Kék hírekIttas vezetés-biztonsági öv-közlekedési morál

2017. november 21., kedd
 
Ittas vezetés-biztonsági öv-közlekedési morál

A hódmezővásárhelyi rendőrök csaknem 900 járművezetőt ellenőriztek a városban tartott háromórás akció során.

 

 

 

 

 

 

November 18-i fokozott ellenőrzés elsődleges célja az ittas sofőrök és a gyorshajtók forgalomból történő kiszűrése volt.

Az akcióban több mint 320 járművezetőt „finn módszerrel” ellenőriztek. Ennek lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó gépkocsit megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a vezetővel szemben. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. 

Az alkoholteszter kétszer mutatott pozitív értéket, amelyből egy esetben közigazgatási, míg a másik alkalommal büntetőeljárás indult.

A hódmezővásárhelyi járőrök további 550 közlekedő tekintetében a passzív biztonsági eszközök használatára és a járművek műszaki érvényességére vonatkozó szabályok betartását is ellenőrizték.

A biztonsági öv jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

 

Tegyük hozzá, a KRESZ ismeretében, illetve a közlekedési morálban van még tennivaló, mert éppen Hódmezővásárhelyen a belvárosi részen bevezetett 30-as sebességkorlátozás, az ebből következő jobbkézszabály szerinti közlekedés illetve ezek nem ismerete naponta okoz balesetveszélyes helyzeteket.

Hasonlóan - az egyébként a világ sok országában, így nálunk is a kereszteződéseket felváltó körforgalmak esetében - szintén Hódmezővásárhelyen sokan akkor is megállnak az elsőbbségadás kötelező tábla előtt, ha nem jön gépjármű, illetve az egymásra tapadó autók miatt sokszor van torlódás (nagyrészt a Kaszap utcai körforgalomnál), miközben egy-egy autó folyamatos besorolása lenne a körforgalmak valódi gyorsabb áthaladást segítő funkciója. Ebbe azonban már némi udvariasság is beletartozik.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Szaporodnak az androidos kártevők

Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. A vírusok az okostelefonok...
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek

Kutyás nyugdíjasok tovább élnek

A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.