Kultúra, oktatásJó ízléssel felvértezett művészek találkozója

2017. szeptember 6., szerda
 
Jó ízléssel felvértezett művészek találkozója

Tizenhárom művész részvételével kedden elkezdődött a jubileumi, huszadik Vásárhelyi Kerámia Szimpózium.

 

 

 

 

 

 

Az Európában is egyedülálló szakmai - porcelán- és kerámiagyártó - hátteret kihasználva a hódmezővásárhelyi önkormányzat a helyi cégekkel közösen 1997-ben hozta létre a Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumot. A szimpózium évente egy alkalommal öt-hat hétig ad lehetőséget a pályázat útján kiválasztott magyar és külföldi alkotóknak kísérleti, elmélyült munkára.

A magas szakmai ismeretekkel és jó ízléssel felvértezett tehetséges művészek jelenléte garantálja, hogy a szimpóziumokon készült alkotások nemcsak különleges esztétikai élményt jelentenek azok nézőinek - minden évben a bemutatkozó kiállításokon -, hanem olyan értékkel is bírnak, melyek a helyi és az egyetemes ipar-, valamint művészettörténet számára jelentősek.

A szimpózium résztvevői a vásárhelyi hagyományokat továbbörökítve a modern gondolkodásmód legkifinomultabb eszközeivel is képesek páratlan formai és tematikus változatossággal megragadni az anyag megformálásának művészetét - hangzott el a megnyitón  

 

A huszadik jubileum alkalmából, a szervezők a korábbi évektől eltérően nem pályázat útján választották ki a művészeket, hanem a korábban már a városban dolgozó keramikusokat hívtak vissza. Tizenhárom keramikus dolgozik az október 8-ig tartó szimpóziumon, köztük a Nemzet Művésze, a Munkácsy- és Kossuth-díjas Schrammel Imre, több határon túli magyar alkotó és a Németországból érkező Roswitha Geyer.

 

A 2017 év Szimpózium művészei:

 Antal András Ferenczy Noémi – díjas keramikusművész, Háber Szilvia Ferenczy Noémi – díjas keramikusművész, Kondor Edit  keramikusművész, Kun Éva Ferenczy Noémi –díjas keramikusművész, Kutak Adrienn (Sk) keramikusművész, Návay Sándor szobrászművész, Nemes Fekete Edit( Srb) keramikusművész, Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas érdemes művész, Roswitha Geyer (D) keramikusművész, Schrammel Imre Munkácsy- és Kossuth –díjas keramikusművész , a Nemzet Művésze, Szőcs Andrea Éva keramikusművész, Szvet Tamás szobrászművész, Tomay Kata keramikusművész.

 

 

Olvassa el ezt is!

Előkészületben a villamospálya megépítése

Előkészületben a villamospálya megépítése

Folytatódnak a közműkiváltás munkálatai Vásárhely utcáin. Az ütemezésről fórum lesz...
Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Az elmúlt években mindig nagyon szoros mérkőzéseket játszott a két csapat egymás ellen, úgyhogy most...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.