Kultúra, oktatásKölcsönlakás Hódmezővásárhelyen is

2019. november 6., szerda
 
Kölcsönlakás Hódmezővásárhelyen is

Már több mint 100 bemutatót ért meg a két évvel ezelőtt felújított Kölcsönlakás című színdarab, amelyet a Bessenyei-bérlet harmadik előadásaként, a Játékszín tolmácsolásában élvezhetett a vásárhelyi közönség.

 

 

 

 

 

 

 

A jó szórakozásról, a folyamatos nevettetésről a mai színházi elit legjobbjai gondoskodtak: Dobó Kata, Lengyel Tamás, Lévay Viktórai, Molnár Áron, Erdélyi Tímea, Debreczeny Csaba és Murányi Tünde. Sokan közülük most álltak először a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. 

 

Bár az elegáns londoni otthon egy konszolidált házaspár hétköznapjainak színtere, a barátok és a belsőépítész is ide terveznek randevúkat, és ez megteremti a végtelen bonyodalmak és humoros félreértések sorozatát. A fél évszázaddal ezelőtt megírt Kölcsönlakást a színházak a mai napig szívesen tűzik repertoárjukra. A Játékszín is így tett, azzal a célkitűzéssel, hogy  szeretné a mai generáció tagjait is megszólítani, ezért fiatal színészekre bízta a kacagtató történet elmesélését.

 

Így került Lengyel Tamás is a produkcióba, akinek pályáján azért számít mérföldkőnek  ez a darab, mert akkor döntötte el, hogy felmond  a Vígszínháznál, és elkezdi független, szabadúszós életét. A Válótársak és a Mi kis falunk sztárja kapta a lakástulajdonos férj szerepét, aki egy kicsit esetlen, egy kicsit ügyefogyott, de meg van győződve róla, hogy a felesége hű hozzá. Amikor viszont egy másik szereplőtől származó levél előkerül, megcáfolódni látszik hitrendszere. Lengyel Tamásról kiderült: a lakásán kívül szinte már mindent kölcsönadott az életben. Hozzátette: a lakását eddig még nem kérték, bár az fontos szempont lenne, hogy mire kelllene odaadnia  Ahogy nyilatkozott: „ Nem biztos, hogy tudna asszisztálni ahhoz, hogy egy kedves barátja éppen hűtlen akar lenni a feleségéhez”.   

 

Lengyel Tamás szívében azért is foglal el fontos helyet a Kölcsönlakás, mert azon túl, hogy jóleső érzéssel tölti el, hogy a nézők dőlnek a nevetéstől, nagyon szereti partnereit is. Többek között a feleségét alakító Lévay Viktóriát, a belsőépítészként remekelő Molnár Áront, a barátját megformáló Debreczeny Csabát, vagy az ő aráját játszó Dobó Katát is. Katát nem volt nehéz „táncba vinni”,  boldogan mondott igent Linda szerepére a Kölcsönlakásban. Ezt a darabot ugyanis az a Ray Cooney- John Chapman szerzőpáros jegyzi, akiknek nevéhez a Miniszter félrelép is fűződik, és mint az köztudott, Dobó Kata ezzel a filmmel robbant be a köztudatba.   

 

A színésznő olyannira ismeri kivülről- belülről a Kölcsönlakást, hogy a producer biztatására szívesen próbálta ki magát rendezőként is és készítette el a történet filmes változatát, amely idén februárban került a mozikba. Bár ez a film nem tudta megismételni a Miniszter félrelép iránti óriási érdeklődést, de Dobó Kata így is nagyon elégedett az elért 150 ezres nézőszámmal. A filmforgatást, az elő- és utómunkákat is szakmai élete  legszebb pillanatai közé sorolta.

 

Az kérdéses, hogy a film a vásárhelyi közönségnél hogyan vizsgázott, de az biztos, a színdarabot szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta.  

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érmes helyezések a Vajdaságban

Érmes helyezések a Vajdaságban

A Novi Sadban november 2-án és 3-án, a 14 év alatti judosoknak rendezett versenyen a Hód Judo Sportegyesület 3 sportolóval vett részt.
 Makón is letette névjegyét a Boxing Gym Vásárhely

Makón is letette névjegyét a Boxing Gym Vásárhely

Szép bokszteljesítmény született a makói emléktornán. A Boxing Gym Vásárhely két fiatalja is remekelt, de visszatért a szorítóba az egyesület egyik edzője is.
Határtalan óvodaprogram

Határtalan óvodaprogram

A választáson magát megmérető Dr. Grezsa István visszatért eredeti tevékenységéhez, a magyar költségvetésből jóváhagyott tízmilliárdok szétosztásához.
Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

Az 1989-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik

A vásárhelyi emberek miként nyújtottak segítséget a határ túloldalán élőknek.
 

És ezt már olvasta?

Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői
Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői "...A vers az élet egyik nagy csodája." írta Charpentreau. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában idén is megrendezték a felsősök városi szavalóversenyét. Eredmények.
 
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban

Az Emlékpont galériájában megnyílt a Tiltott kastélyok. Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című, nemzetközi multimédiás kiállítás.

 
90 éves Fodor Sándorné
90 éves Fodor Sándorné Dr. Huszár Lajos orvosi rendelőjében dolgozott, kisegítő és takarítónő volt.
 
Mi lesz veled szakképzés?
Mi lesz veled szakképzés? Az Országgyűlés elfogadta a szakképzésről szóló törvényjavaslatot. Szakmai szervezetek egész sora tiltakozott ellene, a kormánypárti többséget ez hidegen hagyta.
 
Még mindig nem került pont az ügy végére
Még mindig nem került pont az ügy végére Ismét meghosszabbították annak a mindszenti férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen kiskorú szexuális kényszerítése bűntette ügyében nyomoznak.
 
Egyetlen ponton múlott
Egyetlen ponton múlott Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott a Kosársuli felnőtt csapata. Megnyerhették volna a derbit, de hiányzott pár extra teljesítmény.
 
Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.