Kultúra, oktatásIsmét akcióban a Klímanócskák

2017. december 15., péntek
 

Piros ruhában nagy sereg óvodás szív alakban ülte körbe a sok ajándéknak szánt ruhát, cipőt, játékot. Ők már tudják, mit jelent valaminek az igazi értéke.

 

 

 

 

 


A Hódmezővásárhelyi Klímanócskák idén is csatlakoztak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek fő témája az újra felhasználás és a javítás volt.

 

 „Vöröskeresztes Bázisóvodaként rendkívül fontosnak tartjuk a szociális érzékenyítést, az empátianövelést. A mi kis Klímanócskáink folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül hasznosan, sokrétűen lehet a klímatudatos, környezettudatos szemléletet közvetíteni. Többen a Klímanócska facebook oldalán olvasták a felhívást, majd csatlakoztak az óvodai gyűjtéshez. A Vöröskeresztes óvodai programok fontos részei a Klímanócska oktató programcsomagnak. " - mondta Bozókiné Szabó Ildikó a Vásárhelyi Híreknek.

Tegyük hozzá, látva a vidám, aktív arcokat, nem nehéz ezt a szemléletet tudatosítani az óvodások körében.  

A Szebedság téri óvoda szakmai vezetője, regionális klímareferens, s az Országos Klímareferens Hálózat Oktatási- és Szemléletformálási Tagozat vezetője azt is elmondta, az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében egyúttal, mint a Magyar Vöröskereszt egyik bázisóvodájaként a gyerekek és a szülők összefogásával használt játékokat, ruhákat, eszközöket gyűjtenek folyamatosan a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára.

 

A két program - az Európai Hulladékcsökkentési Hét és a Klímanócska képzés - összekapcsolásával nemcsak a gyerekek, hanem a gyerekeken keresztül sokszor a szülők globális és klímatudatos szemléletmódjának megváltozásáért is sokat tehet.

 

A - képeinken is látható - összegyűjtött ruhákat, játékokat december 15-én délelőtt adták át Héjjáné Borbás Anikó Eszternek, a Magyar Vöröskereszt területi szervezet vezetőjének, aki elmondta, hogy karácsony közeledtével a szervezet igyekszik még jobban aktivizálni magát. A gyerekek ajándékba kapta egy-egy müzliszeletet és Magyar Vöröskeresztes bögrét, melyet az óvodai mindennapokban használhatnak majd.

 

Az adományokat december 19-éig juttatják el a rászorulókhoz, hogy minél hamarabb a fa alá kerülhessenek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Rajzlapra álmodott karácsonyi mesék

Rajzlapra álmodott karácsonyi mesék

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak az Isten pénze...

Tea mellett az állatvédelemről

Tea mellett az állatvédelemről

Forró teával kíván boldog karácsonyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.