FélpercesKépek, formák, motívumok

2018. szeptember 2., vasárnap
 
Képek, formák, motívumok

A Múzeumi Szombat című programsorozat szeptemberi eseményén a kurátor, Cs. Tóth János művészeti író tárlatvezetésén vehettek részt a képzőművészetet kedvelő vásárhelyiek.

 

 

 

 

Cs. Tóth János művészeti író, a Tornyai János Múzeumban látható 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás című kiállítás kurátora kalauzolta szombat délelőtt a vásárhelyi közgyűjteménybe érkező érdeklődőket a Nemzeti Kulturális Alap által az elmúlt negyedszázadban támogatott alkotók műveiből összeállított kiállításon.

 

A kiállítás szeptember 23-ig látogatható a Tornyai János Múzeumban.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Fotók és slam poetry

Fotók és slam poetry

A vásárhelyi születésű Sipka Bertalannak és Jankó Attilának nyílik rendhagyó...
Lendületben a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Lendületben a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

A jó PR és a dinamikus megjelenés a közösségi hálón is segíti a nemrég alakított...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.