SportKét hétvége - két aranyérem

2017. július 5., szerda
 
Két hétvége - két aranyérem

Újabb spotsikereket jelentő két hetet tudhat maga mögött a vásárhelyi Kiss Pál szenior atléta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén januártól a Hódiák SE elnöki tisztét is betöltő szenior atléta az egyesülete hírnevét saját eredményeivel is növeli, ezúttal az osztrák, előtte egy héttel pedig a magyar bajnokság megnyerésével.

Június 25-én Budapesten rendezték a Magyarország 2017. Évi Szenior Atlétikai Bajnokságot. Kiss Pál (57) gerelyhajításban 46,23 méteres dobásával állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A kimagasló eredményhez egy adalék: a hasonló korú második, illetve harmadik helyezettet éppen 15 méterrel dobta túl!

 

Egy héttel később az ausztriai Wolfsbergben rendezett Osztrák Senior Atlétikai Bajnokságon is aranyérmes dobással fejezte be a versenynapot. Tavaly augusztusban egyébként az Amstettenben rendezett Nemzetközi és Nemzeti Osztrák Senior Atlétikai Bajnokságon aranyat érő 50,53 méteres dobásával már letette a névjegyét Ausztriában.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

90 éves Tóth Mihályné

90 éves Tóth Mihályné

Már kisgyermekként is a mezőgazdaságban dolgozott, majd 1967-be beköltöztek a városba. 
Az áldozatos és elengedhetetlen munkát végzők napja

Az áldozatos és elengedhetetlen munkát...

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, hagyományosan a vásárhelyi, a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.