KözéletIrány a sereg - Nyílt Nap a vásárhelyi helyőrségnél

2017. november 30., csütörtök
 

Vásárhelyi, szegedi egyetemisták, középiskolások részvételével, több százan vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár honvédelmi toborzónapján november 29-én, szerdán az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

A katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat - többek között - légpuskalövészet, paintball, airsoft-verseny és haditechnikai bemutató várta a Zrínyi Miklós laktanyában. 

 

A  Nyílt Napnak az is az „üzenete” volt a pályakezdőknek, hogy biztos megélhetést jelent annak, aki alkalmasnak érzi magát erre a pályára. Mint az a www.iranyasereg.hu toborzó-információs weblapon is olvasható, kezdő fix fizetés nettó 130 ezer forint körül van, ami persze csak része a juttatásoknak.

 

A vásárhelyi Nyílt Napon - bár kissé hideg volt - sok, mosolygós, csinos katonalány is serénykedett, ami pedig azt is bizonyítja, hogy sok nő számára is perspektívát, illetve egzisztenciális biztonságot nyújthat a honvédség.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

Ismét lesz Vers- és prózamondó verseny, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület szervezésében....
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Családtagjait lopta meg
Családtagjait lopta meg Százezer forintot lopott el a 15 éves vásárhelyi fiú. A Rendőrség vádemelést javasol a fiatallal szemben. Az nem derül ki mire kellett neki a pénz.
 
Gyermeknapi programok a BFMK előtt
Gyermeknapi programok a BFMK előtt

Vidám programokkal várják a családokat május 27-én, vasárnap. Trambulin, ugrálóvár, arcfestés és még sokminden más.

 
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele
A vásárhelyi zsidóság Első Világháborús részvétele Hiánypótló kiállítás nyílik az Emlékpontban. A 'Nagy Háború vásárhelyi izraelita hősei' beszédes című tárlat a téma kutatóinak látványos eredménye. Képekkel.
 
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen
Nemzetek közötti bokszgála Vásárhelyen A dinamikusan fejlődő, már számos szép eredményt maga mögött tudó sportegyesület, egy a sportéletben jelentős hazai és nemzetközi esemény megrendezésére készül.
 
Éremgyűjtés Ausztriában
Éremgyűjtés Ausztriában 8 ország, több mint 200 - köztük a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE - versenyzője nevezett be a valamennyi kategóriában meghirdetett versenybe.
 
Mentők Napja Vásárhelyen is
Mentők Napja Vásárhelyen is Május 10-én ünnepelte az Országos Mentőszolgálat a 70. születésnapját. Jelentősen nőtt a mentőorvosok átlagkeresete.
 
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.