KözéletIrány a sereg - Nyílt Nap a vásárhelyi helyőrségnél

2017. november 30., csütörtök
 

Vásárhelyi, szegedi egyetemisták, középiskolások részvételével, több százan vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár honvédelmi toborzónapján november 29-én, szerdán az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségében.

 

 

 

 

 

 

 

A katonai pálya iránt érdeklődő fiatalokat - többek között - légpuskalövészet, paintball, airsoft-verseny és haditechnikai bemutató várta a Zrínyi Miklós laktanyában. 

 

A  Nyílt Napnak az is az „üzenete” volt a pályakezdőknek, hogy biztos megélhetést jelent annak, aki alkalmasnak érzi magát erre a pályára. Mint az a www.iranyasereg.hu toborzó-információs weblapon is olvasható, kezdő fix fizetés nettó 130 ezer forint körül van, ami persze csak része a juttatásoknak.

 

A vásárhelyi Nyílt Napon - bár kissé hideg volt - sok, mosolygós, csinos katonalány is serénykedett, ami pedig azt is bizonyítja, hogy sok nő számára is perspektívát, illetve egzisztenciális biztonságot nyújthat a honvédség.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mozit hoz a Mikulás

Mozit hoz a Mikulás

Popcorn, üdítő, Gru3. Ezzel, a kettőt a szájnak, egyet pedig a szemnek szánt ajándékkal lepi meg idén is a...
A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

A Wass Albert Kör pályázati felhívásai

Ismét lesz Vers- és prózamondó verseny, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület szervezésében....
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."