KözéletIrány a sereg - Nyílt Nap a vásárhelyi helyőrségnél

2017. november 30., csütörtök
 

Vásárhelyi, szegedi egyetemisták, középiskolások részvételével, több százan vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár honvédelmi toborzónapján november 29-én, szerdán az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

A katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat - többek között - légpuskalövészet, paintball, airsoft-verseny és haditechnikai bemutató várta a Zrínyi Miklós laktanyában. 

 

A  Nyílt Napnak az is az „üzenete” volt a pályakezdőknek, hogy biztos megélhetést jelent annak, aki alkalmasnak érzi magát erre a pályára. Mint az a www.iranyasereg.hu toborzó-információs weblapon is olvasható, kezdő fix fizetés nettó 130 ezer forint körül van, ami persze csak része a juttatásoknak.

 

A vásárhelyi Nyílt Napon - bár kissé hideg volt - sok, mosolygós, csinos katonalány is serénykedett, ami pedig azt is bizonyítja, hogy sok nő számára is perspektívát, illetve egzisztenciális biztonságot nyújthat a honvédség.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

Ismét lesz Vers- és prózamondó verseny, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület szervezésében....
 

És ezt már olvasta?

Nagymama és unoka - '56 hatása egy család életére
Nagymama és unoka - '56 hatása egy család életére A rendhagyó történelemóráán Aranyossy Ildikó unokájával, a jogászhallgató Tóth Marcellel és az Emlékpont történészével, Nagy Gyöngyivel beszélgetett. Képekkel.
 
Kellemes feladat egy sün átteleltetése
Kellemes feladat egy sün átteleltetése Itt az ősz, a hideg idő. Fontos odafigyelnünk a sünökre, főleg a kölyök tüskésekre. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének néhány hasznos tanácsa.
 
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli A szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.
 
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek