Kultúra, oktatásIzgalmas műsorral jön a Fesztiválzenekar Hódmezővásárhelyre

2019. március 6., szerda
 
Izgalmas műsorral jön a Fesztiválzenekar Hódmezővásárhelyre

A hév, a könnyed elegancia és a mozarti zsenialitás egy különleges tubaversennyel egészül ki a koncert során, amelyben egy pillanat alatt megváltozhat minden.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Filharmónia Magyarország szervezésében először lesz hallható a világ top 10 zenekarába tartozó Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) Hódmezővásárhelyen. Az estén Takács-Nagy Gábor vezényel, akinek energiája és fantáziája kiapadhatatlan, ha Haydn és Mozart zenéjéről van szó.

 

A szólista, Bazsinka József a Fesztiválzenekar Végh Sándor versenyének egyik finalistája egy igazi kuriózumot fog játszani. Számára Sztrukov tubaversenye tisztelgés egy tubaóriás, Mel Culbertson előtt.

 

A műsort illetően hallhatjuk Haydn 80. (d-moll) szimfóniáját, melyben a szerző humorérzéke többször megcsillan. Az este második darabja Sztrukov Tubaversenye, a koncert zárásaként pedig Mozart első nagyzenekari műve csendül fel a D-dúr („Haffner”) szerenád.

 

Tehát egy izgalmas koncerttel várja a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar, Takács-Nagy Gábor vezényletével és Bazsinka József közreműködésével március 9-én 19 órakor Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban
 
 
VH-Filharmónia
 

Olvassa el ezt is!

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi eseménnyel megspékelve

Átadják a Keleti elkerülőt - közösségi...

A műszaki átadás átvételi eljárás tavaly december 18-án megkezdődött. Egy hónappal később...
Hódmezővásárhely fejlődéséhez is hozzájárulna

Hódmezővásárhely fejlődéséhez is...

A kormány minap nyilvánosságra hozott versenyképességi programja szerint létrejöhet egy, az...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."