FélpercesKépek, formák, motívumok

2018. szeptember 2., vasárnap
 
Képek, formák, motívumok

A Múzeumi Szombat című programsorozat szeptemberi eseményén a kurátor, Cs. Tóth János művészeti író tárlatvezetésén vehettek részt a képzőművészetet kedvelő vásárhelyiek.

 

 

 

 

Cs. Tóth János művészeti író, a Tornyai János Múzeumban látható 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás című kiállítás kurátora kalauzolta szombat délelőtt a vásárhelyi közgyűjteménybe érkező érdeklődőket a Nemzeti Kulturális Alap által az elmúlt negyedszázadban támogatott alkotók műveiből összeállított kiállításon.

 

A kiállítás szeptember 23-ig látogatható a Tornyai János Múzeumban.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Fotók és slam poetry

Fotók és slam poetry

A vásárhelyi születésű Sipka Bertalannak és Jankó Attilának nyílik rendhagyó...
Lendületben a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Lendületben a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

A jó PR és a dinamikus megjelenés a közösségi hálón is segíti a nemrég alakított...
 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.