Kultúra, oktatásIsmét akcióban a Klímanócskák

2017. december 15., péntek
 

Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke.

 

 

 

 

 


A Hódmezővásárhelyi Klímanócskák idén is csatlakoztak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek fő témája az újra felhasználás és a javítás volt.

 

 „Vöröskeresztes Bázisóvodaként rendkívül fontosnak tartjuk a szociális érzékenyítést, az empátianövelést. A mi kis Klímanócskáink folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül hasznosan, sokrétűen lehet a klímatudatos, környezettudatos szemléletet közvetíteni. Többen a Klímanócska facebook oldalán olvasták a felhívást, majd csatlakoztak az óvodai gyűjtéshez. A Vöröskeresztes óvodai programok fontos részei a Klímanócska oktató programcsomagnak. " - mondta Bozókiné Szabó Ildikó a Vásárhelyi Híreknek.

Tegyük hozzá, látva a vidám, aktív arcokat, nem nehéz ezt a szemléletet tudatosítani az óvodások körében.  

A Szebedság téri óvoda szakmai vezetője, regionális klímareferens, s az Országos Klímareferens Hálózat Oktatási- és Szemléletformálási Tagozat vezetője azt is elmondta, az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében egyúttal, mint a Magyar Vöröskereszt egyik bázisóvodájaként a gyerekek és a szülők összefogásával használt játékokat, ruhákat, eszközöket gyűjtenek folyamatosan a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára.

 

A két program - az Európai Hulladékcsökkentési Hét és a Klímanócska képzés - összekapcsolásával nemcsak a gyerekek, hanem a gyerekeken keresztül sokszor a szülők globális és klímatudatos szemléletmódjának megváltozásáért is sokat tehet.

 

A - képeinken is látható - összegyűjtött ruhákat, játékokat december 15-én délelőtt adták át Héjjáné Borbás Anikó Eszternek, a Magyar Vöröskereszt területi szervezet vezetőjének, aki elmondta, hogy karácsony közeledtével a szervezet igyekszik még jobban aktivizálni magát. A gyerekek ajándékba kapta egy-egy müzliszeletet és Magyar Vöröskeresztes bögrét, melyet az óvodai mindennapokban használhatnak majd.

 

Az adományokat december 19-éig juttatják el a rászorulókhoz, hogy minél hamarabb a fa alá kerülhessenek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Rajzlapra álmodott karácsonyi mesék

Rajzlapra álmodott karácsonyi mesék

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak az Isten pénze...

Tea mellett az állatvédelemről

Tea mellett az állatvédelemről

Forró teával kíván boldog karácsonyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.