SportKorcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

2017. július 1., szombat
 
Korcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

Két vásárhelyi úszó remek eredményekkel járult hozzá a magyar válogatott  fantasztikus sikeréhez a spanyolországi Malagában a Szervátültetettek 21. Világjátékán. 

 

 

 

 

 


Mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, a hódmezővásárhelyi Süli Flóra, a 52 tagú magyar válogatott tagjaként 50 méter mellúszásban állt rajthoz és több mint 2 másodperccel a második előtt, 43:58-as idővel ért célba és ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott.

Süli Flóra indult az 50 méter mellúszásban, amelyben 8. lett. Viszont tagja volt a 4x50m női gyorsváltónak és a döntőben bronzérmet szereztek. 

Szintén dobogós lett a 19 éves Korcsik Levente, aki 41.33 –as igen jó idővel 50 méter hátúszásban ezüstérmet szerzett. Remek eredmények születtek további úszásszámokban: gyorsúszásban 4. helyezést ért el, és csak fél másodperccel maradt le a dobogóról.
Indult az 50 méter mellúszásban és a 8. helyen végzett. Szintén tagja volt a 4x50 méter gyorsváltónak, a döntőben 8. helyezést értek el.

Mindkét sportoló évek óta a HSÚVC sportolója, edzőjük Molnár Ernő.

 

Süli Flórához hasonlóan Korcsik Levente is példamutatóan küzdötte le a betegségének nehézségeit. 2013-ban diagnosztizáltak nála zsugorvesét. 3 hónapnyi dialízis után kapott új vesét és egyben új lehetőséget a Szegedi Klinikán. Azóta leérettségizett és ma már a Szegedi Tudományegyetem Jogi karára jár. A sporttal igazán két évvel a transzplantáció után kezdett el a versenyszerűen úszni a hódmezővásárhelyi HSÚVC-ben. 2016-ban, élete első úszóversenyén már a Trappancs színeiben versenyezett a szervátültetettek országos bajnokságán, ahonnan aranyéremmel térhetett haza, majd idén Debrecenben az Országos Diákolimpián 1 arany- és 1 ezüstérmet szerzett 50 méteren.

A kemény munka eredménye a magyar válogatott tagjaként a Szervátültetettek Világbajnokságán elért ezüstérmes helyezéssel kamatozódott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Egy átlagos méretű családi háznál vagy üzlethelyiségnél mindhárom közműcsatlakozás...
Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Folytatódik Csongrád Megyében az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása. A következő...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.