GazdaságKiírták a Vásárhely-Szeged tram train tendert

2017. június 27., kedd
 
Kiírták a Vásárhely-Szeged tram train tendert

Június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására - olvasható a TED- közbeszerzési hirdetményben.

 

 

 

 

 

 

A tram train beruházással kapcsolatban május 26-án, a Modern Városok Program utolsó állomásaként Hódmezővásárhelyen Orbán Viktor azt mondta, hogy a vonalat meg kell hosszabbítani Szabadkáig. Utóbbi egyes vélemények szerint azt jelentette, hogy a fejlesztést hosszú időre „ad acta teszik”, mivel már a Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakasz megvalósításánál is felmerültek problémák.

 

Mint arról írtunk (ITT olvashatja!) a tram-train rendszerben használható szerelvények beszerzése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV által előkészített közbeszerzés eredményeként közel duplájába kerülne, ezért Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a beruházás leállítását szorgalmazta.

A most megjelent kiírás csak a két város közötti szakaszra vonatkozik: többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. A tenderben például többek között feladat lesz az állomások világításának korszerűsítése, integrált vasúti távközlési rendszer, korszerű utastájékoztató berendezések létesítése, esélyegyenlőséget biztosító magas peron építése a népkerti és az algyői állomáson.

 

A most kiírt tender bontása 2017. augusztus 8-án lesz.

 

Kapcsolódó cikkünk a hódmezővásárhelyi állomásokról:

 

Megállók, körforgalmak, végleges tervek

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

Tömegsírt találtak Kopáncsnál

A rétegtani nyomok alapján megállapítható, az emberi maradványok az oszlás különböző...
Egy egészséges megoldás

Egy egészséges megoldás

Sok vásárhelyiben a csapvízzel kapcsolatban az ivóvízminőség-javító program munkálatai...
 

És ezt már olvasta?

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, hat új jármű, konténerek, kukák kerülnek a városba.
 
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát Félszáz videófilmet készítettek a fiatalok a pályázatra, és a legkülönbözőbb élethelyzetek alapján irányították rá a figyelmet a megtakarítások fontosságára.
 
Vásárhelyen is fokozott figyelem
Vásárhelyen is fokozott figyelem A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai rendészeti egységek járőröznek mostantól.
 
Idén is lesz Erzsébet utalvány
Idén is lesz Erzsébet utalvány December 12-től megkezdték a hódmezővásárhelyi idős polgárok Erzsébet-utalványainak a kiküldését. Több mint hatezren várhatják a postást.
 
A hagyomány folytatódik
A hagyomány folytatódik a Balogh Imsi Sportaréna előcsarnokában a szokásos precíz szervezés mellett vehették át az előre összeállított dobozokat a vásárhelyi közfoglalkoztatottak.
 
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."