SportKözös edzőtáborban a Kosársuli és a Szabadkai Szpartak

2018. szeptember 5., szerda
 
Közös edzőtáborban a Kosársuli és a Szabadkai Szpartak

A „Határ-menti kosárlabda játékok” elnevezésű, nagyszabású projekt keretében Hódmezővásárhelyen tartott hatnapos, közös edzőtábort a Vásárhelyi Kosársuli és a Szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub.

 

 

 

 

 

Az együttműködés újabb, nyárzáró állomása értelmében a vajdasági település csapatának 2003/2004-es korosztálya érkezett városunkba, és hasznos, egyben kellemes hetet töltött el itt.

A programot a hétfői nyitókonferenciát követően minden délelőtt az SZTE Mezőgazdasági Karának Petőfi utcai tornatermében közös edzések, míg délután/este a Hódtói Sportcsarnokban mérkőzések alkották, ahol helyenként barátságnak nyoma sem volt: mindkét fél játékosai kőkeményen komolyan vették a találkozókat, maguknak és egymásnak is bizonyítani akartak, hogy saját tudásuk fejlesztése mellett el-eltudjanak lesni dolgokat a másiktól.

 

„Nagyon tetszett nekünk, hogy itt voltak a szabadkaiak, hisz a közös projekt nagy lehetőség a fejlődésre, hogy megtanuljuk a kultúrájukat, játékstílusukat, és lássuk, hogy hogy játszanak a mérkőzéseken” – fogalmazott Bősz Richárd és Szántó Péter, akik mindketten a Kosársuli 2004-es csapatának játékosai. „Izgalmas találkozókat vívtunk, helyenként mi vezettünk, helyenként ők. Ők fizikálisan picit keményebben, hajtósabban, erősebben játszanak, jobban bírják szusszal. A motiváció megvan bennünk, hogy mi is ilyen hasonló szintre fejlődjünk és keményebbek legyünk edzésen is.”

 

Edzőjük, Vejinovics Szasa is hasznosnak tartotta a mostani edzőtábort. „Örülök, hogy a gyerekek tudtak tanulni egymástól, hisz ez nagyon fontos elem mind rövidtávon, mind a jövőre nézve. A magyar utánpótlást tekintve jó jel, hogy nem sok érdemi különbség van a vásárhelyi és a szabadkai gyerekek között – szoros meccseket játszottak egymással, és amit lehet, átültetnek saját játékstílusukba.”

 

A szabadkai gyerekek és edzők jól érezték magukat Vásárhelyen. Amellett, hogy a tréningek során megismerték egymást vásárhelyi társaikkal, és egy-egy nehéz, intenzív találkozó lefújását követően már baráti pacsikat váltottak, még a várost is megismerhették. „A hosszú és fárasztó napok végeztével esténként volt lehetőségünk nagyokat sétálni, így megismerni a szép város helyeit. Tetszett nekünk az itteni légkör, hisz mindkét klub hasonló felfogású, emellett gyors kosárlabdát játszik. Bízunk abban, hogy a projekt következő állomásai hasonlóan sikeresek lesznek!” – mondták egybehangzóan.

 

Horgos Péter játékvezetőként, mint belső szemlélő figyelhette a két klub játékosainak stílusát, motivációját. „Amellett, hogy a kapcsolatok fejlesztését segítik elő ezek a közös edzések és mérkőzések, a gyerekek nem vettek félvállról egyetlen pillanatot sem. Látszott rajtuk, hogy tanulni akarnak a másiktól, és meg akarják mutatni tudásukat. Sokszor kemény ütközések, odalépések jellemezték a játékot, de ezek a lefújást követően elmúltak.”

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

A rendőrség elindította a KEVE programot (Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra), amelynek keretében...
Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

Szeptember 3-án délután a Városháza dísztermében megtartották a Szegedi Tudományegyetem...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.