SportKét hétvége - két aranyérem

2017. július 5., szerda
 
Két hétvége - két aranyérem

Újabb spotsikereket jelentő két hetet tudhat maga mögött a vásárhelyi Kiss Pál szenior atléta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén januártól a Hódiák SE elnöki tisztét is betöltő szenior atléta az egyesülete hírnevét saját eredményeivel is növeli, ezúttal az osztrák, előtte egy héttel pedig a magyar bajnokság megnyerésével.

Június 25-én Budapesten rendezték a Magyarország 2017. Évi Szenior Atlétikai Bajnokságot. Kiss Pál (57) gerelyhajításban 46,23 méteres dobásával állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A kimagasló eredményhez egy adalék: a hasonló korú második, illetve harmadik helyezettet éppen 15 méterrel dobta túl!

 

Egy héttel később az ausztriai Wolfsbergben rendezett Osztrák Senior Atlétikai Bajnokságon is aranyérmes dobással fejezte be a versenynapot. Tavaly augusztusban egyébként az Amstettenben rendezett Nemzetközi és Nemzeti Osztrák Senior Atlétikai Bajnokságon aranyat érő 50,53 méteres dobásával már letette a névjegyét Ausztriában.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

90 éves Tóth Mihályné

90 éves Tóth Mihályné

Már kisgyermekként is a mezőgazdaságban dolgozott, majd 1967-be beköltöztek a városba. 
Az áldozatos és elengedhetetlen munkát végzők napja

Az áldozatos és elengedhetetlen munkát...

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, hagyományosan a vásárhelyi, a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.