Kék hírekKét fiatalember maradt az égő roncsban

2017. április 25., kedd
 
Két fiatalember maradt az égő roncsban

A Csongrádi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. D. vádlottat halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettében, ezért őt egy év hat hónap szabadságvesztésre, kettő év közügyektől eltiltásra és négy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

Fotók: VH archív

 

 

Mint arról 2015. májusában részletesen írtunk a Vásárhelyi Hírekben, a Fiatban három középiskolás utazott. Az ütközéstől kigyulladt az autó, a roncsból egyedül K. Dánielnek sikerült kijutnia. 19 éves, csongrádi B. Bence és barátja, P. K. Martin életét vesztette.

 

Információink szerint házibulit tartottak egy felgyői tanyán, a három fiatal 23 óra körül innen indult el autóval. A vádlott a használatában lévő gépjárművet átadta a cselekmény során utóbb elhunyt, vezetői engedéllyel nem rendelkező, ittas sértettnek. A tragédia ezután következett be.

Egy környékbeli asszony szerint már kora estétől buliztak, hangosan zenéltek és ordibáltak. Azt mondta, a közeli tanyákon is tisztán lehetett hallani, mi történik a szomszédban. Egy Facebook-bejegyzés szerint már két napja tartott a buli.

A személygépkocsi egy bekötőúton haladt, amikor a 4519-es útkereszteződéshez érve irányváltás nélkül letért az útról, és a szemközti fának ütközött.

 

Az első fokú ítélet kihirdetésekor elhangzott, a járművezetés tiltott átengedése bűncselekmény halált okozó minősített esete egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés kiszabásakor a bíróság az enyhítő körülmények figyelembe vételével az irányadó középmértéktől lefelé eltérve határozta meg a szabadságvesztés tartamát és eggyel enyhébb – fogház – végrehajtási fokozatot alkalmazott. A végrehajtandó szabadságvesztést azonban nélkülözhetetlennek tartotta a büntetés generális és speciális céljainak elérése érdekében.

 

A bíróság ítéletével szemben a vádlott és védője jelentettek be fellebbezést elsődlegesen eltérő jogi minősítés – a bűncselekmény alapesetének - megállapítása érdekében, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése végett, így az nem emelkedett jogerőre.

 

 
 
Forrás: Csongrád Megyei Főügyészség
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár közleményt

A Stadler nem tarja korrektnek a Lázár...

A Stadler közleményében pontatlannak és félrevezetőnek nevezte a 8+4 darab dízel-villamos tram-train jármű...
Wolf Eszter korosztályos magyar bajnok

Wolf Eszter korosztályos magyar bajnok

A hétvégén Vásárhelyre költözött a magyar tőrözők gyermek korosztálya. A Gyermek...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Érmek sokasága Horvátországból
Érmek sokasága Horvátországból Több mint 1000 sportoló érkezett 30 országból. Köztük Magyarországról a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE, amely 16 dobogós helyezést vitt haza. Eredményekkel!
 
Nagyüzem a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél
Nagyüzem a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél

Ezúttal Székkutason és Algyőn hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra. Kiemelt szerepet kapott a szervezet ivartalanítási programjának népszerűsítése. 

 
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi serdülő kosarasok
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi serdülő kosarasok Óriási hangulat volt a Hódtói Sportcsarnokban, ennek megfelelően óriási elszántsággal küzdött, de a Vasas játékosai bírták jobban a feszültséget. 
 
Vásárhelyi nyári tábor körkép
Vásárhelyi nyári tábor körkép Az az idei kínálatból is látszik, minden tábor önfeledt szórakozást, a képességek fejlődését, tartalmas elfoglaltságot ígér. A táborok részletes leírása!
 
Szezonzáró meccs hazai pályán
Szezonzáró meccs hazai pályán Hazai pályán a Kosársuli az NBI B csoportos bajnokság 7. helyéért küzd az MTK-val. Ehhez azonban egy igen magabiztos győzelemre lenne szükségük vasárnap.
 
A Nagy Háború hétköznapi hőseiről az Emlékpontban
A Nagy Háború hétköznapi hőseiről az Emlékpontban Az Emlékpont is megemlékezett az első világháború hőseiről és áldozatairól. Idén Harctér és fogolytábor címmel került sor konferenciára és könyvbemutatóra. Képekkel!
 
Programkavalkád a Bodzási Civil Napon
Programkavalkád a Bodzási Civil Napon Idén is remek programnak bizonyult a ’Bodzási Civil Nap’ amely kitűnő példája annak, milyen jó néha kiszabadulni egy kicsit a TV, az okostelefonok világából. Képekkel!