SportKorcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

2017. július 1., szombat
 
Korcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

Két vásárhelyi úszó remek eredményekkel járult hozzá a magyar válogatott  fantasztikus sikeréhez a spanyolországi Malagában a Szervátültetettek 21. Világjátékán. 

 

 

 

 

 


Mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, a hódmezővásárhelyi Süli Flóra, a 52 tagú magyar válogatott tagjaként 50 méter mellúszásban állt rajthoz és több mint 2 másodperccel a második előtt, 43:58-as idővel ért célba és ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott.

Süli Flóra indult az 50 méter mellúszásban, amelyben 8. lett. Viszont tagja volt a 4x50m női gyorsváltónak és a döntőben bronzérmet szereztek. 

Szintén dobogós lett a 19 éves Korcsik Levente, aki 41.33 –as igen jó idővel 50 méter hátúszásban ezüstérmet szerzett. Remek eredmények születtek további úszásszámokban: gyorsúszásban 4. helyezést ért el, és csak fél másodperccel maradt le a dobogóról.
Indult az 50 méter mellúszásban és a 8. helyen végzett. Szintén tagja volt a 4x50 méter gyorsváltónak, a döntőben 8. helyezést értek el.

Mindkét sportoló évek óta a HSÚVC sportolója, edzőjük Molnár Ernő.

 

Süli Flórához hasonlóan Korcsik Levente is példamutatóan küzdötte le a betegségének nehézségeit. 2013-ban diagnosztizáltak nála zsugorvesét. 3 hónapnyi dialízis után kapott új vesét és egyben új lehetőséget a Szegedi Klinikán. Azóta leérettségizett és ma már a Szegedi Tudományegyetem Jogi karára jár. A sporttal igazán két évvel a transzplantáció után kezdett el a versenyszerűen úszni a hódmezővásárhelyi HSÚVC-ben. 2016-ban, élete első úszóversenyén már a Trappancs színeiben versenyezett a szervátültetettek országos bajnokságán, ahonnan aranyéremmel térhetett haza, majd idén Debrecenben az Országos Diákolimpián 1 arany- és 1 ezüstérmet szerzett 50 méteren.

A kemény munka eredménye a magyar válogatott tagjaként a Szervátültetettek Világbajnokságán elért ezüstérmes helyezéssel kamatozódott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Egy átlagos méretű családi háznál vagy üzlethelyiségnél mindhárom közműcsatlakozás...
Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Folytatódik Csongrád Megyében az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása. A következő...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.