SportKözös edzőtáborban a Kosársuli és a Szabadkai Szpartak

2018. szeptember 5., szerda
 
Közös edzőtáborban a Kosársuli és a Szabadkai Szpartak

A „Határ-menti kosárlabda játékok” elnevezésű, nagyszabású projekt keretében Hódmezővásárhelyen tartott hatnapos, közös edzőtábort a Vásárhelyi Kosársuli és a Szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub.

 

 

 

 

 

Az együttműködés újabb, nyárzáró állomása értelmében a vajdasági település csapatának 2003/2004-es korosztálya érkezett városunkba, és hasznos, egyben kellemes hetet töltött el itt.

A programot a hétfői nyitókonferenciát követően minden délelőtt az SZTE Mezőgazdasági Karának Petőfi utcai tornatermében közös edzések, míg délután/este a Hódtói Sportcsarnokban mérkőzések alkották, ahol helyenként barátságnak nyoma sem volt: mindkét fél játékosai kőkeményen komolyan vették a találkozókat, maguknak és egymásnak is bizonyítani akartak, hogy saját tudásuk fejlesztése mellett el-eltudjanak lesni dolgokat a másiktól.

 

„Nagyon tetszett nekünk, hogy itt voltak a szabadkaiak, hisz a közös projekt nagy lehetőség a fejlődésre, hogy megtanuljuk a kultúrájukat, játékstílusukat, és lássuk, hogy hogy játszanak a mérkőzéseken” – fogalmazott Bősz Richárd és Szántó Péter, akik mindketten a Kosársuli 2004-es csapatának játékosai. „Izgalmas találkozókat vívtunk, helyenként mi vezettünk, helyenként ők. Ők fizikálisan picit keményebben, hajtósabban, erősebben játszanak, jobban bírják szusszal. A motiváció megvan bennünk, hogy mi is ilyen hasonló szintre fejlődjünk és keményebbek legyünk edzésen is.”

 

Edzőjük, Vejinovics Szasa is hasznosnak tartotta a mostani edzőtábort. „Örülök, hogy a gyerekek tudtak tanulni egymástól, hisz ez nagyon fontos elem mind rövidtávon, mind a jövőre nézve. A magyar utánpótlást tekintve jó jel, hogy nem sok érdemi különbség van a vásárhelyi és a szabadkai gyerekek között – szoros meccseket játszottak egymással, és amit lehet, átültetnek saját játékstílusukba.”

 

A szabadkai gyerekek és edzők jól érezték magukat Vásárhelyen. Amellett, hogy a tréningek során megismerték egymást vásárhelyi társaikkal, és egy-egy nehéz, intenzív találkozó lefújását követően már baráti pacsikat váltottak, még a várost is megismerhették. „A hosszú és fárasztó napok végeztével esténként volt lehetőségünk nagyokat sétálni, így megismerni a szép város helyeit. Tetszett nekünk az itteni légkör, hisz mindkét klub hasonló felfogású, emellett gyors kosárlabdát játszik. Bízunk abban, hogy a projekt következő állomásai hasonlóan sikeresek lesznek!” – mondták egybehangzóan.

 

Horgos Péter játékvezetőként, mint belső szemlélő figyelhette a két klub játékosainak stílusát, motivációját. „Amellett, hogy a kapcsolatok fejlesztését segítik elő ezek a közös edzések és mérkőzések, a gyerekek nem vettek félvállról egyetlen pillanatot sem. Látszott rajtuk, hogy tanulni akarnak a másiktól, és meg akarják mutatni tudásukat. Sokszor kemény ütközések, odalépések jellemezték a játékot, de ezek a lefújást követően elmúltak.”

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

A rendőrség elindította a KEVE programot (Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra), amelynek keretében...
Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

Szeptember 3-án délután a Városháza dísztermében megtartották a Szegedi Tudományegyetem...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.