Kultúra, oktatásIzgalmas műsorral jön a Fesztiválzenekar Hódmezővásárhelyre

2019. március 6., szerda
 
Izgalmas műsorral jön a Fesztiválzenekar Hódmezővásárhelyre

A hév, a könnyed elegancia és a mozarti zsenialitás egy különleges tubaversennyel egészül ki a koncert során, amelyben egy pillanat alatt megváltozhat minden.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Filharmónia Magyarország szervezésében először lesz hallható a világ top 10 zenekarába tartozó Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) Hódmezővásárhelyen. Az estén Takács-Nagy Gábor vezényel, akinek energiája és fantáziája kiapadhatatlan, ha Haydn és Mozart zenéjéről van szó.

 

A szólista, Bazsinka József a Fesztiválzenekar Végh Sándor versenyének egyik finalistája egy igazi kuriózumot fog játszani. Számára Sztrukov tubaversenye tisztelgés egy tubaóriás, Mel Culbertson előtt.

 

A műsort illetően hallhatjuk Haydn 80. (d-moll) szimfóniáját, melyben a szerző humorérzéke többször megcsillan. Az este második darabja Sztrukov Tubaversenye, a koncert zárásaként pedig Mozart első nagyzenekari műve csendül fel a D-dúr („Haffner”) szerenád.

 

Tehát egy izgalmas koncerttel várja a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar, Takács-Nagy Gábor vezényletével és Bazsinka József közreműködésével március 9-én 19 órakor Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban
 
 
VH-Filharmónia
 

Olvassa el ezt is!

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi...

A műszaki átadás átvételi eljárás tavaly december 18-án megkezdődött. Egy hónappal később...
Hódmezővásárhely fejlődéséhez is hozzájárulna

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is...

A kormány minap nyilvánosságra hozott versenyképességi programja szerint létrejöhet egy, az...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.