SportKorcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

2017. július 1., szombat
 
Korcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

Két vásárhelyi úszó remek eredményekkel járult hozzá a magyar válogatott  fantasztikus sikeréhez a spanyolországi Malagában a Szervátültetettek 21. Világjátékán. 

 

 

 

 

 


Mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, a hódmezővásárhelyi Süli Flóra, a 52 tagú magyar válogatott tagjaként 50 méter mellúszásban állt rajthoz és több mint 2 másodperccel a második előtt, 43:58-as idővel ért célba és ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott.

Süli Flóra indult az 50 méter mellúszásban, amelyben 8. lett. Viszont tagja volt a 4x50m női gyorsváltónak és a döntőben bronzérmet szereztek. 

Szintén dobogós lett a 19 éves Korcsik Levente, aki 41.33 –as igen jó idővel 50 méter hátúszásban ezüstérmet szerzett. Remek eredmények születtek további úszásszámokban: gyorsúszásban 4. helyezést ért el, és csak fél másodperccel maradt le a dobogóról.
Indult az 50 méter mellúszásban és a 8. helyen végzett. Szintén tagja volt a 4x50 méter gyorsváltónak, a döntőben 8. helyezést értek el.

Mindkét sportoló évek óta a HSÚVC sportolója, edzőjük Molnár Ernő.

 

Süli Flórához hasonlóan Korcsik Levente is példamutatóan küzdötte le a betegségének nehézségeit. 2013-ban diagnosztizáltak nála zsugorvesét. 3 hónapnyi dialízis után kapott új vesét és egyben új lehetőséget a Szegedi Klinikán. Azóta leérettségizett és ma már a Szegedi Tudományegyetem Jogi karára jár. A sporttal igazán két évvel a transzplantáció után kezdett el a versenyszerűen úszni a hódmezővásárhelyi HSÚVC-ben. 2016-ban, élete első úszóversenyén már a Trappancs színeiben versenyezett a szervátültetettek országos bajnokságán, ahonnan aranyéremmel térhetett haza, majd idén Debrecenben az Országos Diákolimpián 1 arany- és 1 ezüstérmet szerzett 50 méteren.

A kemény munka eredménye a magyar válogatott tagjaként a Szervátültetettek Világbajnokságán elért ezüstérmes helyezéssel kamatozódott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Egy átlagos méretű családi háznál vagy üzlethelyiségnél mindhárom közműcsatlakozás...
Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Folytatódik Csongrád Megyében az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása. A következő...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."