Kultúra, oktatásKoncert 500 évet felölelő muzsikával

2018. június 27., szerda
 
Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, Steiner Béla Városi Kórusa. 

 

 

 

 

 

A városi kórus Steiner Béla halála után a vásárhelyi zenei élet nagy doyenjének nevét vette fel, aki  zenetörténelmi jelentőségű munkájával alapjaitól építette fel Hódmezővásárhely, Makó, Csongrád, és Szentes hangszeres és ének-zenei oktatását, tanárként több generációt, diákok ezreit vezetett be a zene világába. Karnagyként és kórusszervezőként több évtizede a térség kóruséletének legmeghatározóbb alakja, zeneszerzőként több száz gyermek-, női és vegyeskari mű, zenés irodalmi színmű, népi játék, műdal és opera megalkotója.

 

Június 30-án, szombaton 16 órakor a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, Steiner Béla Városi Kórusa.


Műsor:

 

Kodály Zoltán: János köszöntő

Alonso: La Tricotea

D. Friderici: Baráti kör

M. A. Charpentier: Te Deum

W. A. Mozart: 3 Noktürn

-Drága Szempár

-Távol jársz

-Szemek

J. Brahms: Síró éji csend

F. Mendelssohn: Búcsú az erdőtől

O. Rieding: h-moll hegedűverseny 1. tétel

Kodály Zoltán: Köszöntő

Bartók Béla: Négy szlovák népdal

 

Zongorán közreműködik: Borsos Annamária

Hegedűn közreműködik: Ábrahám Istvánné

Vezényel: Búza András

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Együttműködés Makó és Hódmezővásárhely között

Együttműködés Makó és Hódmezővásárhely...

Június 26-án délután dr. Márki-Zay Péter hivatalában meglátogatta Makó város...
Huszárok tisztelegnek a magyar honvédség százhetven éve előtt

Huszárok tisztelegnek a magyar honvédség...

Hódmezővásárhelyen, a Népművészeti Tájház mellett nagyszabású rendezvénnyel...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.