GazdaságKiírták a Vásárhely-Szeged tram train tendert

2017. június 27., kedd
 
Kiírták a Vásárhely-Szeged tram train tendert

Június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására - olvasható a TED- közbeszerzési hirdetményben.

 

 

 

 

 

 

A tram train beruházással kapcsolatban május 26-án, a Modern Városok Program utolsó állomásaként Hódmezővásárhelyen Orbán Viktor azt mondta, hogy a vonalat meg kell hosszabbítani Szabadkáig. Utóbbi egyes vélemények szerint azt jelentette, hogy a fejlesztést hosszú időre „ad acta teszik”, mivel már a Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakasz megvalósításánál is felmerültek problémák.

 

Mint arról írtunk (ITT olvashatja!) a tram-train rendszerben használható szerelvények beszerzése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV által előkészített közbeszerzés eredményeként közel duplájába kerülne, ezért Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a beruházás leállítását szorgalmazta.

A most megjelent kiírás csak a két város közötti szakaszra vonatkozik: többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. A tenderben például többek között feladat lesz az állomások világításának korszerűsítése, integrált vasúti távközlési rendszer, korszerű utastájékoztató berendezések létesítése, esélyegyenlőséget biztosító magas peron építése a népkerti és az algyői állomáson.

 

A most kiírt tender bontása 2017. augusztus 8-án lesz.

 

Kapcsolódó cikkünk a hódmezővásárhelyi állomásokról:

 

Megállók, körforgalmak, végleges tervek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

A rétegtani nyomok alapján megállapítható, az emberi maradványok az oszlás különböző...
Egy egészséges megoldás

Egy egészséges megoldás

Sok vásárhelyiben a csapvízzel kapcsolatban az ivóvízminőség-javító program munkálatai...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.