Kultúra, oktatásKiállítás nyílt a vásárhelyi fotóklub évfordulójára

2019. október 7., hétfő
 
Kiállítás nyílt a vásárhelyi fotóklub évfordulójára

2014-ben új fejezet kezdődött Hódmezővásárhely vizuális művészeti életében, ugyanis 10 taggal létrejött a Lucien Hervé Kamera Klub. Az egyik ötletgazda és alapító tag a Vásárhelyi Hírek főszerkesztője volt. Az alapítók nagy része fotóművész, illetve Vásárhely kulturális életének aktív tagja volt. A Kamera Klub elnöke Dömötör Mihály fotóművész lett.

 

 

A Vásárhelyi Hírek archív felvételén az alakuló ülés 2014. július 10-én.

 

 


A társaság a nagy előd hitvallását tűzte zászlajára: miszerint egy jó fotó nem csak emlékeztetőül szolgál, de a nézők képzelőerejét is felkelti.  

A fennállásábak ötéves évfordulójára október 5-én a Legjobb képeink címmel nyílt kiállítása a Lucien Hervé Kamera Klubnak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén. A társaság 17 legaktívabb tagjának összesen 42 fényképét október 25-ig lehet megcsodálni.

 

Az első bemutatkozó kiállításhoz hasonlóan ez a mostani is a  Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kapott helyet. Ezzel a tárlattal méltó módon tudunk megemlékezni az eltelt öt esztendőről- hangsúlyozta Dömötör Mihály, a Lucien Hervé Kamera Klub elnöke. Az elmúlt évek során a klub tagjai rendszeresen részt vettek országos pályázatokon, megismertették munkáikat a környéken és a fővárosban élőkkel, valamint a létszámuk is folyamatosan bővült. 

 

Dömötör Mihály kiemelte: aki szeretne magasabb szintre lépni a fotográfiában, annak érdemes volt és ezután is érdemes lesz a klubhoz csatlakoznia. Majd hozzátette: a tagok képesek megtalálni a megszokottban a különlegeset, mondanivalójukat pedig érdekes látványban megmutatni, vagy a direkt látványt átalakítva tárni az érdeklődők elé. A mostani kiállításon a konkrét táj- és emberábrázolások mellett olyan elvont témák is felfedezhetők, mint a Tornyai János által megfogalmazott nagy sömmi.  

 

A klub legakítvabb tagjainak legjobb képeiből összeállított válogatás október 25-ig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ  első emeletén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen nem jött be? - Szegeden szeptembertől elindul!

Vásárhelyen nem jött be? - Szegeden...

Idén már el sem indult az elsőévesek képzése a Metropol Egyetem Vásárhelyre hívott kihelyezett...
 

És ezt már olvasta?

Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.