Kultúra, oktatásKoncert 500 évet felölelő muzsikával

2018. június 27., szerda
 
Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, Steiner Béla Városi Kórusa. 

 

 

 

 

 

A városi kórus Steiner Béla halála után a vásárhelyi zenei élet nagy doyenjének nevét vette fel, aki  zenetörténelmi jelentőségű munkájával alapjaitól építette fel Hódmezővásárhely, Makó, Csongrád, és Szentes hangszeres és ének-zenei oktatását, tanárként több generációt, diákok ezreit vezetett be a zene világába. Karnagyként és kórusszervezőként több évtizede a térség kóruséletének legmeghatározóbb alakja, zeneszerzőként több száz gyermek-, női és vegyeskari mű, zenés irodalmi színmű, népi játék, műdal és opera megalkotója.

 

Június 30-án, szombaton 16 órakor a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, Steiner Béla Városi Kórusa.


Műsor:

 

Kodály Zoltán: János köszöntő

Alonso: La Tricotea

D. Friderici: Baráti kör

M. A. Charpentier: Te Deum

W. A. Mozart: 3 Noktürn

-Drága Szempár

-Távol jársz

-Szemek

J. Brahms: Síró éji csend

F. Mendelssohn: Búcsú az erdőtől

O. Rieding: h-moll hegedűverseny 1. tétel

Kodály Zoltán: Köszöntő

Bartók Béla: Négy szlovák népdal

 

Zongorán közreműködik: Borsos Annamária

Hegedűn közreműködik: Ábrahám Istvánné

Vezényel: Búza András

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Együttműködés Makó és Hódmezővásárhely között

Együttműködés Makó és Hódmezővásárhely...

Június 26-án délután dr. Márki-Zay Péter hivatalában meglátogatta Makó város...
Huszárok tisztelegnek a magyar honvédség százhetven éve előtt

Huszárok tisztelegnek a magyar honvédség...

Hódmezővásárhelyen, a Népművészeti Tájház mellett nagyszabású rendezvénnyel...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.