KözéletIrány a sereg - Nyílt Nap a vásárhelyi helyőrségnél

2017. november 30., csütörtök
 

Vásárhelyi, szegedi egyetemisták, középiskolások részvételével, több százan vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár honvédelmi toborzónapján november 29-én, szerdán az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

A katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat - többek között - légpuskalövészet, paintball, airsoft-verseny és haditechnikai bemutató várta a Zrínyi Miklós laktanyában. 

 

A  Nyílt Napnak az is az „üzenete” volt a pályakezdőknek, hogy biztos megélhetést jelent annak, aki alkalmasnak érzi magát erre a pályára. Mint az a www.iranyasereg.hu toborzó-információs weblapon is olvasható, kezdő fix fizetés nettó 130 ezer forint körül van, ami persze csak része a juttatásoknak.

 

A vásárhelyi Nyílt Napon - bár kissé hideg volt - sok, mosolygós, csinos katonalány is serénykedett, ami pedig azt is bizonyítja, hogy sok nő számára is perspektívát, illetve egzisztenciális biztonságot nyújthat a honvédség.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

Ismét lesz Vers- és prózamondó verseny, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület szervezésében....
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.