Kék hírekKét fiatalember maradt az égő roncsban

2017. április 25., kedd
 
Két fiatalember maradt az égő roncsban

A Csongrádi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. D. vádlottat halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettében, ezért őt egy év hat hónap szabadságvesztésre, kettő év közügyektől eltiltásra és négy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

Fotók: VH archív

 

 

Mint arról 2015. májusában részletesen írtunk a Vásárhelyi Hírekben, a Fiatban három középiskolás utazott. Az ütközéstől kigyulladt az autó, a roncsból egyedül K. Dánielnek sikerült kijutnia. 19 éves, csongrádi B. Bence és barátja, P. K. Martin életét vesztette.

 

Információink szerint házibulit tartottak egy felgyői tanyán, a három fiatal 23 óra körül innen indult el autóval. A vádlott a használatában lévő gépjárművet átadta a cselekmény során utóbb elhunyt, vezetői engedéllyel nem rendelkező, ittas sértettnek. A tragédia ezután következett be.

Egy környékbeli asszony szerint már kora estétől buliztak, hangosan zenéltek és ordibáltak. Azt mondta, a közeli tanyákon is tisztán lehetett hallani, mi történik a szomszédban. Egy Facebook-bejegyzés szerint már két napja tartott a buli.

A személygépkocsi egy bekötőúton haladt, amikor a 4519-es útkereszteződéshez érve irányváltás nélkül letért az útról, és a szemközti fának ütközött.

 

Az első fokú ítélet kihirdetésekor elhangzott, a járművezetés tiltott átengedése bűncselekmény halált okozó minősített esete egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés kiszabásakor a bíróság az enyhítő körülmények figyelembe vételével az irányadó középmértéktől lefelé eltérve határozta meg a szabadságvesztés tartamát és eggyel enyhébb – fogház – végrehajtási fokozatot alkalmazott. A végrehajtandó szabadságvesztést azonban nélkülözhetetlennek tartotta a büntetés generális és speciális céljainak elérése érdekében.

 

A bíróság ítéletével szemben a vádlott és védője jelentettek be fellebbezést elsődlegesen eltérő jogi minősítés – a bűncselekmény alapesetének - megállapítása érdekében, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése végett, így az nem emelkedett jogerőre.

 

 
 
Forrás: Csongrád Megyei Főügyészség
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár közleményt

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár...

A Stadler közleményében pontatlannak és félrevezetőnek nevezte a 8+4 darab dízel-villamos tram-train jármű...
Wolf Eszter korosztályos magyar bajnok

Wolf Eszter korosztályos magyar bajnok

A hétvégén Vásárhelyre költözött a magyar tőrözők gyermek korosztálya. A Gyermek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.
 
Polgármesteri csúcsforgalom a Városházán
Polgármesteri csúcsforgalom a Városházán A 47-es főút négysávosra bővítése Debrecen, Békéscsaba és Hódmezővásárhely számára komoly gazdasági lehetőséget teremt.