KözéletIrány a sereg - Nyílt Nap a vásárhelyi helyőrségnél

2017. november 30., csütörtök
 

Vásárhelyi, szegedi egyetemisták, középiskolások részvételével, több százan vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár honvédelmi toborzónapján november 29-én, szerdán az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

A katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat - többek között - légpuskalövészet, paintball, airsoft-verseny és haditechnikai bemutató várta a Zrínyi Miklós laktanyában. 

 

A  Nyílt Napnak az is az „üzenete” volt a pályakezdőknek, hogy biztos megélhetést jelent annak, aki alkalmasnak érzi magát erre a pályára. Mint az a www.iranyasereg.hu toborzó-információs weblapon is olvasható, kezdő fix fizetés nettó 130 ezer forint körül van, ami persze csak része a juttatásoknak.

 

A vásárhelyi Nyílt Napon - bár kissé hideg volt - sok, mosolygós, csinos katonalány is serénykedett, ami pedig azt is bizonyítja, hogy sok nő számára is perspektívát, illetve egzisztenciális biztonságot nyújthat a honvédség.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

Ismét lesz Vers- és prózamondó verseny, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület szervezésében....
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Alkoholszonda fújás harmadszor is
Alkoholszonda fújás harmadszor is December 10-én ismét közúti ellenőrzés volt Vásárhelynél. Az adatokból érezhető, hogy növekszik a közlekedésben résztvevők felelősségérzete.
 
Az Ige teológusáról az Emlékpontban
Az Ige teológusáról az Emlékpontban A hódmezővásárhelyi Emlékpontban december 12-én nyílt Ravasz László református püspök életét bemutató kiállítás. A megnyitó képeivel!
 
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt
Lekapcsolták a vásárhelyi szatírt A nő ellenállt, ezért a 25 éves férfi a földre lökte, majd elmenekült. A bűncselekmény következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Videó az elfogásról!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.