Kék hírekKét fiatalember maradt az égő roncsban

2017. április 25., kedd
 
Két fiatalember maradt az égő roncsban

A Csongrádi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. D. vádlottat halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettében, ezért őt egy év hat hónap szabadságvesztésre, kettő év közügyektől eltiltásra és négy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

Fotók: VH archív

 

 

Mint arról 2015. májusában részletesen írtunk a Vásárhelyi Hírekben, a Fiatban három középiskolás utazott. Az ütközéstől kigyulladt az autó, a roncsból egyedül K. Dánielnek sikerült kijutnia. 19 éves, csongrádi B. Bence és barátja, P. K. Martin életét vesztette.

 

Információink szerint házibulit tartottak egy felgyői tanyán, a három fiatal 23 óra körül innen indult el autóval. A vádlott a használatában lévő gépjárművet átadta a cselekmény során utóbb elhunyt, vezetői engedéllyel nem rendelkező, ittas sértettnek. A tragédia ezután következett be.

Egy környékbeli asszony szerint már kora estétől buliztak, hangosan zenéltek és ordibáltak. Azt mondta, a közeli tanyákon is tisztán lehetett hallani, mi történik a szomszédban. Egy Facebook-bejegyzés szerint már két napja tartott a buli.

A személygépkocsi egy bekötőúton haladt, amikor a 4519-es útkereszteződéshez érve irányváltás nélkül letért az útról, és a szemközti fának ütközött.

 

Az első fokú ítélet kihirdetésekor elhangzott, a járművezetés tiltott átengedése bűncselekmény halált okozó minősített esete egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés kiszabásakor a bíróság az enyhítő körülmények figyelembe vételével az irányadó középmértéktől lefelé eltérve határozta meg a szabadságvesztés tartamát és eggyel enyhébb – fogház – végrehajtási fokozatot alkalmazott. A végrehajtandó szabadságvesztést azonban nélkülözhetetlennek tartotta a büntetés generális és speciális céljainak elérése érdekében.

 

A bíróság ítéletével szemben a vádlott és védője jelentettek be fellebbezést elsődlegesen eltérő jogi minősítés – a bűncselekmény alapesetének - megállapítása érdekében, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése végett, így az nem emelkedett jogerőre.

 

 
 
Forrás: Csongrád Megyei Főügyészség
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár közleményt

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár...

A Stadler közleményében pontatlannak és félrevezetőnek nevezte a 8+4 darab dízel-villamos tram-train jármű...
Wolf Eszter korosztályos magyar bajnok

Wolf Eszter korosztályos magyar bajnok

A hétvégén Vásárhelyre költözött a magyar tőrözők gyermek korosztálya. A Gyermek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nulla forintból kertépítés
Nulla forintból kertépítés

Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet! igazságát közel kéttucatnyi kerttulajdonos vonja kétségbe, miután cserepes növényeiket meglovasították. Képekkel!

 
Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!
Ez már nem nosztalgia! Ez a valóság!

Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a tavalyi hangulatából idén sem veszített. Sőt! Képekkel!

 
Avatás szeptemberben
Avatás szeptemberben

A vásárhelyi gyűjtés igencsak döcögős volt, de a kormány besegített 50 millióval. Az első kapavágás óta már az egyház tulajdona az új óvoda.

 
Csongrád Megye belement
Csongrád Megye belement Új neve, pontosabban kettős neve lesz Csongrád Megyének. A megyei közgyűlés már megszavazta. A sokak szerint drága mulatság szeptemberben kerül a parlament elé.
 
Vajon megállítható-e a folyamat?
Vajon megállítható-e a folyamat? Az Alföldön, különösen a déli részén élők számára nincsenek jó hírek. Számítani kell az úgynevezett többlethalálesetekre az évszá­zad közepére.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Lótusz- ünnep a Füvészkertben
Lótusz- ünnep a Füvészkertben A távol-keleti hangulatú hétvégét a szegedi füvészkert ékessége, az indiai lótusz virágzásának tiszteletére rendezik idén is.