GazdaságKerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva

2019. március 22., péntek
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva

2016-ban Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 876 millió Ft. vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-6.4.1-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú, „Kerékpárút építése Hódmezővásárhely közigazgatási területén a 4414. jelű út mellett a 0+185 – 14+405 kilométerszelvények között és forgalomcsillapított övezet kialakítása a Hősök terén és környezetében” címet viselő projekt megvalósítására.

 

 

 

 

 

 

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés során 14,265 km hosszúságú kerékpárút épült Hódmezővásárhelyen, a Síp utcától és a város közigazgatási határa közötti szakaszon. A projekt egy összefüggő fejlesztés egyik eleme, mely során önálló vonalvezetésű, kerékpáros pihenőhelyekkel és biztonságtechnikai megoldásokkal ellátott kerékpárút létesült Hódmezővásárhely és Makó között, Maroslele érintésével.

Emellett a projekt részeként Hódmezővásárhelyen a Hősök tere Városház utca és Dr. Imre József utca középső szakaszán kiépítésre került egy forgalomcsillapított autóút kerékpársávval és a környező területek rendezésével. A projekt hozzájárul többek között az élhető városi- és települési környezet kialakulásához; a légszennyezés és a zajterhelés csökkentéséhez; a közlekedési baleseti események számának és súlyosságának csökkentéséhez is.

A projekt másik részeként Hódmezővásárhely belterületén 8,5 kilométer hosszan, a 4414-es út mentén alakítottak ki, s a Mátyáshalmi-csatorna keresztezést követő buszmegállónál fedett kerékpártároló és pihenőhely jött létre.

A Hódmezővásárhely déli részén található Batida településközpont és Maroslele között a 4414-es összekötő út egyes szakaszain mintegy 2 kilométer hosszan önálló kerékpárutat alakítottak ki.

Maroslele belterületi határától Makó közigazgatási határáig további közel 3 kilométer hosszan önálló kerékpárút létesült.  A 7,2 kilométeres, Maroslele és Makó belterülete közötti részen a 4414-es út mellett önálló nyomvonal, a Czuczor utcán és az Almási utcán pedig elválasztott gyalog-, és kerékpárút épült.

Az A közel kétéves építkezések befejezésével, a projekt március 31-én lezárul.

 

A szerkesztőségbe érkezett meghívó szerint, a  kerékpárút hivatalos átadása, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatal műszaki szakembereinek részvételével, március 24-én vasárnap 13 órakor a batidai kerékpáros pihenőben lesz.

 

Az átadást követően az új szakaszon a batidai pihenőtől a várostábláig közös kerékpározásra invitálják az átadó vendégeit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon...

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú...
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum

Régészeti munkára várja az önkénteseket a...

A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.