SportKorcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

2017. július 1., szombat
 
Korcsik Levente ezüstérmet szerzett Spanyolországban

Két vásárhelyi úszó remek eredményekkel járult hozzá a magyar válogatott  fantasztikus sikeréhez a spanyolországi Malagában a Szervátültetettek 21. Világjátékán. 

 

 

 

 

 


Mint arról elsőként a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, a hódmezővásárhelyi Süli Flóra, a 52 tagú magyar válogatott tagjaként 50 méter mellúszásban állt rajthoz és több mint 2 másodperccel a második előtt, 43:58-as idővel ért célba és ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott.

Süli Flóra indult az 50 méter mellúszásban, amelyben 8. lett. Viszont tagja volt a 4x50m női gyorsváltónak és a döntőben bronzérmet szereztek. 

Szintén dobogós lett a 19 éves Korcsik Levente, aki 41.33 –as igen jó idővel 50 méter hátúszásban ezüstérmet szerzett. Remek eredmények születtek további úszásszámokban: gyorsúszásban 4. helyezést ért el, és csak fél másodperccel maradt le a dobogóról.
Indult az 50 méter mellúszásban és a 8. helyen végzett. Szintén tagja volt a 4x50 méter gyorsváltónak, a döntőben 8. helyezést értek el.

Mindkét sportoló évek óta a HSÚVC sportolója, edzőjük Molnár Ernő.

 

Süli Flórához hasonlóan Korcsik Levente is példamutatóan küzdötte le a betegségének nehézségeit. 2013-ban diagnosztizáltak nála zsugorvesét. 3 hónapnyi dialízis után kapott új vesét és egyben új lehetőséget a Szegedi Klinikán. Azóta leérettségizett és ma már a Szegedi Tudományegyetem Jogi karára jár. A sporttal igazán két évvel a transzplantáció után kezdett el a versenyszerűen úszni a hódmezővásárhelyi HSÚVC-ben. 2016-ban, élete első úszóversenyén már a Trappancs színeiben versenyezett a szervátültetettek országos bajnokságán, ahonnan aranyéremmel térhetett haza, majd idén Debrecenben az Országos Diákolimpián 1 arany- és 1 ezüstérmet szerzett 50 méteren.

A kemény munka eredménye a magyar válogatott tagjaként a Szervátültetettek Világbajnokságán elért ezüstérmes helyezéssel kamatozódott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások

Egy átlagos méretű családi háznál vagy üzlethelyiségnél mindhárom közműcsatlakozás...
Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Folytatódik Csongrád Megyében az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása. A következő...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.