GazdaságIsmét lesz bölcsőde a Teleki utcában

2019. szeptember 20., péntek
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól a Teleki utcai bölcsőde felújítására és újranyitására.

 

 

 

 

 

 

 

Több éve bezárták a bölcsödét. Ám mostanában  felgyorsultak az események az évekig raktárnak használt épülettel kapcsolatban. Idén július 18-án átadták a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet telephelyét, a Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztatót. Az önkormányzat ingyen biztosította, a szövetkezet felújította az ingatlant, amelyben összesen 12 csökkent munkaképességű embert foglalkoztathattak. Információink szerint, ők hamarosan új telephelyre költöznek.

 

A felújításhoz most rendelkezésre bocsátott 230 millió forint, valószínű része annak az elképzelésnek, amelyet februárban a kormányfő évértékelőjében mondott, miszerint 2022-re minden gyerek számára lesz bölcsődei férőhely Magyarországon, ehhez pedig az elkövetkező 3 évben 21 ezer férőhelyet adnak át. Igaz a kormány még 2015-16-ban például azt ígérte, 2018-ra 60 ezer bölcsődei férőhely lesz az országban. Ehhez képest 2019 elején 47 ezer bölcsődei férőhely volt Magyarországon. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hamar korrigálta az évértékelőn elhangzottakat, mondván „2020-ig terveztük elérni a 60 ezer bölcsődei férőhelyet.”

 

A CSOK és a babváró hitel mindenképpen ösztönzőleg hathat a bölcsődei férőhelyek létesítésére, illetve – mint most Hódmezővásárhelyen – a bezárt intézmények újranyitására.

 

Egyébként az épületből 2012-be költöztek ki a gyerekek. Néhány hónappal később ismét írtunk a Vásárhelyi Hírekben az egykori bölcsődéről, mert betörő tett látogatást az elhagyatott épületben. A kérdés vajon mire számított a 34 éves büntetlen előéletű betörő? A gyerekek ugyanis már hónapokkal előtte kiköltöztek, és iskolapadoknak raktárként szolgált az épület. Valószínű a betörés után szembesülhetett ezzel a ténnyel, mert zsákmánya egy gyermek testmagasságmérő lett, igaz annak is csak percekig örülhetett, mert – egy bejelentést követően - még a helyszínen tetten érték.

 

Az épület hamarosan ismét gyerekzsivajtól lesz hangos, mert elkészültek a tervek, amelyeket a legutóbbi közgyűlésen jóváhagyott a testület, illetve a kistérségi társulás is, így minden feltétel teljesült a pályázathoz.

 

A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a bölcsőde nyitását a városi konzultációs kérdőíven 2033 válaszadó támogatta, ezt a várólisták csökkentése és az utóbbi időben emelkedő születésszám is indokolja.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

 Újra életre kelnek a magazinok oldalai

Újra életre kelnek a magazinok oldalai

140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy...
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a...

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi...
 

És ezt már olvasta?

Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.