SportKözös edzőtáborban a Kosársuli és a Szabadkai Szpartak

2018. szeptember 5., szerda
 
Közös edzőtáborban a Kosársuli és a Szabadkai Szpartak

A „Határ-menti kosárlabda játékok” elnevezésű, nagyszabású projekt keretében Hódmezővásárhelyen tartott hatnapos, közös edzőtábort a Vásárhelyi Kosársuli és a Szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub.

 

 

 

 

 

Az együttműködés újabb, nyárzáró állomása értelmében a vajdasági település csapatának 2003/2004-es korosztálya érkezett városunkba, és hasznos, egyben kellemes hetet töltött el itt.

A programot a hétfői nyitókonferenciát követően minden délelőtt az SZTE Mezőgazdasági Karának Petőfi utcai tornatermében közös edzések, míg délután/este a Hódtói Sportcsarnokban mérkőzések alkották, ahol helyenként barátságnak nyoma sem volt: mindkét fél játékosai kőkeményen komolyan vették a találkozókat, maguknak és egymásnak is bizonyítani akartak, hogy saját tudásuk fejlesztése mellett el-eltudjanak lesni dolgokat a másiktól.

 

„Nagyon tetszett nekünk, hogy itt voltak a szabadkaiak, hisz a közös projekt nagy lehetőség a fejlődésre, hogy megtanuljuk a kultúrájukat, játékstílusukat, és lássuk, hogy hogy játszanak a mérkőzéseken” – fogalmazott Bősz Richárd és Szántó Péter, akik mindketten a Kosársuli 2004-es csapatának játékosai. „Izgalmas találkozókat vívtunk, helyenként mi vezettünk, helyenként ők. Ők fizikálisan picit keményebben, hajtósabban, erősebben játszanak, jobban bírják szusszal. A motiváció megvan bennünk, hogy mi is ilyen hasonló szintre fejlődjünk és keményebbek legyünk edzésen is.”

 

Edzőjük, Vejinovics Szasa is hasznosnak tartotta a mostani edzőtábort. „Örülök, hogy a gyerekek tudtak tanulni egymástól, hisz ez nagyon fontos elem mind rövidtávon, mind a jövőre nézve. A magyar utánpótlást tekintve jó jel, hogy nem sok érdemi különbség van a vásárhelyi és a szabadkai gyerekek között – szoros meccseket játszottak egymással, és amit lehet, átültetnek saját játékstílusukba.”

 

A szabadkai gyerekek és edzők jól érezték magukat Vásárhelyen. Amellett, hogy a tréningek során megismerték egymást vásárhelyi társaikkal, és egy-egy nehéz, intenzív találkozó lefújását követően már baráti pacsikat váltottak, még a várost is megismerhették. „A hosszú és fárasztó napok végeztével esténként volt lehetőségünk nagyokat sétálni, így megismerni a szép város helyeit. Tetszett nekünk az itteni légkör, hisz mindkét klub hasonló felfogású, emellett gyors kosárlabdát játszik. Bízunk abban, hogy a projekt következő állomásai hasonlóan sikeresek lesznek!” – mondták egybehangzóan.

 

Horgos Péter játékvezetőként, mint belső szemlélő figyelhette a két klub játékosainak stílusát, motivációját. „Amellett, hogy a kapcsolatok fejlesztését segítik elő ezek a közös edzések és mérkőzések, a gyerekek nem vettek félvállról egyetlen pillanatot sem. Látszott rajtuk, hogy tanulni akarnak a másiktól, és meg akarják mutatni tudásukat. Sokszor kemény ütközések, odalépések jellemezték a játékot, de ezek a lefújást követően elmúltak.”

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

A rendőrség elindította a KEVE programot (Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra), amelynek keretében...
Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

Szeptember 3-án délután a Városháza dísztermében megtartották a Szegedi Tudományegyetem...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.