

Olvassa el ezt is!

Változások az adózásban 2019-től

Változások az adózásban 2019-től

Jövőre több tízmilliárdos köztehercsökkentés jön. Az új, kedvező szabályok a nyugdíjasok...
Nem téma már a strand bezárása

Nem téma már a strand bezárása

Október 26-án a városvezetés és a strand műszaki és gazdasági vezetői egyeztettek a következő időszak...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.