Kultúra, oktatásKoncert 500 évet felölelő muzsikával

2018. június 27., szerda
 
Koncert 500 évet felölelő muzsikával

Távol jársz címmel a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, Steiner Béla Városi Kórusa. 

 

 

 

 

 

A városi kórus Steiner Béla halála után a vásárhelyi zenei élet nagy doyenjének nevét vette fel, aki  zenetörténelmi jelentőségű munkájával alapjaitól építette fel Hódmezővásárhely, Makó, Csongrád, és Szentes hangszeres és ének-zenei oktatását, tanárként több generációt, diákok ezreit vezetett be a zene világába. Karnagyként és kórusszervezőként több évtizede a térség kóruséletének legmeghatározóbb alakja, zeneszerzőként több száz gyermek-, női és vegyeskari mű, zenés irodalmi színmű, népi játék, műdal és opera megalkotója.

 

Június 30-án, szombaton 16 órakor a Tornyai János Múzeumban koncertet ad a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, Steiner Béla Városi Kórusa.


Műsor:

 

Kodály Zoltán: János köszöntő

Alonso: La Tricotea

D. Friderici: Baráti kör

M. A. Charpentier: Te Deum

W. A. Mozart: 3 Noktürn

-Drága Szempár

-Távol jársz

-Szemek

J. Brahms: Síró éji csend

F. Mendelssohn: Búcsú az erdőtől

O. Rieding: h-moll hegedűverseny 1. tétel

Kodály Zoltán: Köszöntő

Bartók Béla: Négy szlovák népdal

 

Zongorán közreműködik: Borsos Annamária

Hegedűn közreműködik: Ábrahám Istvánné

Vezényel: Búza András

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Együttműködés Makó és Hódmezővásárhely között

Együttműködés Makó és Hódmezővásárhely...

Június 26-án délután dr. Márki-Zay Péter hivatalában meglátogatta Makó város...
Huszárok tisztelegnek a magyar honvédség százhetven éve előtt

Huszárok tisztelegnek a magyar honvédség...

Hódmezővásárhelyen, a Népművészeti Tájház mellett nagyszabású rendezvénnyel...
 

És ezt már olvasta?

Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái
Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái Már 20 éve gyakorlatoznak együtt a Magyar – Román Közös Békefenntartó Zászlóalj katonái. A gyakorlatok helyszínét a két ország felváltva biztosítja.
 
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme A hétvégén Zágrábban a hat nemzet részvételével megrendezett tornán a vásárhelyi egyesület bokszolója magabiztosan nyerte a súlycsoportját.
 
A mérleg: 14 HSÚVC arany
A mérleg: 14 HSÚVC arany A november 17-én és 18-án rendezett országos bajnokság a Gyarmati Dezső Sportuszodában minden szempontból rekordot döntött.
 
A tabella élén a Kosársuli
A tabella élén a Kosársuli Valódi derbire készült a vásárhelyi csapat, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a Kosársuli a második helyen állt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.